icon

Tehotná v 16. rokoch

ikaros332
25. júl 2020

Ahojte viem, že som ešte mladá no otehotnela som a mam 16 rokou, termín mam 8februara 2021 a 17 budem mat až v máji, vie niekto co treba spraviť do pôrodu či nie sú nejaké zákony alebo niečo také pre maloletých keďže mam len 16.. Ďakujem

lucinkab
27. júl 2020

@irusa tiez si myslim ze pod 17 je to skoro....

irusa
27. júl 2020

@lucinkab určite áno..môj názor je to ešte ,, hlúpe ,, dieťa - a ak to už v takom veku robí podľa mňa, tam skôr bude nejaký iný problém skôr psychického charakteru

lucinkab
27. júl 2020

@irusa suhlasim

kristina0909
27. júl 2020

No tak ja ťa pochválim za to ,že si hľadáš informácie a riešiš situáciu sama( čo netreba vybaviť) Iné aj 19 ročné nechajú všetko na rodičov lebo však ,,ja som študentka,,. Palec hore za to ,že to nenechávaš na rodičoch 👍

kristina0909
27. júl 2020

A vybavovačky začnú asi až po pôrode . Súd o práva na dieťa kedže si maloletá. Inak bude mať práva len priateľ ak ho uvedieš v RL . Ak nie ostávajú práva v podstate štátu. Čo sa týka práv niekedy vyžadujú na súd aj psychologický posudok. No a rodičovky príspevok si vybavíš asi ako každá mamička to už zistíš na úrade. Len k tomu ti myslím treba tie práva ktoré sa riešia cez súd.

misinka0611
27. júl 2020

Ja ti nebudem kázať ohľadne tehotenstva v 16 stich. Osobne si to neviem predstavit keby mi prisla domov 16 rocna tehotná dcéra. Je fajn že si zistujes ake povinnosti a práva ti zo zákona vyplývajú. Tak ti teda odporúčam stránku sociálnej poisťovne/ úradu prace. Poberať sa bude rodicovsky príspevok po pôrode, keďže odpracované nemáš, tak nemáš narok na matersku. Po pôrode je 830 € jednorazový príspevok . Neviem ako je to so zverenim dietata. Či do 18 stky nebude zakonnym zástupcom tvoja mama... a hlavne a podstatne je to aby ste sa dokazali postarať nielen o dieťa čo sa týka kŕmenia, prebaľovanie nočného vstávania atd. ale aj finančne. Keď vieš plodiť deti v 16 stich tak sa zachovaj dospelo a snaž sa o dieťa starat s partnerom. To len taká menšia rada do budúcnosti. Byt čo najviac nezávislá od pomoci rodiny. Neskôr to pekne zúročís.

lucinkab
27. júl 2020

@kristina0909 aj sobas musi povolit sud

kristina0909
27. júl 2020

@lucinkab áno, ale nevieme či sa chcú hneď brať 🙂 ak to niekde písala tak som si to nevšimla lebo som nečítala všetky komentáre.

marcella6
27. júl 2020

@irusa ???? Zato že otehotnela v 16tich musí byť hneď ku.va?

No BOHA! Čo to vy ste tu poniektoré za semetriky!?
Ja to nepochopím,ako ste niektoré zabedené. Každej z vás sa to v rodine môže stať!
Moja mamka bola s ockom od svojich 15tich,v 17 otehotnela. Sme 4 súrodenci. Za život iného chlapa nemala,ani len bozk od iného. Iba nášho ocka,ešte aj po jeho smrti mu je verná a o inom chlapovi nechce ani počuť. Je to tá najčistejšia, najlepšia, najkrajšia osoba čo poznám. Pýtam sa... Zato,že od 15 mala priateľa je ku.va? Moja sestra porodila pred 17tkou, tiež... Iného chlapa v živote nemala, síce nie sú zosobášení,ale sú spolu. Keď mala 18r. kúpili si domček. ( Niektoré moralisky ešte v 40tke chodia z nájmu do nájmu). Mala má uz 8r. Sestra si hneď po pôrode dokončila školu. Pýtam sa... Je ku.va?
Poznám iné ku.vy čo chodia od 15tky, ba dokonca od 13tky z postele do postele. Ok... Nestali sa mamou už v 16tke, niektoré sa už ani nestanú pre toľké potraty, pre choroby a v 40r plaču že sú samé a nevedia si nájsť ani stáleho chlapa. Tak si kúpia čivavu.
Vy ste tu niektoré takeeee.... Wrrrr .....nechcem hrešiť a slušne slovo čo by vás vystrihovalo asi ani neexistuje. No ja som rozčúlenááá!
Aby sa tieto vaše reči neotočili proti vám. Aby vám syn nedoniesol i keď v 20tke tu najväčšiu ku.vu domov už so 4rmi deckami on iných chlapov....

