icon

Urobila sa vám po pôrode pupočná hernia?

veronika81
25. júl 2010

Ahojte,
je tu nejaká mamička, ktorej sa v tehotenstve, resp. po pôrode urobila pupočná hernia? Ja som si už dávnejšie všimla, že mám takpovediac "dieru" pod pupkom ako keby roztrhnutý brušný sval. Ukazovala som to teraz gynekológovi, povedal že je to pupočná hernia, ale vraj ak plánujem ešte byť tehotná (čo plánujem), tak to netreba riešiť. Inak sa to upravuje chirurgicky.
Dočítala som sa teraz internete, že to ale môže byť nebezpečné, vraj sa tam môže zacviknúť črevo 😒 a tiež som čítala o jednej mamičke, ktorá si to dala operovať a potom ešte v pohode otehotnela a dieťatko vynosila.
Tak chcem vedieť, či s tým niektorá máte skúsenosti a čo všetko obnáša operácia, kedy sa dať operovať a prípadne či hrozí opätovné roztrhnutie pri ďalšom tehotenstve.
Ďakujem 😉

P.S. Našla som tému "Hernia", ale tam ide o detičky, tak ma dúfam nezamknete 😅

bozkavatko
Autor odpoveď zmazal
siska53
8. okt 2017

@bozkavatko cisarak.
Ja som chcela dojcit a nasa mala sa ani nevedela naucit z flase,takze u mna tesne po narodeni by sla.len akutna operacia,aj to by bol problem s malou,ako ju nakrmit... Ona az v roku sa naucila aspon z flase.. Pohar nic,x cumlov..preto som.to ja odkladala.
Ja mam za sebou toho dost,tak ked som.si predstavila,ze este aj toto,deti male,mamu pol roka zatazovat kazdy den,lebo nemozem dvihat tazke bremena (cize ani vlastne deti), tak som sa na to vykaslala.

Ale daj si to spravit,ked chces,drzim.paste.

bozkavatko
Autor odpoveď zmazal
siska53
8. okt 2017

@bozkavatko Nie. Uzka panva,prve dieta velke a dvojroha maternica. Preto cisarak,ktory bol insikivany este pri prvom v dost ranom stadiu tehotenstva. Asi niekedy okolo 20.tt mi to dr.oznamil a porodnik potvrdil.

maaaria3
8. okt 2017

Mám ju aj ja, po porode som mala rok brucho ako v 6 mesiaci... pomáha cvičit, stahovat brucho, trochu sa to časom upraví isto... ale nie uplne... inak ide o diastázu brušných svalov, pozri

bozkavatko
Autor odpoveď zmazal
mirka100911
12. okt 2017

Na dušičky mi idú operovať pupocny pruh, som zvedavá, hlavne ako to doma deti zvládnu. Až keď som sa objednala, uvedomila som si, že ma uspia a normálne budú operovať... 😨😰

nevestienka
13. okt 2017

@mirka100911 ahoj a ides do nemocnice? či sukromne? dakujem

mirka100911
13. okt 2017

@nevestienka do nemocnice v Malackách... Mala by som platiť len 40 eur za nadštandard...

bozkavatko
Autor odpoveď zmazal
mirka100911
14. okt 2017

@bozkavatko diastazu podľa gynekológa nemám, len ten pupok by som bola rada... 😂 pre mna viac menej kozmetická vada, nebolí zatiaľ, no nech sa nemusím hanbiť v plavkách už..

sadriana2886
12. jan 2018

@mirka100911
Ako si dopadla s operaciou v Malackach? Vsetko v poriadku?

mirka100911
13. jan 2018

@sadriana2886 no už mám dva a pol mesiaca po... Spokojná som bola s priestormi, starostlivosťou, bez bolesti v podstate. Sestričky super... Jediná vec, myslela som si, že mi to budú nejako cez pupok robiť priamo, no nepýtala som sa na to dopredu a nakoniec mám pod pupkom cca tri cm jazvu, ale ok, vždy to vyzerá lepšie ako pupok vonku... 😀

bozkavatko
13. jan 2018

@mirka100911 ahoj a ako dlho si sa musela setrit?

mirka100911
13. jan 2018

@bozkavatko reálne som malého nedvíhala vôbec asi týždeň aj niečo... Potom po dvoch týždňoch mi povedali, že ešte nemám dvíhať, asi mesiac... Ale po dvoch týždňoch už som aj zabudla že mi niečo robili

michalecka
20. jan 2018

Ahojte baby,mám takú otázku...Som 10 mesiacov po cisárskom,začala som cvičiť a zmenila som stravu...Keď ležím na bruchu a svihaj nohy,tak sa mi spraví hore na bruchu akokeby vypuklina,cele brucho mi vystúpi a urobí sa taký akokeby kopec,alebo neviem to povedať.Mali ste to niektorá?a je to úplne tvrde,ale neboli má nič

nevestienka
21. jan 2018

@michalecka ahoj vyzera to na pruh..herniu..mne sa spravi presne taky kopec ked cvicim na brusko..mne to trochu vadi nerobi mi to dobre takze som prestala s takymi cvikmi..

bozkavatko
21. jan 2018

@mirka100911 noo mam doma dve dietky a male tak.ma zaujima ci dva tyzdne volna muzovi bude stacit...a mas velku jazvu?

mirka100911
21. jan 2018

@bozkavatko Podla mna bude stacit dva tyzdne bohato, ak mas tiez len pupocny... Moj mal tyzden.. ;) Jazva asi tri cm... Ked porovnam so starou jazvou po cisarskom, tak pod pupkom vyzera dost cerstva stale... Ale urcite uz ovela lepsie ako tesne po... Vtedy som sa trochu zhrozila... :D

bozkavatko
Autor odpoveď zmazal
mirka100911
22. jan 2018

@bozkavatko nooo, ja až neskôr, skoro rok a pol...

aristokratka
27. feb 2018

@michalecka nie jeenia..mas hrvol a tzn ze diastazu

trishia30
15. mar 2018

@mirka100911 kde vás prosim operovali?

trishia30
15. mar 2018

@bozkavatko kde vás prosim operovali?

bozkavatko
18. mar 2018

@trishia30 mna este nikto az na rok asi

trishia30
18. mar 2018

@bozkavatko aha, ďakujem. Aj ja to vidím asi na neskôr lebo chirurgovi sa do toho veľmi nechce ísť, keďže mala má len rok. A až v máji idem na sono, či ten pruh naozaj mám, aj keď mám všetky príznaky.

mirka100911
18. mar 2018

@trishia30 Malacky

luciasenec
21. mar 2018

@mirka100911 ahoj, mam tiež herniu v pupku. Chirurg povedal, že sa to spraví laparoskopicky sieťkou.tak by som sa chcela spýtať ci si mala bolesti, na čo sa pripraviť.kolko si bola v nemocnici?mam dve menšie deti, tak sa velmi velmi bojim aj toho ako budem potom môcť fungovať.dakujem moc za odpoved

mirka100911
22. mar 2018

@luciase
@luciasenec laparoskopicky je super, mňa rezali normálne na tri cm. Bolesti sa dali prežiť, za dva týždne som bola fit. 😉

trishia30
22. mar 2018

@luciasenec citala som, že je veľmi dôležité, aká sieťka sa použije lebo niektorí ľudia s tým majú problémy, opytaj sa na pripadne nežiadúce reakcie