Strach z vyvolávania pôrodu
Ahojte žienky, TP som mala 1.12.2015,zajtra idem na poradňu ešte k doktorovi a na ctg a ak cez víkend neporodím,tak v pondelok idem na príjem a budú mi dávať vyvolávačku ☹ Hádam milión báb tu má s tým skúsenosti a ja by som sa chcela trocha ukludniť a dozvedieť možno viac 🙂 Dávali vám tabletku alebo infúziu?
Za koľko vám približne nastúpili kontrakcie? Ja si nechcem nejako vyvolať pôrod,aby ste to niektorá zle nepochopili 🙂 Som len prvorodička a mám obavy,keď mi známe povedia,že to bolí viac......potrebujem fakty 😀
Ďakujem za pochopenie :-*
@adulienka92 tam uz nemáš čo riskovať v tomto týždni tt. Ja som napr. vobec nemohla lezať na chrbte nakolko mi dieťa stlačalo zilu, ale vedela som ze ,,naplno,, mozeme ist len teraz nakolko ja nemozem hormony 🙂 takze poloha super - odzadu na boku...odporučam. 😀 😀 😀 😀 ale samozrejme ak sa ti to nepači tak nasilu sa nič neda, hlavne sa treba citiť dobre, vela oddychu, relax ..budeš potrebovať energiu, silu - ja som sa uz na to inak pozerala pri 3 tehu...uz som vedela čo ma čaka a čo bude 😀 😀
Porod mi vyvolavali v 38tt...tabletkami...vo stvrtok rano som prisla do nemocnice a mala sa narodila v sobotu rano...
@sardinka335 bohuzial, ja mam inu skusenost.. Ani zdaleka to nebyva len v pripadoch, kedy je to nutne..
Ahoj..mozem porovnat vyvolavany porod tyzden po termine a prirodzeny 15 dni pre terminom. Vyvolavany, bol moj prvy..nastup okolo 9:00 do nemocnice, natocenie CTG a okolo 10:00 som dostala cipok..do cca 12:00 som mala obycajne, trosku silnejsie menstruacne bolesti, ktore prestali...neviem, ci som potom dostala aj infuziu, uz si to nepamatam, ale po prepichnuti vody zacali silne kontrakcie, skoro vobec som necitila, ze mam tlacit. EPI som nemala. O 16:16 bol syn na svete..cize relativne rychlovka. Pri dcerke zacali bolesti, take ozajstne o 6:00 (dovtedy som spala, aj ked uz som nieco tusila)...tie kontrakcie nastupili tak rychlo, ze sme ledva dosli do porodnice..nestihli mi dat ani klystir. Mam pocit, ze tie bolesti boli ine....silne, ale s prestavkami, kedy som mala cas si oddychnut, pri vyvolavanom boli akesi silnejsie. O 8:42 bola dcerka na svete..bol to uzasny porod 🙂
@sardinka335 hej,v takej polohe sme sexovali od 6mesiaca 😀 odkedy som začala tlaciť na bruško ☹ a teraz to fakt bolí 😀
ja som prenasala tyzden, nastupila som v pondelok, vecer mi dali tabletku, do rana iba male bolesti ako pri menstruacii, o 7h rano nastup na porodnu salu, kde som bola ja a infuzie a dalsia tabletka do 19:30 otvorena pomaly pomalicky na 8cm, nasledne som sa stiahla na 6cm, pretoze maly sa "vyhupol " nazad hore a nasledoval cisarsky. kontrakcie boleli, ale dalo sa vydrzat. kazda kontrakcia pride a odide do mnutky, aspon u mna to tak bolo. epi som nepotrebovala, aj ked pobede som uz miestami nevladala, ale naozaj sa to dalo. je to jedina bolest,kt som ja zvladla relativne v pohode a bez placu 😀 staci, ze fakt vies dychat dobre, ze mas moznost robit to, co je ti dobre v ten moment (sprcha, chodza, fit lopta....) a mysliet na to, ze kazdou kontrakciou si blizsie ku babatku 🙂 cisarsky dopadol dobre, 5min a maly bol na svete. bol na mna velky,preto sa vyhupol spat a nevedel sa pretlacit do porodnych ciest. mal 53cm a 4350g, coz na mna velke dieta 🙂 ale vsebecne mam na porod dobre spomienky, najkrajsie, co sa mohlo stat a vôbec nevadi, ze vyvolavany a skoncni sekciou 🙂 drzim ti palce 😉
Dobrý deň,
Som studentkou pôrodnej asistencie a píšem bakalárku na tému „Strach tehotných žien a spôsoby zvládania“. Cieľom mojej práce je zistiť analyzovať a vyhodnotiť Vaše osobné pocity, obavy strachy v súvislosti s tehotnosťou a pôrodom a tak získať od Vás cenné podnety, ktoré by prispeli k lepšiemu pochopeniu žien a skvalitneniu starostlivosti o ženy počas tehotnosti a pôrodu a to najmä v oblasti predchádzania a zvládania strachov, ktoré môžu mať negatívny dopad na priebeh tehotnosti a pôrodu.
Dotazník je anonymný a dobrovoľny. Ak si nájdete najdete 3 minúty času na vyplnenie veľmi mi tým pomôžete. ĎAKUJEM
https://www.survio.com/survey/d/U8K3T9N1M1R6G4I8W
Tak mam po 🙂 5.12. o 2.10 sa narodil Gregor,pekne po termine,s odtecenou plodovkou,bez kontrakcii,cize cipky,injekcie,infuzka...trvalo to 5 hodin nepravid.kontrakcii,neotvarajuceho sa krcka...na tretorodicku som robila celkom cirkus :P chvalabohu,ze je po tom...este sme v nemocke,"vychutnavame" si nasledky tazkeho porodu :(
Ahojte. Tak sme to zvládli. Máme Nikolku <3 narodila sa po ôsmich hodinách a prišlo mi to extrémne rýchle. V utorok som dostala vyvolavacku, cipok, injekciu vitamínov, injekciu od bolesti a všetko bolo spustacom kontrakcii. Tie boli od 17:30 v pravidelnom 4-minutovom intervale. A malá sa narodila 2:10 ráno 🙂
Gratulujeeem a vsetko dobreee 😉

Ahoj, ja som tiež prvý pôrod prenášala, po týždni som bola poslaná do nemocnice a po dvoch dňoch mi vyvolali pôrod - tabletkou. Tiež som sa toho bála, nevedela čo ma čaká celkovo, ale dopadlo to super 🙂 Tabletku som dostala o 8:00 hod., ešte som sa v kľude ospršila, o pol 10ej som začala cítiť prvé kontrakcie, o 11:00hod. mi prepichli plodovú vodu, až potom nastúpila bolesť, ale dalo sa vydržať,o takej 12:00 som bola tak otvorená, že som mohla ísť na box a o 12:25 bol malý na svete 🙂 takže super rýchly pôrod. Ja si vyvolávačku pochvaľujem 🙂 Neboj sa, všetko dobre dopadne!