icon

Urobila sa vám po pôrode pupočná hernia?

veronika81
25. júl 2010

Ahojte,
je tu nejaká mamička, ktorej sa v tehotenstve, resp. po pôrode urobila pupočná hernia? Ja som si už dávnejšie všimla, že mám takpovediac "dieru" pod pupkom ako keby roztrhnutý brušný sval. Ukazovala som to teraz gynekológovi, povedal že je to pupočná hernia, ale vraj ak plánujem ešte byť tehotná (čo plánujem), tak to netreba riešiť. Inak sa to upravuje chirurgicky.
Dočítala som sa teraz internete, že to ale môže byť nebezpečné, vraj sa tam môže zacviknúť črevo 😒 a tiež som čítala o jednej mamičke, ktorá si to dala operovať a potom ešte v pohode otehotnela a dieťatko vynosila.
Tak chcem vedieť, či s tým niektorá máte skúsenosti a čo všetko obnáša operácia, kedy sa dať operovať a prípadne či hrozí opätovné roztrhnutie pri ďalšom tehotenstve.
Ďakujem 😉

P.S. Našla som tému "Hernia", ale tam ide o detičky, tak ma dúfam nezamknete 😅

dominika611
8. nov 2018

Ahojte dievčatá prosím vás ja som akurát čerstvo po operácii pruhu nad pupkom chcem sa vás opýtať aké vám dali odporúčania ak chcete mať ešte dieťatko?

mariannka26
1. feb 2019

@ladysparky ahoj môžem sa opýtať bola si na tej operácii?Mňa to onedlho čaká len sa ešte stále neviem rozhodnúť či ísť do nemocnice alebo do Kolárova na jednodňovú.Mam ročnú dcérku tiež ju ešte v noci kojim..ak si bola v nemocnici koľko dní?Veľké bolesti sú či da sa..Za odpoveď budem veľmi vďačná.Mariana

trishia30
2. feb 2019

@mariannka26 dobrý deň, ako sa vola zariadenie v Kolarove?

mariannka26
2. feb 2019

@trishia30 dobrý deň,volá sa medchir.

trishia30
9. feb 2019

@mariannka26 ďakujem. A boli ste tam už na konzultáciu? Akí mali prístup? Pýtali sa vás aj, či ešte plánujete deti? Cenovo to koľko vychádza?

robko1985
11. feb 2019

Zdravim...tak ja mam pucni pruh uz ani neviem odkedy netreba hned sa davat pod noz

adush123
11. feb 2019

@dominika611 prosím vs aký máte teraz pupok? Lebo ja mám strašne škaredý. Mám tam akoby dieru

happy31
11. feb 2019

@adush123 ja po zositi krasny. Len vacsisa druhym porodomchce.
Chirurg si dal zalezat jazvu vtiahol co to dalo do pupka akoby mi jou vnutro pupka obkreslil

happy31
11. feb 2019

@mariannka26 ja som bolaich na kednodnovaj v klasickej nemocnici v brezne
Syna som vyedy nekojila ale na ruky chcel stale za tri dni pohoda celkom.
Dva dni bol doma muz s nami.

adush123
11. feb 2019

@happy31 paráda. Ja idem ešte asi na plastiku s nim

mariannka26
12. feb 2019

@trishia30 áno bola sú tam veľmi milý mala som ísť na zákrok no som ochorela...viem že sa platí za narkozu viac neviem.Nepytali sa,môžete mať kľudne detičky aj s pruhom či bez neho.

trishia30
13. feb 2019

@mariannka26 ďakujem. Pýtam sa preto lebo v Bratislave chirurg neodporúčal operáciu, ak ešte chcem deti, že to potom môže byt ešte horsie a aj tak bude treba opravu. Ale pocula som aj, že sa už po deťoch hernia neobjavila, tak neviem, či do toho ísť alebo nie.

mariannka26
14. feb 2019

@trishia30
A aky máš pruh pupočny alebo v slabine?Aj boli alebo spôsobuje nejaké ťažkosti?Ja kebyže nič nemam žiadnu bolesť a nemám to vonku nechala by som to tak a dala by som to spraviť po porode.

