Veľmi sa bojím pôrodu
Ahojte mamičky.... Ja viem že by som na to nemala myslieť.. Ale o mesiac rodím a poviem vám pravdu že mám príšerný strach z pôrodu... Bojím sa či zvládnem tu bolesť...či to vôbec prežijem..nakoľko mám veľmi nízky prah bolesti... Bojím sa že to nezvládnem... Či moja malička bude v poriadku.... Celé tehotenstvo som sa tešila kedy to bude.... A teraz mesiac pred koncom buum... Strach ako oči.... Nejak rady ako troška zmeniť myšlienky??? :(
@nikitikitaka Stresovat sa je zbytocne trapenie sa, aj tak sa tomu nevyhnes...pocas porodu si ovplyvnena hormonmi a v takom zvlastnom stave, neboj zvladnes to, daj si epidural
Kedy mas termin?
@nikitikitaka bolest je neopisatelna, ale proste vytlacit dieta musis. A ked si spomenies, ze co chvila budes mat malicke, zvladnut sa ro da. Ja som rodila 14 hodin
A mozno ani kontrakcie mat nebudes, pojdes rovno na sekciu
Dievčatá, švagriná mojej kamarátky dnes porodila dievčatko 3 380 g a 52 cm. Dala to za hodinu a nemuseli ju vôbec šiť. 2 hodiny po pôrode už bola v bufete. Takže aj takto môže pôrod dopadnúť 😀. Kiežby mala každá takýto super pôrod
Nemáš dôvod sa strachovať,bolesť je veľká ale dá sa vydržať.Ja som pri druhom mala epidural a veľmi mi to pomohlo.Nebola som zničená.O dve hodinky som mohla ísť aj domov kebyže môžem.
Ahojte kočky, tak isto som prvorodicka a hneď ma čaká plánovaná sekcia, mám z toho taký strach že už neviem spávať... Všade píšu aké to je strašné, a že im nezabrala spinalka na sto percent... No poviem vám je mi do plaču ☹ už nech je to celé za mnou
@77katika77 a načo to čítaš? čo si sado maso? Ja od isteho času absolutne ignorujem mamičkovske časopisy. Ked som bola prvorodička všade pisali ako 1 porod trva najdlhšie ze 9 - 12 hodin normalka, moj porod trval asi hodinu 😝 Okrem toho mnoho zien svoj zazitok z porodu trošku prifarbí a zdramatizuje takze nejake anonymne mamičky na nete beriem s rezervou a ich zazitok s nadhladom. To čo zažila jedna neznamena ze zažije aj druha. Okrem toho sekcia....ach moja...ak to pojde fakt ze dobre, tak ani nebudeš vedieť čo je porod. Kamoška mala obe deti sekciou, nezažila ani jednu ,,porodnu kontrakciu,, ani to, ze ti cez vaginu ide parny valec...Hodnotí to celkom v pohode, samozrejme par dni ju bolela jazva ale ziadna drama sa nekonala. Deti má zdravé. Takze vypni net a uzivaj si tehulkovanie, oddychuj.
@77katika77 aaaaaale prosim ta, na 4 den som uz doma umyvala dlazku pred navstevou 😂 nic hrozne to nie je, skutocne...najhorsia pre mna bola priprava a to cakanie s pustenymi infuzkami ze kedy uz pride rad na mna... Potom ti daju babanko a vsetko ostatne ide bokom, na bolest nemas ani pomyslenie, si v takom dusevnom rozpolozeni ze ju nevnimas, je druhorada...neboj sa vobec nicoho...
