Vytláčanie krvi po cisárskom reze
Ahojte dievčatá, taká otázka pre tie co poznajú sekciu. Robili vám po cisárskom reze nejaké tlačenie na brucho? Teda na ranu? Bolo mi to opísané ako najhorší zážitok z celého pôrodu a všimla som si ,že nie v každej pôrodnici to praktizujú...Ze aký tam je vlastné dôvod toho stláčania, či je to také "potrebné " Ďakujem za každú rozumnú odpoveď
Ano dosiel ku mne lekar a na tu cerstvu ranu mi pastou zatlacil no myslela som si ze zemrem..a pozrel len ze ked mi zatlacil ci zo mna vyhadza krv..a povedal ze je to v poriadku ocistky odchadzajh primerane..takze asi pozrel intenzitu toho krvacania...
@henka123123 a bolo to strašne? Ci dalo sa to prežiť?
@garajova01 Mam za sebou dve sekcie a ziadne vytlacanie krvi nebolo.
@garajova01 ano dalo sa to prezit.bol to len moment..len je tot ake neprijemne lebo je to cerstva rana..ja som mala dlho peoblem sa jej dotknut.mozno aj rok mi to bolo take neprijemne
@garajova01 nič také mi nerobili, neviem o tom. Mala som iba záťažové vrecko tam položené.
Nie, nic take nerobili
Mám za sebou dve sekcie v rôznych pôrodniciach a nič také mi nerobili, ani som o tom nepočula. Intenzitu krvácania kontrolovali sestričky prvý deň na vložke, potom sa ma len pýtali, či sa čistím a ako 'silno'. Ranu mi nikto netlačil, pred prepustením domov skontrolovali zavinovanie maternice ultrazvukom.
@garajova01 ja mám za sebou dve sekcie v tej istej nemocnici ( na Antolskej v BA). Pri prvej som mala aj dren a potom mi aj tlačili na ranu... To tlačenie trvalo cca 5 sekúnd, bolelo to, ale veď aj otáčanie na posteli po sekcii boli, aj vstávanie...
Po druhej sekcii som nemala ani dreň ani netlačili.
Nestresuj. Lekári vedia čo majú robiť. Pri pohľade na bábo na to rýchlo zabudneš🙂
Nic take. Max prehmatali brucho. Ale to po kazdom porode nielen po sekcii. Pozeraju resp hmataju ako sa stahuje maternica.
@garajova01 robili mi to po oboch sekciach a bolelo to ako sviňa. Sestričke som držala ruku, nech s tým prestane. Bolo to asi 8x behom hodiny
Pri prvej nie, pri druhej ano.. bol to záhul 😅
@garajova01 ahoj. Mne tlačili na brucho.... Mala som komplikácie počas zákroku.Nekrvacala som. Bol to zážitok, na ktorí nikdy asi nezabudnem. Je tomu rok a pol a stále keď si na to spomeniem je mi do plaču. ALE PREŽILA SOM. Dúfam že to nezazijes 🙏 ak áno časom to určite prebolí
Ja mam za sebou 2 sekcie a nic take mi nerobili
@1mata a kde si rodila, ak smiem vedieť
@garajova01 mna to vobec nebolelo, zatlacila sestricka a vysla obrovska zrazenina
@garajova01 mne kazdy den zatlacili na brucho po sekcii..no bolo to dost bolestive ale zvladli sme to vsetky 🙃
Ahoj, netlaci sa na ranu, ale na fundus maternice, niekedy sa maternica nestahuje dostatocne a ostavaju v dutine koagula, co zabranuje lepšiemu stahovaniu maternice
Áno, najpr mi tam na noc švacli vrece a potom na druhý deň mi Dr bez upozornenia silno stlačal brucho. Bolesti som mala veľké. 🙄
Ahoj,mám za sebou 3 cisárske, iba pri 2.som mala kanylu z rany s vreckom na odtok krvi. Na jazvu mi v živote nikto netlačil.
Susede sa rana zapálila a vytiahli jej odtiaľ pár striekačiek hnisu. Kamoške zase tak zle zašili ranu,že sa jej nedali vybrať stehy, tak jej to tam nechali so slovami: preboha,to kto šil, to sa nedá vybrať... ako keby si to šila sama🙈
Nenechaj sa nastrašiť, každý príbeh je iný. Ty máš ten svoj,prajem Ti veľa šťastia, zdravia,sily a radosti z bábätka 🙏🍀
Áno .
Dve sekcie 1997 a 2005
Pri obidvoch ešte na jiske v ten deň .. ale nie na jazvu, ale celkovo brucho,aby vyšlo čo najviac krvi kvôli zrazeninam..tak mi bolo povedané 🤷 áno,bol to dosť masaker, keď sa ku mne blížila s tou vaničkou pod zadok, už má poty oblievali..
Kanylu som mala pri druhom,rana rýchlo zahojila, ale výber kanyly bol tiež za trest...pri prvom som nemala,rana strašne dlho hojila a hnisala..
Pôrodnica Za..
@garajova01
Áno, zažívala som to,fuuu, po pravde, jedine šťastie, že som mala spinal a tie začiatky ešte neboleli, lebo som to stále mala umŕtvené…. mala by som sa prebrať po anestéze a toto mi hneď začnú robiť…
@garajova01 ja som mala tiez len nejaku chvilu asi 3kg vrecko na bruchu, potom ho zobrali a ziadne tlacenie na ranu nebolo.
Mam za sebou 2 sekcie...jednu v de a druhu na skk..nikto mi nikdy na ranu netlacil
Ahoj, ja mám 3 sekcie, v 3 rôznych pôrodniciach. Prvá 2016 jemne zatlačenie na ranu či nepresakuje (vraj), 2020 brutálne tlačenie na ranu myslela som, že odpadnem… 2023 jemne zatlačenie na ranu (prvé a posledne bez nejakých bolesti)… prvé v Bánovciach, druha sekcia Partizanske, tretia Bojnice… asi záleží aj od empatie lekára …
To tlacenie na brucho robia aj po klasickom porode a pozeraju medzi nohy 🙈 asi kolko ide krvi alebo co
A Ani mne nič nevytláčali a mala som sekciu.
Ja som rodila spontanne aj cisarskym a zavinovanie maternice kontrolovali rovnako.
Nič mi na brucho nedávali, ale asi hodinu po porode PA jemne zatlačila na brucho a pozrela, ako vytekaju očistky. Samotné zavinovanie bolí ako pokračovanie pôrodu. Normalne povedz, že si to neželáš.
@garajova01 Mam 2 v 2 roznych mestach. Lekar akurat prehmatal brucho ako je na tom maternica. Bolo to celkom bolestive, ale trvalo to par sekund. Na ranu nikto netlacil a ani nekontroloval kolko toho zo mna vyteka.

@garajova01 jediné čo bolo, tak keď som sa zobudila, tak som mala také vrecko na bruchu. Vraj, aby sa maternica rýchlejšie zmenšila. Ale to len prvé hodiny po sekcii.