Sú tu maminy, ktoré rodili KP?
Ahojte maminy, vyzera to tak ze pojdem rodit kp teda ak to vyde a neskonci to sekciou.A preto by som sa vas chcela opytat ci ste tu nejake alebo mate skusenosti s porodom kp? Dakujem za odpovede
@kralicica ahoj, ak sa môžem spýtať, bábätko v brušku má znova polohu KP? Lebo aj ja som malú rodila KP - tiež bola celé tehotenstvo tak otočená a čítala som, že ak žena má dispozíciu KP, tak môže mať aj druhé a tretie atď. tehotenstvá KP. 😖 Čo už, patrí medzi tie 3-5% tehotenstvá s touto polohou 😀
ahojte,ja mam v sobotu termin,bude to chalan,vaha cca 3650g,stale KP,som druhorodicka,dcera mala 3950g,ked sa narodila...trocha sa aj bojim,lekarka ma vsak upokojuje,vobec nehovori o sekcii...ja nejsom tiez za sekciu.ale radsešj nez by mali byt nejake komplikacie......
nakoniec som rodila 6 dni po termine,cisarskym.lekarka ku ktorfej som chodila si davala nacas,stale cakala na zaciatok prirodzeneho porodu.a den pred vianocami ma prijali,urobili mi ultrazvuk a lekar hned ze sekcia.ani slovo o prirodzenom porode.to len p.doktorka cakala./vieme na co/
@pa_mi ahojko, aj ja som prvu rodila kp prirodzene. Teraz som 28 tyzden a aj druhe je zatial zas kp. Nemam to s cim porovnat ale bolo to v pohode, za 8 hodin od prvych kontrakcii. Az na hojenie nastrihu to bolo v pohode, na porod mam pekne spomienky.
@kadaka ak je to chlapec a KP, porod by mal prebiehat sekciou. Tiez som tak rodila a vsetko som si o tom nastudovala na nete a u inych lekarov som pozistovala. Moj porodnik najprv, ze pohodka, pockame na porodne bolesti a uvidime. Ale zacala som s nim debatu,ze viem ze splnam vsetky podmienky pre planovany cisarsky atd.. Po asi 10 minutovom rozhovore uznal, ze mam pravdu a hned sme sa dohodli na case a datume porodu cisarskym rezom. 🙂 Treba s porodnikom aj diskutovat lebo ak sa nieco stane, on bude za to zodpovedny.
ahojte som v 33 týždni a po dnešnom vyšetrení ultrazvukom doktor mi povedal že synček je ešte KP, zistili to v 30 týždni do vtedy bol otočení normálne ,bude to 3 porod predošle som mala normálne prirodzené ,terás sa veľmi bojím lebo vraj je to riskantné rodiť prirodzené ked je chalan ale ja sa CS bojím a neviem sa rozhodnuť, aké mate skusenosti ?dik
@bibi_adka ako si nakoniec rodila?pretocil sa ci nie?
@popoluska35 ahoooj tak som mala šťastie malinky sa potom otočil a rodila som prirodzene čomu som sa veľmi tešila .ak si dobre pamätám bolo to v 37 týždni keď sa pretočil 🙂
normálne si ma prekvapila .ja ani nie som už v skupine 🙂 🙂 🙂 tak ty čakáš alebo máš už malinke?
@bibi_adka tak to aj mbe sa dcerka pretocila v 37 tt a syncek zial nie rodila som kp normalne a vsetko bolo uplne v pohode ziadne tazkosti....a umna este rychlejsie zotavenie ako pri dcerke
jeeej to som rada .ja som sa bála veľmi a hlavne pri chlapcovi tak som bola šťastná že sa otočil
Ahojte, my sme boli KP s dcerkou od 26 tt. Nepretocila sa, aj ked sa o to kazdy vecer pokusala. Mala som dobreho citaka, ze som ju odmietla rodit prirodzene. Nakoniec bola c priecnej polohe a prirodzene by to ani neslo. Moj subj nazor na sekciu je, ze je to asi 10 percent bolesti z prirodz. porodu. Bola som velmi prekvapena, lebo citala som dost zle skusenosti, wobenzym a homeopatika mozno tiez spravili svoje. Keby som bola mladsia, tak cisarskym kludne rodim kazdy rok;)

ja som rodila KP v apríli 2011 na Antolskej v BA. Syn bol KP celý čas. SC mi neplánovali, dúfali, že sa otočí počas pôodu. Nestalo sa. Odviezli ma na akútnu sekciu lebo už som mala riadne bolesti. Dali mi cievku (to bola najhoršia bolesť pre mňa 🙂 ), pichli spinál (ani som nevedela kedy) a potom som si už len videla nohy vo vzduchu a o 10 minút synčeka plakať. Šitie trvalo dlhšie, asi 20 minút, potom ma odviezli na izbu a do 30 min. m doviezli syna na kojenie. Potom ho vzali a ja som mala do ďalšieho rána ležať. Na druhé ráno na poslali do sprchy (bolesti jak siňa :D ) a potom už som mala synčeka pri sebe. Ja by som sa nebála KP ani SC: som zasa tehu (27 tt) a dúfam že zasa bude sekcia, lebo som skoro otehotnela a na Antolske som bola veľmi spokojná. SYnček mal jedine do 3 mesiacov dosť pokrčené nožičky, lebo si na nich celé tehu sedel tak sme museli cvičiť ale to je vraj normálne. Takže bžiadne obavy!