Tretia sekcia - kedy, ako, prípadné komplikácie
Ahojte žienky!
Čoskoro ma čaká tretia sekcia. Celé tehu som zvládala relatívne fajn, popri dvoch detičkách. Posledný týždeň-dva som však začala mať dosť bolesti v oblasti vnútornej jazvy. Boli sme v utorok na 3D a tam mi povedali, že jazva je tenká (1,2mm) a bude sa s rastom bábätká stenčovať, čo je logické. Avšak - chcela som najprv potiahnúť aspoň do 38tt. Lekár však povedal, že hnať do extrémov to nemáme a jazva musí byť poriadne sledovaná. Zároveň dodal, že min. týždeň nech ešte vydržíme, aby bolo bábo vyvinuté. Mne sa to ale zdá krátko - 33tt. To by musela ísť maličká rovno do inkubátora. A ako dlho by tam musela ostať? :( Teraz mala len 1773g. Vraj to je vždy lepšie, ako vykrvácať a zároveň prísť o bábo. Máte s tým skúsenosti? Potiahli ste to dlhšie bez ohrozenia? Ja by som po novom chcela aspoň do 36tt vydržať. Ako zistím, že už čakať nemáme? Som z toho dosť nesvoja. Ďalšia otázka je - rezať sa bude v mieste, kde sa rezalo aj predtým, však? 😅 Hojenie je cca také isté, či komplikovanejšie?
Dcérka má teraz 21mesiacov, teda tretia sekcia ma čaká dosť skoro po druhej.
Ďakujem za každú rozumnú odpoveď. 😉
@kristinka86 no super sprava, urcite to potiahnete, mna vcera tak ta jazva palila ze az.
@bobolok Tiez to chcem mat na jednej strane za sebou, no na druhej potiahnut cim dlhsie, nech je malicka Ok. Drz sa!
@pininka Mna ta jazva este nepalila. Mna vyslovene boli. Dlhsia chodza mi nerobi dobre. A ked tam mala tlaci hlavkou, tak katastrofa. Mam dost plodovej vody, tak ma sice hlavicku dole, ale kruti sa ako najata. A pupocnik ma okolo krciku. To je u nas novinka. ☹ Porodnik povedal, len nech si ho neobtoci ba viackrat pri tej pohyblivosti.
@monicka9 Aj to mi stihol povedat. Ze 1,2mm je este dobra hrubka. Cim dalej, tym bude mat jazva menej a bude to este bolestivejsie. ☹
@kristinka86 no mna to tak bolelo pri chodzi a ja som fakt vela lezala, sedela s vylozenymi nohami nech tlak na jazvu je minimalny.. Drobcek bol dlho priecne tak aj fajn lebo netlacil na jazvu on sa az okolo 36tt pretocil hlavou dole... Od toho 23-33tt som si mimoriadny pozor davala na seba aby som vydrzala co najdlhsie aby si nic nepredvidane neprihodilo lebo to by bola urgent sekcia a to nie je ok.. Vzdy radsej ked sa podari planovana a pekne v klude sa pripravi na zakrok... Predoperacne vysestrenia som mala hotove uz v 32tt keby naaahodou skor trebalo .. A ja som cestovala z bb do ba do porodnice nechcela som rodit v nasej v nasom meste..
@kristinka86 32-33tt malo byť*
@monicka9 Mne sa deticky stale okolo 5.mesiaca uz ulozili hlavkou dole. Preto som mala maternicu tak pretazenu. Stale tlacili na jazvu. A teraz tomu nie je inak. Snazim sa vela sediet, len muz taha 24hodinovky. Teda, jeden a pol dna som stale sama s detmi. Rano budicek do skolky a po obede zo skolky. Manzel setri dovolenku najma na cas, ked budem v porodnici a po porode. Snazi sa brat tak 1 sluzbu za mesiac volno. Ale aj to musi porobit muzske prace, nie len okolo deti pomahat. ☹
@monicka9 PS: Mne prave preto planoval poridnik uz prvu sekciu, aby nebola akutna sekcia. To mi rovno povedal, ze rozhoduju minuty a zohnat personal nie je vzdy take rychle. ☹
@kristinka86 ano chapem.. Povinnosti,detičky, domacnost,.. Vela je toho no snaž sa kolko sa len da oddychovat😘
@monicka9 Po dnešku akosi viac verím tomu, že to dotiahneme dlhšie. 😉 Bolesti síce neustúpili, ale potešil ma, že to vôbec nie je dramatické, skôr normálne po dvoch sekciách. Zjavne je optimista a mám aj istotu, že keby niečo, voláme mu a bude v pôrodnici skôr, ako my, nakoľko nie sme priamo z mesta. 😉
@alien2603 tretiu a štvrtu sekciu som mala v sanatoriu koch v BA. Vsetko bolo ok a posledny trimester som sa šetrila a davala pozor na seba. Mala som naplanovanu sekciu na urcity den ale sla som o 3 dni skor lebo som citila trochu tlaky na rez po sekcii tak aby sa predislo komplikaciam lebo syncek bol uz dolr natlačeny a velmi tlacil hlavičkou na rez. Som sa tak dohodla s porodničkou ze keby som citila niečo nezvyčajne mam prist skor tak som šla. Drobec mal 3400g ked sa narodil a vsetko prebehlo v poriadku. Po sekcii mi povedala porodnicka ze maternica bola vo velmi dobrom stave ze zaidne stopy po predchadzajucich cisarskych rezoch ale ze dobre ze som skor dosla lebo drobec uz velmi tlačil dole na jazvu ale tá držala vyborne🤗

Ahojte...mna caka tiez 3 sekcia...prvu som mala pre to ze maly bol otoceny naopak.. Druhu som mala po 16 mesiacov.A tretia ma caka takmer po 6 rokoch. Mam trosku strach a najradsej by som to uz mala za sebou😃