@77katika77 Ahoj, ja mám za sebou dve sekcie a nie je to také hrozné. Samozrejme s nejakou bolesťou rátať musíš, ale mňa najviac bolelo sťahovanie maternice a jazva len prvé dni pri vstávaní z postele, ale každé ďalšie už bolo lepšie a lepšie. Veľmi som sa bála toho ako to zvládnem pri plnom vedomí, keďže som dovtedy nezniesla ani odber krvi bez odpadnutia, ale trvá to krátko. Spinálka vôbec nebolí, ja ani neviem, kedy mi ju pichli a samotné vybranie bábätká je rýchle. Bála som sa aj toho, že keď mi prestanú zaberať lieky, že ako veľmi bude bolieť rana, ale na počudovanie pri ležaní nebola vôbec cítiť. Bolela len pri pohyboch, čo je normálne. Neboj sa, pre dieťatko je cisársky bezpečnejší a Ty máš za necelú hodinku po všetkom. A ako píšu baby, môj muž si nevie vynachváliť, že som nerodila normálne ;) 🙂 Držím moc palce 🙂
@sardinka335 ďakujem, tiež mám pocit že niektoré ženy sa vyzivaju v straseni prvorodiciek. Pokúsim sa už nič neskumat 😀
Diki baby, upokojili ste ma. Hlavne nech je malá v poriadku a nech to už máme za sebou
@77katika77 neboj, bude dobre.
@77katika77 Ja som prenasala skoro 2 tyzdne, do nemocnice som uz volala velmi nahnevana, nech ma okamzite rodia, lebo dieta citim stale menej a menej. Este v ten vecer mi zacali porod vyvolavat, kontrakcie veskere ziadne, zle srdecne ozvy, nakoniec som mala CR spinalom. Ja som s takouto moznostou absolutne, absolutne neratala, veci do nemocnice som si doniesla fakt len na nejake 2-3 dni a takto sa to zvrhlo. Lenze z tolkeho prenasania mi uz bolo vsetko jedno, len nech ma uz rodia.
Tentokrat budem mat planovany CR a poviem ti, ze prirodzene by som sa bala 😀 Je fakt, ze budes obmedzena na istu chvilu, no mne CR nijak nevadil, o dieta som sa starala od 1.momentu (rodila som v zahranici), este v ten isty den som vliezla do vane. Akurat dvihanie je trochu bolestive, ale ked ti spravne nastavia opierku, pojde to lahsie. Neboj. Nie je to au take strasne...budes mat ine "starosti-radosti" ako sustredit sa na bolest.
@charlie1980 tak je mi jasné že bez bolesti to nejde, skôr mam strach z toho hojenia v týchto horúčavách a tej samotnej operácie. jaj už nech je ten malý zázrak tu so mnou a nad týmto všetkým sa už len pousmejem 🙂
@77katika77 Nieeeee, neboj nic. Pri operacii samotnej to strasne rychlo ubehlo. Je pravda, ze kazdy to prostredie inak vnima, my sme mali celkom srandu pri OP 😀 A inak k tomu spinalu...ak budes citit, jednoducho ta daju do narkozy, tak ale dufam, ze to nebude tvoj pripad. Mne zaucinkovala dobre. Ja zas neviem, ci by mna niekto nahovoril na prirodzeny porod 😀 Tak ale kazda sme ina, ja by som sa bala o dieta...ja v CR vidim iba pozitiva, tak ako niektore v prirodzenom.
Ja som 9 mesiacov nepocuvala ziadne pribehy ani nepozerala ziadne videa..bolo by to strasne stresujuce. Porodit treba tak ci tak a zbytocne sa v noci budit hrozostrasnymi obrazkami :D ja som rodila bez epiduralky, kontrakcie som mala vyse 20 hodin a museli ma nastrihnut co inak absolutne neboli ani to sitie...prezila som, vydrzala som, boledt to bola ale epidural by som si nikdy nedala, to moze poskodit tebe aj dietatu.ale na to ma uz kazda svoj nazor.
