icon

Viac osôb pri pôrode

mirkabav
5. júl 2023

Ahojte, je možné mať pri pôrode okrem otca aj niekoho iného?
Chcela by som byť pri pôrode svojej sestry, ale vraj to býva obmedzené iba na jedného človeka. Bude rodiť v PN, v štátnej nemocnici.

Strana
z3
lienka.7
7. júl 2023

@mirkabav terapeuta si zožeň radšej ty moja zlata. 👍 a nezabudni sa potom "zlozit" na boxe keď porod nebude prebiehat podľa tvojho "planu". Pripadne potom odporucam ti rodit doma pred celou rodinou, snáď sa budeš cítiť lepšie ako v tej zlej zlej nemocnici.

beronsche
7. júl 2023

@taminka1986 ano, lebo presne toto je pohnutkou autorky sprevadzat sestru pri porode - ocumovat porod..

@lienka.7 v tvojom rozhorceni ti usiel fakt, ze autorka nie je rodiaca zena, ale jej sprievod..

**
Och damy, keby ste sa pozreli dalej od nosa, zistili by ste, ze svet je nastastie roznofarebny a kazdy sme iny...
Mozno manzel pri porode chce byt, je to predsa jeho dieta, ale psychicku podporu doda Skor sestra..
A keby ste si precitali napr. WHO odporucania, zistili by ste, ze spevadzajuca osoba (alebo aj 2) jednoduchom benefitom je.

A tiez, ze po bezproblemovom tehotenstve a fyziologickom priebehu porodu nie je potrebny 5 clenny zdravotnicky tim a 2 lekari.. prave naopak, ze je to skor kontraproduktivne.

A keby sa orientujete, vedeli by ste, ze bezna prax v porodniciach vo vyspelom svete je tak velmi odlisna od podmienok v slovenskych porodniciach, ze az.. a je velkou skodou, ze u nas su v podstate proti zmene aj samotne zeny...

bradialen
24. júl 2023

Treba sa pytat priamo v porodnici. Ale myslim, ze dvaja su uplne bezne (aj ked na SR clovek nikdy nevie) . Napr.ja mam termin uz kazdym dnom, idem teda do CR ale ide so mnou dula a manzel. V porodnici to zobrali uplne v pohode. A urcite viem, ze tam nebude zastup zdravotnikov....ak nenastanu problemy tak 1 PA v pozadi, keby nieco. Treba sa v porodnici dohodnut, porodny plan a vybavene. Porod je prirodzeny dej,netreba z toho robit lekarsky zakrok. Samozrejme ak prebieha vsetko ok, co v drvivej vacsine ano ak neni zena rusena zbytocnymi zasahmi.
Drzim palce a prajem krasny porod sestre ❤️

Strana
z3