happy31
15. feb 2019

@trishia30 noja som otehotnela hned po operacii, chirurg mi poprial vela stastia, kedze, tiezze neodporucal aspon pol rokahodinu neotehotnoet. Ja som sla ale n aop prave preto aby sme mohli mat druhepri...
Brusko to dalo v pohode.Isto zalezi na rozsahutom a na tom o aky pruh teda ako je tvoreny ide ha som po prvom mala kilaby mavyse, a pruhuz sa vyplnil tukom, neohrozoval creva. Atd.

mariannka26
16. feb 2019

@happy31 môžem sa opýtať odkiaľ vieš že sa vyplnil tukom?

trishia30
16. feb 2019

@mariannka26 pupocny, cítim to niekedy, ale inak Ok.

trishia30
16. feb 2019

@happy31 aj ja to mám tukom vyplnené vraj, aspoň tak to napísala radiologicka do správy. Asi áno, záleží na rozsahu pruhu a tele, ako to zvládne.

trishia30
16. feb 2019

@mariannka26 mne to videla radiologicka na sone

dominika611
16. feb 2019

@adush123 dobrý verec prepáčte že až teraz odpisujem. Ja som ho mala nad pupkom jazva mi ostala asi 2 cm nič strašné nie je to také hrozné ako som cakala

happy31
16. feb 2019

@mariannka26 chirurg povedal tiez po sone. Bola som na konzultacii. Ja som zistila sama ze mam herniu vyskakoval mi akoby pupok vonale v, miesteze nad real pupkom. Riesula som diastazu, ale tu aj ak som mala tak min lebo cviceniami preslo len ta dierka vyskakovala ked som nebola stiahnuta alebo som sa najedla.

mariannka26
18. feb 2019

@happy31 aha ja mám v slabine ale nebola som na sone tak preto sa pýtam..ešte sa môžem opýtať aké cvičenia pomohli na diastazu?Ďakujem pekne.

happy31
18. feb 2019

@mariannka26 na internete som si vygoogla ftisheker ma zoparto napr

mariannka26
19. feb 2019

@happy31 ďakujem .

trishia30
20. feb 2019

@mariannka26 ja som na dr cvicila podľa Katrina Oakley. Je aj na FB ako diastasis recti workout support group. Ešte poznám One strong mama a Blooms method. Na Slovenku sa tomu venuje Monika Šrenkelova. Dajte naozaj pozor aké cviky robite, aby ste si viac neublížili. Veľmi dôležité je branicove dýchanie a správne držanie tela. Ak sa to nedodržuje nemusia ani cviky pomôcť.

robko1985
27. feb 2019

Ja mam pupocni pruh uz neviem ani kolko rokou zistil mi to obvodny leker pri prehliadke....do vtedy som onom ani nevedel ako mi to povedal ze to mam tak si davam pozor na tazke veci a zrazu ma to zacalo aj pobolievat odrazu ☺

sarianna
21. mar 2020

@robko1985 Pekny vecer, mne tiez nahodne kozna lekarka oznamila, ze mam pupocny pruh.... Vraj si mam davat pozor na dvihanie a povedat lekarovi... Prosim, viete mi dat nejake linky na cvicenie ? mne nic nevylieza, mam trosinku roztiahnutu pupocnu dierku... lekarka mi to zbadala tak, ze ked som sa dvihala z lehatka... vsimla si pupok. Teraz sa mi obcas stava, ze ma boli okolo pupku... ale nevidim si tam ziadnu hrcu. Jasne, ze by som mohla schudnut a preto by som rada nejake cvicenia... kym to mam nevyrazne... a hlavne nechcem si ublizit

kata1234
6. dec 2021

@sarianna ahoj ako si dopadla stym pupkom?

sarianna
6. dec 2021

@kata1234 ahoj, nic neriesim, snazim sa nedvihat tazke... zatial ziadne zmeny / klopklop

kata1234
6. dec 2021

@sarianna no super potom ale zvykli ti sem tam aj vyjsť vonku a mala si to citlivé?mne sa to dnes prvýkrát stalo ako som zdvíhali dosť často malého ma 12kg😳

sarianna
6. dec 2021

@kata1234 nie, nic nemam, ja si tam vlastne ani nic nevidim... To len ta kozna nejak videla...