Výhody ručného vaginálneho vyšetrenia pred pôrodom
Keď som bola v 36+1 prvýkrát v nemocnici na poradni, tak mi robili vaginálne vyšetrenie ultrazvukom. Absolútne bezbolestné. Keď som išla na druhú poradňu 38+4, tak iná lekárka ma vyšetrovala ručne. Bolo to naozaj veľmi bolestivé. Mala som pocit, že ak som aj nebola otvorená, tak ona ma otvorila. Akú výhodu má robiť to ručne namiesto ultrazvukom? Aj pri pôrode ma budú vyšetrovať takto? Prečo sa to nerobí ultrazvukom, tým prístrojom, ktorý sa len vsunie zdola?
@sara07 prave dnes mala o tom jedna gyn prispevok… mladi lekari su zaskoleni starsimi lekarmi, ktori si idu medicinu zalozenu na zvyku a myslia si, ze tak to ma byt… a casto im ani nie je umoznene robit to inak v nemocnici kde primar je za opicami. Ale prispevok bol o tom, ako mladi lekari, ktori chcu a vedia a riadia sa najnovsimi poznatkami EBM sa stretavaju s nepochopenim u pacientiek, lebo ten stary a tym padom skuseny a lepsi (iba ze by nie…) pan doktor povedal inak a ona veri jemu. Smutne z kazdeho uhla pohladu.
@anavixyano niečo na tom bude ,je to tak
pri poslednom som mala mladého mudr a ano vela zaleží aj od pacientky, ked mi povedal skusime aj iné polohy tak som do toho šla a urobila som najlepšie čo som mohla
predtým dva pôrody proste na chrbte a dost nič viac .. a mudr bol nadšený tiež
Nuž, si na slovensku, tu sme za opicami. Výhody ani opodstatnenie to nemá žiadne.

@domiklik predpôrodna priprava bola rozsiahlejšia ako u teba, ale toto aj ked som čitala čo sa dalo , som nenašla nikde , fakt sme 100 rokov za opicami
vtedy nejaky web kde si to všetko riadne naštudovala nebol , očakávaš že dostaneš aspon ten priemer ale vidim že absolutne nie a to väčšina mudr bolo 30-40 ..
@sara07 prave dnes mala o tom jedna gyn prispevok… mladi lekari su zaskoleni starsimi lekarmi, ktori si idu medicinu zalozenu na zvyku a myslia si, ze tak to ma byt… a casto im ani nie je umoznene robit to inak v nemocnici kde primar je za opicami. Ale prispevok bol o tom, ako mladi lekari, ktori chcu a vedia a riadia sa najnovsimi poznatkami EBM sa stretavaju s nepochopenim u pacientiek, lebo ten stary a tym padom skuseny a lepsi (iba ze by nie…) pan doktor povedal inak a ona veri jemu. Smutne z kazdeho uhla pohladu.