Sú moje rozmery panvy v poriadku?
Ahojte som tehotná a chcela by som sa opýtať ci mam v poriadku panvu 24/26/28/19 myslíte si že by bolo lepšie ak by som šla cisársky
@horvath99 A čo ti nato povedal gynekológ?
Pravdupovediac, už netuším, aké rozmery panvy som mala. Viem však, že "z boku" mám užšiu panvu ako je ideál. Na to ma ale upozornil gynekológ. Sledovali sme dieťatko ako rýchlo rastie, to bolo smerodatné. Ak by bolo príliš veľké, bol by mi doporučený cisarák. Ale našťastie bola mala tak akurát 3,5kg, takže relatívne ok bol pôrod.
Ak gynekológ vyložene neodporúča cisarák, tak by som to asi neriešila ani ja. Bola by som však pripravená i na túto možnosť.
Pred dieťa je vždy lepšie, ak príde na svet prirodzene (ak je bezproblémové tehotenstvo). Samozrejme pri vážnom ohrození zdravia matky/dieťaťa je super, že v dnešnej dobe máme i túto možnosť 🙂
Dolezity je ten posledny rozmer. Moze a nemusi to byt ok. Je to individualne. Ja som mala 17cm a bol mi odporuceny cisarsky. Okrem toho som mala tazkosti aj so stale seknutymi krizami a neuveritelna bolest celeho chrbta, takže by som prirodzeny porod asi tak ci tak nezvladla. Ale pocula som uz aj o tom, ze žena mala posledny rozmer 16-16,5cm a porodila prirodzene bezproblemov.. a takisto zena so sirsou panvou nema zaruceny bezproblemovy porod.. tiez je casto potrebny akutny cisarsky
Čo tie tehotné za diskusie zakladajú, to nemá obdobu. Nič nerobia, len čítajú na nete a porovnávajú so sebou. Už aj v cm. A stresujú sa celé tehotenstvo. Vy ste niektoré už riadne mimo z toho tehotenstva. 😅
Bože, veď sa len pýta... Áno je tehotná a je to pre ňu cely jej svet a ak jej dr povedal že bude mať tahsi pôrod, jasné že jej to vŕta hlavou. Nehovorte že ste sa nebáli pôrodu. Pravdepodobne očakáva že sa tu nájde niekto kto riešil niečo podobne.
Sa mi zda ze cca som mala taketo cisla a aj ta 19 tam bola isto lebo si pametam ze som kdesi pozerala ze bozr to je menej ako ma byt a stresy tiez prvorodicka a stale som mala.v.hlave ze co ak sa zasekne cestou 🤷♀️ nebojte babatko zmeraju aj pred porodom ak by bolo moc velke zvolia cisarsky, mimochodom so svojimi nizkymi cislami rozmerov panvy mam za sebou 2 prirodzene porody uplne v pohode druhy som doslova dobehla do porodnice na poslednu minutu len na stol a odrodit aj vyzut ma museli sestricky na stole 😀 ;)
Dokonca teraz som nasla fotku dokonca 18 som mala to posledne cislo 🙂 takze ziaden stres doktori aj pri prijme ked idete rodit premeraju babo na sone a uvazia ako co
@horvath99 na to je fakt lekar, aby to posudil. Ked bude nutna sekcia, tak bude. Ak sa da aj normalne, tak sa da.
Ja som tiez myslela ci nemam uzku a moja dr.,ze normalnu....strasne som chcela rodit prirodzene, ale ked zistili ze maly bude mat okolo 4,5kg, tak, ze idem na sekciu som sa dozvedela len od sestricky den predtym. Aj druhy mal cez 4kg, takze zase sekcia.
Zbytocne by som nestresovala dopredu. Rataj s oboma moznostami.
Ja mam uzku panvu a za 7,5 hod som porodila prirodzene, len som musela 1,5 drepovat a dostat ho dole cez tu panvu. Inak v poho
@horvath99
Ja mam veeeelmi uzku panvu, pred otehotnenim som vazila len 43,5 kila, pribrala som na 53,5 kila. Nikto mi panvu ani len nezmeral, vraj to uz nie je indikacia na sekciu ale vsetko zavisi aj od velkosti babetka. A nakoniec dobre, cely porod vybaveny prirodzene za necelu 1,5 hodinu aj s kontrakciami. Ale zase je pravda, ze mi od 27 tyzdna hrozil predcasny porod, nakoniec sme dotiahli do 38 tt takze si myslim ze vela urobilo aj to. Držím Vám palce, aby ste sa spravne rozhodli a prajem veľa zdravia.

nechcem sa ta dotknut ale zeny na MK ti maju odpovedat na otazku, ci by bol lepsi cisarsky? to uz sa dnes nikto nic nepyta lekara? vezmem papier, idem domov a zalozim forum na MK? 🤷♀️