icon

Veci po pôrode, ktoré nám nikto nepovedal

17. sep 2024

Pekné ránko maminy. Čo vás po pôrode najviac prekvapilo? Čo ste nevedeli predtým než ste porodili? Ja napríklad to že je normálne mať bezprostredne po pôrode zimnice 🥶 v oboch prípadoch to tak bolo. Alebo že budem cítiť kopance ešte dlho po pôrode kým sa organy vrátia na pôvodné miesto 😁.
Poprosím len normálne komentáre. Je to diskusné fórum tak poďme si spomenúť na to krásne obdobie trošku ☺️a možno to pomôže aj iným prvorodičkám

Strana
z3
jajanka31
17. sep 2024

Mne nikto pred tym nepovedal ze pojdem na beznu poradnu v 33tt a o hodinu na to budem mat dieta. Skutocne som si myslela ze sa to stat nemoze tak rychlo a nahle.
Tiez mi nikto nepovedal ze po spinali nebudem mat v nohach cit este 12 hodin
A ze mi 24hodin po sekcii bude tak horuco ze budem vo februari spat pri dokoran otvorenom okne a zavretych dverach a stale mi bude teplejsie a teplejsie.
A tiez ze nech robim co robim a idem sa aj roztrhnut mlieka mam stale malo.

diefca
17. sep 2024

- ze sa mi zvacsi noha minimalne o cislo a nevrati sa to spat
- ze mi na tyzden opuchnu nohy az po kolena
- ze sa dostim do kazdej vlozky hned ako sa postavim z postele
- ze ma bude boliet kostrc/krize ako keby mi ich niekto rozobral a poskladal naspat
- ze sa na treti den zobudim s kockatymi prsiami vo velkosti 85Ž
- ze mi sestra na oddeleni bude pchat kapustne listy do podprdy 😅
- atakdalej, atakdalej, jeden by niekedy neuveril

3petka
17. sep 2024

Fu ja som všetko tak povediac vedela tušila. Ale napr . ja som zistila až po druhom pôrode že môže existovať zena ktorej proste mlieko non stop tečie z prsníkov. A to som bola ja ta zena, a vždy som sa čudovala že ako môže ta a ta behať bez podprdy to jej netečie mlieko?ci jej nevadí keď má mokré fľaky ak náhodou? Nie to im proste tak netieklo stále ako mne. Veľmi nepríjemná vec.

rozovykon
17. sep 2024

mňa prekvapilo to prepadnute brucho po pôrode prvej dcérky, zostala taká rovina, ktorá sa triasla ako huspenina a bolo to cele čudné. Taktiež tie nabombované prsia, to som nečakala, som pred pôrodom myslela, že to pôjde nejako samo prirodzene.

luccija
17. sep 2024

Prekvapilo ma ako sa dokážu z večera do rána naliať prsia, že keď som sa zohla ani sa nepohli🙂)nočné potenie rodila som na jeseň a buď som prezliekala spotenu košeľu, alebo mokrú od mlieka.Strasny smäd....to, že keď som išla sama bez dieťaťa a len si naňho spomenula stvrdli mi prsia a začalo tiecť mlieko to bolo pre mňa niečo nezvyčajné rozprávala som sa so susedou v obchode a už som cítila pnutie ...Že budem celé noci odsavať a aj po x rokoch úplného nespania na nočnej v práci ma dokáže tak zlomiť prerušovaný spánok to je ešte horšie ako nespat vôbec.
Ale najhorší bol a je strach o dieťa, počúvanie v noci či dycha, prečo funi, či dosť zje....a veľmi ma prekvapilo ako deti rýchlo dýchajú a ako im rýchlo bije ❤️ a prekvapila ma veľká radosť a hrdosť strašná zmeska pocitov

