icon

Vyprázdnenie pri pôrode

4. dec 2022

Baby chcem sa opytat alebo skor upokojit (?) 😅
som prvorodicka
dozvedela som sa ze pocas tehotenstva ked budem rodit tak mozem sa aj pritom posr.t? alebo su to len famy?
kedze chcela by som aby tam bol aj moj priatel, ale mam z toho dost zmiesane pocity kedze nechcela by som aby videl ako sa aj vyprazdnim😅..
prepacte za hlupu otazku ale neda mi to kedze mi to vrta v hlave 🙈

Strana
z2
jesenzima
4. dec 2022

Ja som sa po💩 pred, ešte doma a po pôrode som sa zas nemohla, až doma ledva, lebo však všetko opuchnuté a boľavé 😬
A teda súhlasím s tým, že pri pôrode ti bude naozaj úplne jedno, či sa pototo ...

guiseppinka
4. dec 2022

@matkahelka 😂😂😂 tie slova ospravedlnenia su skvele😂😂😂

Pri prvej som sa cistila sama, lebo som rodila x hodin, pri druhej bol porod taky, ze doobeda na kontrole ani naznak, vsetko potom nastupilo relativne rychlo a za par hodin bola mladsia von. Takze tam to bolo aj s tym, sestricky utreli, neriesili, iba mi povedala, ze to je normalne. Pri tretom som v polke tlacenia chcela ist na zachod cikat. Tak ma zrusili, ze ci som normalna a kam chcem ist... Ale uprimne mi to bolo vtej chvili uplne jedno. A po prvom porode som sa trochu bala, ale vsetko ok... po vsetkych troch som zo saly sla po svojich...

petamich
4. dec 2022

@matkahelka 😂😂😂 jej sa to doma nestava, vtipny je manzel 😀

daranka18
4. dec 2022

Stane sa to ,preto sa aj pred pôrodom robí klystír 🙂 mne osobne sa to nestalo, ale poznám aj kamošku čo sa jej to stalo aj po klystire,no to bude ta posledná vec ktorú ta bude pri pôrode trápiť 😂

nevenka
4. dec 2022

Ja som mala 2 porody z 3 rychle, pri prvom som prisla so zajdetou brankou, maly medzi nohami sa uz tlacil von, takze sa nic nestihalo a nic sa nestalo, lebo doma som bola na wc x krat. Pri druhom sa uz tiez klystir nestihol, a tam to bolo teda horsie, nehoda bola, nikto ale nekomentoval. A manzel prisiel az ked boli deti narodene, priamo pri porode som mala svokru, zdravotnu sestru, kedze manzel byt nechcel. Ona bola pre mna ako kotva, je to ako moja druha mama, takze v pohode. Robila tam na salach dost dlho, takze ona je na vsetko zvyknuta a este ma upokojovala.
Pri tretom, co bol vyvolavany, mi spravili klystir, dali antibiotika v infuzii, vsetko sa stihlo a nehoda uz potom jasne, nebola.
Toto su uplne normalne fyziologicke veci, porod nie je cista a hygienicka zalezitost ako z romantickeho filmu, dost sado maso by som povedala...😅. Kazdy normalny clovek toto vie. Ale ano clovek, ked si potom uvedomi, co sa s nim dialo, tak akosi citi ostych, jasne. Sesterka napriklad rozpravala uplne z cesty, od bolesti bola uplne mimo. Tiez zvracala. Ja som rucala ako jelen v ruji, hlavne pri druhom porode. No co uz...😅. A pri tretom si robili zo mna prdel, lebo ja som sa po narodeni maleho zacala nahlas smiat, ze to co akoze malo byt, ma tu pripravuju na hororve vyvolavanie a mne prasknu obaly, vytlacia vodu zo mna a maly ako na tobogane za 45 minut vonku. Doktor s porodnou asistentkou sa smiali, ako som nechapala, ze "UZ" je potom, ja som fakt bola mimo, neverila som...😆

aknamorka22
4. dec 2022

Pri prvom mi dali klystír ale itak som sa poriadne pototo lebo to na mňa prišlo rýchlo a už som nestíhala nič iba rodiť 🙂 (ani by som nevedela, že som sa pototo nebyť muža, ktorý počul doktorku ako zasepkala sestričke nech vymení podložku. Pri tých bolestiach som nebola schopná niečo vnímať. Len som sa modlila, aby už bolo po tom a snažila sa nevrieskat 🙂) pri druhom to na mňa prišlo doma, dva krát som otočila wc, pekne sa išla osprchovať, došla do pôrodnice a hneď porodila. Takže žiadna nehoda a úplný ideál pôrodu 🙂

barboritta
4. dec 2022

Tak pri mojom poslednom pôrode kričal pôrodník na plnú sálu,že maminka ideme na to,tlaciiiiim,cikaaaaam,kakaaaam...!Nech je dieťatko rýchlo vonku.Su na to zvyknúť,netreba mať nepríjemné pocity.

