Tehotná v 16. rokoch
Ahojte viem, že som ešte mladá no otehotnela som a mam 16 rokou, termín mam 8februara 2021 a 17 budem mat až v máji, vie niekto co treba spraviť do pôrodu či nie sú nejaké zákony alebo niečo také pre maloletých keďže mam len 16.. Ďakujem
No tak ja ťa pochválim za to ,že si hľadáš informácie a riešiš situáciu sama( čo netreba vybaviť) Iné aj 19 ročné nechajú všetko na rodičov lebo však ,,ja som študentka,,. Palec hore za to ,že to nenechávaš na rodičoch 👍
A vybavovačky začnú asi až po pôrode . Súd o práva na dieťa kedže si maloletá. Inak bude mať práva len priateľ ak ho uvedieš v RL . Ak nie ostávajú práva v podstate štátu. Čo sa týka práv niekedy vyžadujú na súd aj psychologický posudok. No a rodičovky príspevok si vybavíš asi ako každá mamička to už zistíš na úrade. Len k tomu ti myslím treba tie práva ktoré sa riešia cez súd.
Ja ti nebudem kázať ohľadne tehotenstva v 16 stich. Osobne si to neviem predstavit keby mi prisla domov 16 rocna tehotná dcéra. Je fajn že si zistujes ake povinnosti a práva ti zo zákona vyplývajú. Tak ti teda odporúčam stránku sociálnej poisťovne/ úradu prace. Poberať sa bude rodicovsky príspevok po pôrode, keďže odpracované nemáš, tak nemáš narok na matersku. Po pôrode je 830 € jednorazový príspevok . Neviem ako je to so zverenim dietata. Či do 18 stky nebude zakonnym zástupcom tvoja mama... a hlavne a podstatne je to aby ste sa dokazali postarať nielen o dieťa čo sa týka kŕmenia, prebaľovanie nočného vstávania atd. ale aj finančne. Keď vieš plodiť deti v 16 stich tak sa zachovaj dospelo a snaž sa o dieťa starat s partnerom. To len taká menšia rada do budúcnosti. Byt čo najviac nezávislá od pomoci rodiny. Neskôr to pekne zúročís.
@kristina0909 aj sobas musi povolit sud
@lucinkab áno, ale nevieme či sa chcú hneď brať 🙂 ak to niekde písala tak som si to nevšimla lebo som nečítala všetky komentáre.
@irusa ???? Zato že otehotnela v 16tich musí byť hneď ku.va?
No BOHA! Čo to vy ste tu poniektoré za semetriky!?
Ja to nepochopím,ako ste niektoré zabedené. Každej z vás sa to v rodine môže stať!
Moja mamka bola s ockom od svojich 15tich,v 17 otehotnela. Sme 4 súrodenci. Za život iného chlapa nemala,ani len bozk od iného. Iba nášho ocka,ešte aj po jeho smrti mu je verná a o inom chlapovi nechce ani počuť. Je to tá najčistejšia, najlepšia, najkrajšia osoba čo poznám. Pýtam sa... Zato,že od 15 mala priateľa je ku.va? Moja sestra porodila pred 17tkou, tiež... Iného chlapa v živote nemala, síce nie sú zosobášení,ale sú spolu. Keď mala 18r. kúpili si domček. ( Niektoré moralisky ešte v 40tke chodia z nájmu do nájmu). Mala má uz 8r. Sestra si hneď po pôrode dokončila školu. Pýtam sa... Je ku.va?
Poznám iné ku.vy čo chodia od 15tky, ba dokonca od 13tky z postele do postele. Ok... Nestali sa mamou už v 16tke, niektoré sa už ani nestanú pre toľké potraty, pre choroby a v 40r plaču že sú samé a nevedia si nájsť ani stáleho chlapa. Tak si kúpia čivavu.
Vy ste tu niektoré takeeee.... Wrrrr .....nechcem hrešiť a slušne slovo čo by vás vystrihovalo asi ani neexistuje. No ja som rozčúlenááá!
Aby sa tieto vaše reči neotočili proti vám. Aby vám syn nedoniesol i keď v 20tke tu najväčšiu ku.vu domov už so 4rmi deckami on iných chlapov....
@irusa No v dnešnej dobe sú 16 ročné ešte deti , v minulosti 17ročné bežne rodili. No k tvojmu názoru : deti lepšie rozumejú deťom🙂
@kristina0909 áno v 15-16 v dnešnej dobe môžu sexovať, no do práce sa ani v 25 neženú, veď rodičia ich budú živiť....
@irusa ale to hádam nie , nevidím dôvod prečo by nemali chcieť pracovať ako to súvisí s tehotenstvo v mladom veku ?A k autorke, jej priateľ ma dosť rokov na to aby dieťa finančne zabezpečil.
Neviem no ale mne sa tak vidi ze to dievca si pytalo radu ohladom vybavovaciek do porodu..a nie znalecky posudok ohladom jej osoby..ak jej neviete poradit ZENY, tak nereagujte ..ci si potrebujete vykompenzovat na nej svoj nudny zivot? Vsetky ruku na srdce ...ste vy svätice? Stracam sa v tom..neviem teraz co je horsie...mat jedineho a otehotniet skor? Alebo preskakat cez niekolko penisov a mat dieta po 30tke...☝
@kristina0909 no ďalšia čo to nepochopila..narážala som na to, že na sexuálny život je už 15 rokoch čas, no do práce sa nehrnú ani v 25

@irusa tiez si myslim ze pod 17 je to skoro....