kiki68
17. sep 2024

Baby to len ja som mala dojem, ze porod zo mna spravil cisteho terminatora? 😂😂😂 ja som sa rok a pol citila tak, neviem to opisat, ale mala som akoby nadludsku silu. Hned 12 tyzdnov po porode som zacala trenovat silove treningy a trenerka nechapala ake je idem vahy, ze co som to ja vobec za zensku. Ako asi po 2 rokoch uz som zacala byt taka normalnejsia, ze som mala aj slabsie chvilky. Ja som hned po porode ako tie dve hodky ubehli behala ako tryskomys. Nechapal nikto, ani sestricky. Vsetko som chcela robit, vidiet, vediet, podla mna boli radi, ked som vypadla domov😂😂😂 Ja som si vzdy myslela, ze kojenie a to cele bude strasne bolestive, skusila som odsavat mlieko, lenze dala som tu odsavacku na najvyssie obratky a skoro nic som necitila. Dieta to iste, ja som kojila a kojila do nemoty, lebo som to vobec necitila. Pytam sa sestricky, ze preco nemam ziadne stopy na bradavkach, ze ci mam vobec mlieko, ta sa zacala smiat, ze mam, ze mam na to ukazkove prsa 😂 Prsa syn zboznuje aj po konci kojenia, povazuje ich za dve samostatne jednotky zjavne a jedno vola Moobie a druhe Hoobie 😂😂😂 Na toto ma naozaj nepripravil nikto, ze prsa ziskaju vlastnu identitu a ziju si svojim zivotom 😂

kiki68
17. sep 2024

@milanemila jemine, mi hovor, uplne som sa odnaucila jest dvoma rukami 😂😂😂

kiki68
17. sep 2024

@3petka bud rada, ja som skusala vsetko mozne, mackala prsa ako moncicaka, odsavacka na plny tah, lebo som mala stale dojem, ze nic urcite nepotecie 🙈🙈🙈

oblecenie99
17. sep 2024

@kiki68 Ešteže som tvoj príspevok prečítala pomaly päť rokov po pôrode, a nie tesne po ňom, normálne vidím, ako by som to rozdýchavala 😅 ber to prosím s ľahkosťou, nemyslím v zlom 😅😉

bianka33
17. sep 2024

@jajanka31 no teda, to fakt o hodinu?

bolila
17. sep 2024

Nikto mi nepovedal ze sa budem tak smradlavo potit a je jedno aky deodorant budem pouzivat. Ked sa budem chciet postavit z postele budu ma boliet vsetky kosti od pasu nadol.Ked budem v sprche bude sa mi zdat, ze dieta si ide hlasivky vyrevat , pritom spokojne spi.

luccija
17. sep 2024

@kiki68 to je hormónmi ja som bola tiež ako na drogách, ale asi len 2 m potom som bola unavená z nočného nespania pamätám si, že prvé Vianoce a bola som úplne bez nálady a Silvester bol muž v robote a ja som spala o 21

jajanka31
17. sep 2024

@bianka33 ano, konkretne poradnu som mala o 14tej syn sa narodil 15:15

bianka33
17. sep 2024

@jajanka31 no teda, fakt by som neverila, že je nieco také možné.

3petka
17. sep 2024

@kiki68 mala som takú spolubývajúcu v nemocnici. Tak sa chúďatko snažila a nič. Jasne viem že to že som mala mlieko je lepšie ale dlho nevydržalo. I keď aspoň niečo.

ivangeline
17. sep 2024

Generačná trauma a spomienky.

pe_mi
17. sep 2024

Že po dvoch pôrodoch si pri kychnuti cvrknem 😁😁

guiseppinka
17. sep 2024

@pe_mi ak budes kychat s prekrizenymi nohami, tak nie😅

pe_mi
17. sep 2024

@guiseppinka pravdaaa 😀

vieronika14
17. sep 2024

Že láska k dieťatu nie je hneď ako ho uvidiš a že kojenie je veda

mandzula
17. sep 2024

Ze hoci sa hovori, ze zo stresu sa moze stopnut tvorba mlieka, u mna to bol presny opak, prsia mi zacali akoby brniet a riadne sa nalievat.

evickuska
19. sep 2024

mne, ze kojenie tak boli a je to tak na hovno a nejde to

Strana
z3