@mevrouw omg, o epidurale panuje tolko mytov, ze dovi dopo, ked si to das normalne vysvetlit u anesteziologa,zistis, ze polka nie je pravda a druha polka je zvelicena. Ja som epidural mala a I love it...inak uz nerodim. Nechapem, preco v dnesnej dobe, ked si clvoek da pichnut umrtvovak aj pri vrtani zuba, by som si mala porod "vychutnat"
Ahoj coskoronovopecena mamina🙂 keď som si prečítala tému akoby som čítala seba takmer pred rokom🙂 ja som sa strašne bála celých 9 mesiacov.... očakávala som nadludsku bolesť niečo príšerné a hlavne som robila tu chybu že som počúvala iné maminy ktoré mi ochotne rozprávali ich drastické príbehy o pôrode🙂) nieco tj poviem.... vôbec to nie je o bolesti🙂)) je jasné že to budes cítiť ale tvoje telo sa s tou bolesťou výborne popasuje, hlavne trebA dýchať keď príde kontrakcia... ja som strašne vďačná za to že som mala to šťastie rodiť, je to krásny emocionalny zážitok...🙂 ja dúfam že to este raz v živote zažijem a nemôžem povedať že som mala pôrod rýchly a bezbolestný 🙂 to sa nedá popísať, to si musíš prežiť a garantujem ti že keď si tým prejdes budes na seba veľmi hrdá🙂) neboj sa, tes sa, naozaj je na čo🙂)
@77katika77 z hojenia nemaj strach, zasiju ta jednym specialnym stehom ktory ani nebudes vidiet, za par dni ho vyberu jednym pohybom a zostane ti tenucka jazvicka. Treba vela vzduchu na nu, luftovat a po asi 3 tyzdnoch som zacala s jemnou masazou po nej aby mi nezhrubla (vola sa to tlakova masaz). Vyborne su nato rozne olejceky a najlepsia je bravcova mast, fakt, ta ta tak premasti ze jazvicka zostane vlacna a makka. Normalne samozrejme bude pokracovat sestonedelie, cize budes krvacat par tyzdnov, to je normalne. Budes mat velku vyhodu ze vecko budes zvladat uplne normalne. Takze naozaj sa nie je coho obavat. Iba by som ti poradila co som ja zial neurobila, babanko pri normalnom porode prechadza posvou a osidlia ho tvoje bakterie, to pri sekcii odpada a sterilne babanko je v inkubatore kde na neho "cihaju" vselijake nemocnicne na vsetko mozne odolne potvorky, preto ti poradim hned ako to bude mozne potri babanku okolo ust svoj sekret zospodu, ono potrebuje tvoje bakterie aby sa nimi osidlilo, su mu najblizsie... Viac o tejto teme sa da najst na nete. Je to velmi prospesne jeho zdraviu a teba to nic nestoji.
Ja som prvorodička uvidím síce ako to bude posledný mesiac termín mám za 2 mesiace no zo začiatku som na nič iné nemyslela len na pôrod a ako to zvládnem momentálne sa nebojím mne osobne pomáha keď čítam príbehy s pôrodu chcem si kúpiť aj aniball,platím si môjho dr a k pôrodu mj pôjde moja známa 😊 no uvidíme ako to naozaj bude
@kondaska1 wow vidíš to by ma vôbec nenapadlo. dobre vedieť takéto finty, to ti nikto nepovie. ďakujem vám všetkým baby za rady, moc ste ma upokojili a už sa na tu moju herečku neskutočne teším 🙂
@nikitikitaka moja dcera sa narodila o tristvrte na sest rano a poobede som isla uz domov, uplne d pohodovym pocitom dobre vykonsnej prace (sa tu smejem) nie kazdy porod musi byt ze ti rozorve cele vnutro. A Tvoj bude lahky ako moj, neboj 🙂

@elviku11 ja som s epinom za dva tyzdne nacvicila obvod 35cm a moje dieta malo hlavu az38cm!!!! Babetka sa vecsinou rodia s hlavickami od 32-36cm a mne epino psyc h icky najviac pomohlo aj ked nakoniec akutna sekcia ja som nikdy nemala oaniku z porodu ako takeho ale paniku som mala ze po nastrihu mozem mat trvale nasledky a podla mna kazda prvorodicka ak ma bezproblemove tehu by s anibalom alebo epinom mala cvicit