icon

Strach z pôrodu

226lenka
29. okt 2022

Zakladám túto tému lebo naozaj sa potrebujem upokojiť, povzbudiť, poradiť a najmä preto že sa potrebujem vyrozprávať a nemám komu.
O týždeň mám termín pôrodu a čím skôr som bližšie k tomu pôrodu tým mám väčšie obavy ako to zvládnem. Vlastne celé tehotenstvo som si vravela že nejak toto dieťa zo seba vytlačím, že miliardy žien to už zvládli tak to zvládnem aj ja. Lenže od štvrtku mám dosť veľké obavy, som v psychickej nepohode. Chcela som si vybaviť epiduralku no a tu vznikol vlastne ten problém, že som o tom povedala mojej mame. Tá o tom nechcela ani počuť, začala na mňa zvyšovať hlas, ohovárať ma od epi, že je to svinstvo, že či chcem ochrnúť, že ja musím porodiť bez nej, prirodzene, že ona tiež bez nej rodila. Vynervovala ma tak že som radšej od nej odišla. Ja mám nízky prah bolesti, ja som nevedela vydržať pár hodinové bolesti počas menštruácie čo som sa v kŕčoch zvýjala a revala. Keď si predstavím že tie pôrodné budú 1000 krát horšie tak uff... Mne ešte moja gynekologička vravela že dieťa bude pri pôrode veľké, že môže mať pokojne cez 4 kg. Teraz som od štvrtku nervózna, na nič sa nemôžem sústrediť len na ten pôrod, ako to ja zvládnem. Len revem, som v psychickej nepohode a viem že to ten stres sa prenáša na malého. Teraz ľutujem že som nešla ku psychiatričke aby som mala vybavený cisársky.
Ďakujem každému kto si to prečítal dokonca.

Strana
z5
nina2310
15. nov 2022

@226lenka gratulujem❤️si silna, dala si to

226lenka
autor
15. nov 2022
226lenka
autor
15. nov 2022

@chiaraaaa
@veronicka88
@nina2310 a to som si nijak neverila že ja to zvládnem.

sono2
15. nov 2022

@226lenka super vidíš. A že to bola taká ina bolesť? Že sa to dalo?

226lenka
autor
16. nov 2022

@sono2 posledné kontrakcie čo som predychavala tak to som už myslela že som mŕtva, také bolesti to boli. Ale stačilo že som uvidela malého a všetko to pominulo. Samotné šitie bolo oveľa horšie ako kontrakcie. Ďakujem všetkým za podporu

mimibabybell
9. jan 2023

Ja strašne ďakujem za túto tému. O chvíľu ma čaká pôrod a veľmi mi to spravilo dobre na dušu si to prečítať 🙏.

paulinkad
9. jan 2023

@mimibabybell držím palce, aby všetko dobre dopadlo. Zvládnete to. Tá odmena, ktorú za to dostanete je dokonalá ❤️

mimibabybell
9. jan 2023

@paulinkad ďakujem veľmi pekne ❤️ to je veľká podpora 💕

226lenka
autor
10. jan 2023

@mimibabybell ahoj, držím ti palce, ver si že všetko dobre dopadne. Keď uvidíš to bábätko zabudneš na všetku bolesť.

katkami123
10. jan 2023

@226lenka
A oni ti to pri šití neumrtvili?

226lenka
autor
10. jan 2023

@katkami123 umrtvili, ale aj tak to bolelo

katkami123
10. jan 2023

@226lenka
Už som sa zľakla, lebo kedysi sa tak robilo, ze sa neumrtvilo v style - keď zvládla pôrod, tak to šitie už vydrží.

mimibabybell
10. jan 2023

@226lenka ďakujem veľmi pekne 💕 ufffff no... Musím byť statočná 🙂

bluka2
10. jan 2023

@226lenka nemalo to bolieť pri siti. Tak mali počkať, kým látka zaucinkuje alebo použiť dostatočné množstvo. Nabudúce sa ohrad

paulinkad
10. jan 2023

Mne pôrodníčka povedala, že keď má žena na pôrod epi, dá sa potom na šitie dať ďalšia. Ale keď nemá napichnutú epidurálku tak umrtvovacia injekcia. Tá to ale neumrtví na 100%, a zároveň miesto trošku napuchne. Ak by sa dalo injekcií viac, aj by to viac napuchlo a bol by problém potom šiť. Ja keď som jej začala vtedy hovoriť, že to šitie začína viac bolieť, ešte mi to striekala umrtvovacím sprejom, ale to to už nebolo ono. Doteraz som jej to verila, dávalo mi to zmysel 😕

226lenka
autor
10. jan 2023

@bluka2 vieš čo mne v tej chvíli ani vôbec nenapadlo sa ozvať že ma to bolí . Doktorka vravela že mi to umrtvila

klavirova
27. máj 2023

Vase dietatko ma uz asi rok, podla datumu prispevku....zaujimalo by ma, ako ste to zvladli. 😉

226lenka
autor
29. máj 2023

@klavirova moje dieťa má pol roka. A dostalo sa mi veľa podpory tu v tejto diskusii, bola som nastavená optimisticky, že to musím zvládnuť. Pôrod bol síce ťažký, vyvolávany, bez epi, ale dala som to 🙂

klavirova
29. máj 2023

@226lenka tesim sa, ze ste si nenechali tento zazitok vziat 🙂 vsetko dobre

226lenka
autor
29. máj 2023

@klavirova ďakujem 🙂

Strana
z5