irusa
27. júl 2020

@marcella6 nazvala som dotyčnú takto ???? Chápeš písanému textu ??? asi ti slnko pripeká....

irusa
27. júl 2020

@marcella6 a áno a ty si tvojej matke a sestre držala sviečku....

marcella6
27. júl 2020

@irusa ja som to pochopila, myslela si to všeobecné,že ak v 15tich má dievča sex, tak je automaticky ku.va. Ja som napísala príklad,že keď žena skôr začne,nemusí byť hneď ku.va.
Ty si to len pekne prečítaj a nevyjadruje sa prosím ťa na moju rodinu!

kristina0909
27. júl 2020

@irusa No v dnešnej dobe sú 16 ročné ešte deti , v minulosti 17ročné bežne rodili. No k tvojmu názoru : deti lepšie rozumejú deťom🙂

irusa
27. júl 2020

@marcella6 bolo myslené, čím viac sexuálnych skúsenosti , tým lepšia žena, ak nechápeš význam toho porekadla

irusa
27. júl 2020

@kristina0909 áno v 15-16 v dnešnej dobe môžu sexovať, no do práce sa ani v 25 neženú, veď rodičia ich budú živiť....

irusa
27. júl 2020

@marcella6 neviem o tom, žeby som sa ja vyjadrovala na tvoju rodinu...ty ich ťaháš do tejto diskusie a ty ich rozoberáš...nie ja..tak neviem o čo ti ide

marcella6
27. júl 2020

@irusa bludy!
Sexuálne skúsenosti môžeš nabrať aj keď začneš sexovať po 20tke...stačí jeden skvelý chlap s ktorým máš pestrý sexuálny život... Pýtam sa,je takáto žena tiež ku.va? Och... Radšej ty si daj klobúčik v tom teplé na hlavičku a môžeš si priložiť aj studený obklad.

marcella6
27. júl 2020

@irusa vyjadrila si sa,že som im držala sviečku... Neznášam keď sa vyjadruje niekto k niečomu o čom hovno vie,alebo k niekomu o kom hovno vie!

irusa
27. júl 2020

@marcella6 no áno a držala ????? Ako môžeš niečo o nikom tvrdiť,a k si pri tom nebola 🙉

irusa
27. júl 2020

@marcella6 🙏

irusa
27. júl 2020

@marcella6 a mimochodom bavíme sa tu o 15 ročných deťoch, tebe ani skok no Severného ľadového oceánu na schladenie nepomôže....

irusa
27. júl 2020

@marcella6 a k tvojej otázke, čo sa pýtaš nie nie je taká žena ku.va je najlepšia manželka

kristina0909
27. júl 2020

@irusa ale to hádam nie , nevidím dôvod prečo by nemali chcieť pracovať ako to súvisí s tehotenstvo v mladom veku ?A k autorke, jej priateľ ma dosť rokov na to aby dieťa finančne zabezpečil.

marcella6
27. júl 2020

@irusa Dnes o 12:37
Tak čo píšeš,že si myslela,tie ktoré majú veľa sexuálnych skúseností? Motáš sa....
Nevyjadruje sa už ku mne radšej. Je mi z teba zle. Aj z celej tejto diskusii morálnych kráv.

irusa
27. júl 2020

@marcella6 hlavne, že si súčasťou tejto diskusie 😀

dianka318
27. júl 2020

Neviem no ale mne sa tak vidi ze to dievca si pytalo radu ohladom vybavovaciek do porodu..a nie znalecky posudok ohladom jej osoby..ak jej neviete poradit ZENY, tak nereagujte ..ci si potrebujete vykompenzovat na nej svoj nudny zivot? Vsetky ruku na srdce ...ste vy svätice? Stracam sa v tom..neviem teraz co je horsie...mat jedineho a otehotniet skor? Alebo preskakat cez niekolko penisov a mat dieta po 30tke...☝

irusa
27. júl 2020

@kristina0909 no ďalšia čo to nepochopila..narážala som na to, že na sexuálny život je už 15 rokoch čas, no do práce sa nehrnú ani v 25

irusa
27. júl 2020

@dianka318 v oboch prípadoch z nej bude dobrá manželka

dianka318
27. júl 2020

@irusa to neviem ci z nej bude dobra manzelka..nepoznam ju osobne...ty ano?

irusa
27. júl 2020

@dianka318 reagujem na tvoju vetu...Stracam sa v tom..neviem teraz co je horsie...mat jedineho a otehotniet skor? Alebo preskakat cez niekolko penisov a mat dieta po 30tke...☝