mamulik10
4. dec 2022

Pokiaľ si pamätám robia klystír

lienka.7
4. dec 2022

@petamich presne tak aj ja po 2.porode. sused nad nami si asi myslel ze to robíme na WC 🙈🤣
To moje vzdychanie... aj mm raz za mnou došiel ze co sa deje. 😁

aurorastone2
4. dec 2022

@petamich "...duhy a jednorozce a romanticka hudba..." 😅😅😅😅ale predstava pekna

althejka
4. dec 2022

Jasne,aj pred mojim sa narodil prvy bobek 🤭 nikto to neriesil.utreli ma a doktor ze :" tak a po privitacom ceremoniale mozeme privitat babo," 😀

petamich
4. dec 2022

@lienka.7 aj mon muz tak prisiel, mu vravim, ze divadlo nacvicujem 🥴😂

biankaaaa
4. dec 2022

Bude to to posledné, čo budeš v tej chvíli riešiť naozaj 😊

bessdonna
20. jan 2023

@maminkadeticiek aka obrovska surova pravda🤣uz len prezit,nechcem este zomriet atd.a klistir je super vec☺️

tomikejt
20. jan 2023

Pri prvom pôrode som sa posrala, pri druhom nie 😄

bobo2433
20. jan 2023

Moja svokra robí na pôrodnici a teda im sa tam doslova každá po💩 .... U nich je to normálne ako u zubára otvoriť ústa ... Neboj sa oni už videli toľko hovien ,že im je to úplne jedno .vymenia podložky a idú ďalej pre nich je to samozrejmosť žiadny trapas to pre teba nemusí byť im je to tak fuk 💩 ako 💩

cutinka2
20. jan 2023

Ja som sa pri prvom porode vycistila doma, co bolo super, pri druhom to neslo a nestihol sa uz zial dat klystir…odporucam doma pouzit cipok ak to nepojde, pri dalsom by som to riesila takto, aby som mala istotu. Ale je pravda, ze pri porode to riesit nebudes, ani nikto iny, ale bolo mi to neprijemne, manzel bol pri porode a vobec to neriesil, nema to ziadny vplyv na nas vztah ☺️ A bol nadseny, ze bol pri porode. Drzim palce ❤️

lenkadenisa
20. jan 2023

Je to úplne normálna vec. Pôjde z teba všetko, aj horom, aj dolom 😂

yanni
20. jan 2023

@trgypadl v DE napr. (aspon tam, kde som rodila ja) klystir voce nedavaju. Daju, ak chces (nenutia ta), taku malu tubicku, obsah si vstreknes tam, kde mas, a po case sa sama vyprazdnis.

basska_b
20. jan 2023

@mamamasama 😄😄 veru, trapnejsie by bolo, keby sa tam posral otecko

mamula20
Odpoveď bola odstránená
denda007
20. jan 2023

@matkahelka 😀😀😀zlaty

trgypadl
20. jan 2023

@yanni ved je to na rodicke, sama by si mala zhodnotit v akom stave sa jej creva nachadzaju😉

1mina
20. jan 2023

Tak stava sa, mne napr pri druhom porode tiez nestihli spravit.klystir pretoze som sla z vytahu rovno na porodny stol. Ale za jedno povacsina muzov podla mna stoji bud pri hlave, neviem kolko z nich ma odvahu divat sa priamo zdola 😂 a proste je to normalne, clovek tomu nezabrani, tak to uz je na zvazeni muza ci to vhce cele vidiet. Moj napr cakal za dverami pri tlaceni oba razy, lebo sa bal ze odpadne 😂

yanni
20. jan 2023

@trgypadl tak an SK este vo vela nemocniciach nie. Automaticky davaju klystir. Niekde sa ani nepytaju.

trgypadl
20. jan 2023

@yanni pozri vsetko je to o komunikacii, nikto Ti hadicku nasilu do zadku nenarve

kataleya
20. jan 2023

Mňa sa síce nepýtali či chcem klystír ale povedali že mi ho spravia. Dala by som si znova. Radšej sa vykakám na záchode ako sa potom cítiť trápne, že zo mňa niečo vyšlo. Pri pôrode som aj tak bola špinavá od fekálii, ale svojho dieťaťa. Hneď ako sa narodil a prikladali ho na mňa tak sa vykakal. Bolo mi to absolútne jedno. Trochu som ostala najprv zaskočená, že čo to je. Hneď ma poutierali.

lenkadenisa
20. jan 2023

Inak ja som prišla pred týždňom do nemocnice a za 1,5 hod bol malý na svete, kontrakcie každých 5 keď sme prišli, potom už každé 2 min. Klystír si v tých kontrakciách neviem predstaviť 😂 nedošla som ani do sprchy, ani epidural sa nestihol, nieto ešte na záchod sedieť 🚽

Strana
z2