Veci okolo pôrodu
ahojte mamicky.vela rozmyslam,ze co bude,ked pridu kontrakcie v noci a akurat budem mat prvacika doma.budem ho musiet zobudit a zobrat so sebou,rano musi ist do skoly.ako to riesite?bolo by fajn,keby moji rodicia prisli vtedy a prespali tu a poriesili veci okolo toho,ale vobec to tak nevyzera.termin mam jeden podla ms a druhy podla utz.utz bude spravny a na vikend to teda nevychadza.manzel bude mat chvilu pred terminom a dlho po dovolenku,tak bude pri mne a zoberie ma dnu,tak aspon sa nemusim bat,ze nebude moct rychlo dobehnut z roboty.rozmyslam,ci som vobec normalna,ze len ja neviem ako to vyriesit
@bessdonna ci to príde cez víkend alebo nie, to nevieš... Nemáte nejaku susedu dôchodkyňa, s ktorou by si sa dohodla, že keď s mužom pôjdete do nemocnice, postrážila by syna? V noci by odbehla k vám, aby ste malého nemuseli budiť, keby to bolo cez deň, odviezla by syna zo školy... Aj keby ste pripadne zaplatili za to.
Ja rodim o mesiac ,bývame 220km od rodiny a nemáme tu absolútne nikoho kto by postrážil syna. Tretiak bude akurát , žiadnu hlavu si nelamem alebo to bude cez deň a muž má odvezie kým bude syn v škole alebo to bude v noci a nad ranom tak zobudíme syna ,zavezú má do nemocnice pôjdu domov a syn v ten deň nepojde prinajhoršom do školy ak by bol moc unavený a to ja niesom benevolentna na školskú dochádzku ale v takej situácii by jeden deň zostal doma a učiteľke by sme normálne povedali pravdu nič sa nedeje 🙂
Muž pri pôrode logicky nebude ja niesom z cukru a syn ho potrebuje viac ako ja keďže ho nemá kto postrážiť 🙂 žiadny stres aj keby rodíme v noci tak zase nieje z cukru syn vie sa prebrať sadnúť do auta ,vyložiť má v nemocnici a vrátiť sa domov.
@bessdonna mali sme to podobme, akurat moja chodila do skolky, radim ti, netrap sa dopredu, bo toto neovplyvnis, my sme sa dohodli tak, ze ak budem rodit v noci, tak ma len odvezie (aj so starsou dcerou), rano dceru vezme do skolky a pride za mnou…. ak mas termin teraz este cez prazdniny, tak bud sa dohodni s rodicmi, ci nemozu prist (neviem ako to maju daleko), ale podla mna je lepsia volba nejaka kamoska, s ktorou budes vopred dohodnuta a malu postrazi
@bessdonna rozumiem to je trošku iná situácia môj už bol pri našom prvom tak nám to tak nieje ľúto,že zrejme nebude a chápem,že tvoj muž chce byt pri pôrode ale neboj sa , však prinajhoršom ta proste odvezie aj so synom a niekto zatial ku vám príde komu odovzdá syna a môže sa za tebou vrátiť, ak nebudeš super šťastná rýchla rodicka tak to určite stihne 🙂
Vy zase ste vo výhode oproti nám ,že zrejme ako som pochopila máte celu rodinu k dispozícii
Uvidis hlavne sa nad tým netráp lebo sa to nedá naplánovať , skôr si len niekoho dohodni kto bude v pohotovosti , babka,sestra, kamoska
ak chce byt muz pri porode, aj tak nebudete moct toho prvaka brat so sebou, lebo dieta na porodnu salu nepustia (aspon u nas nepustili, ked som ja rodila) a kto vam ho tam bude pocas porodu strazit? ak mas rodicov blizko, mozte sa dohodnut, ze ak sa porod zacne v noci, tak im ho priveziete.. a v ten den nemusi ist do skoly.. alebo si popredu dohodnite nejaku opatrovatelku, prip. ochotnu kamosku, co k vam bude vediet dobehnut v tu noc..

-Muz postrazi prvacika doma, ty si zavolas sanitku
-Pojdete vsetci, ak to bude v noci, prvacik sa na otocku prevezie, podrieme v aute, s muzom sa po odvezeni vratia domov
-vezmes si taxik
-nebude to v noci
-dohodnes sa uz teraz so susedmi/kamaratmi, ze syna postrazia
-alebo to bude uplne inak 🙂 ja som prveho rodila necakane o 5t skor po tyzdnovom pobyte na rizikovom odd. Pri druhom som prenasala, isla na kontrolu a uz si ma tam nechali (rodila dva dni na to)