Plánovaný cisársky rez. Čo ak prídu bolesti skôr?

vladuskaa
14. máj 2025

Ahojte dievčatá potrebujem poradiť plánujem si cisársky rez ... dve pôrody som mala prirodzene ale tento tretí chcem cisársky ale potrebujem poradiť . Stalo sa niekomu že mali ste planovany cisársky rez a prišli vám bolesty skôr? Urobili vám aj napriek tomu sekciu? Alebo ste rodini prirodzene 😉

beata3232
14. máj 2025

@vladuskaa ako si môžete plánovať? Je to operácia musí byť na to indikácia

danieli
14. máj 2025

Ano, mala som planovanu sekciu na 38tt, dcera sa rozbehla a narodila sa v 36tt urgentnou sekciou

lienka_anulienka
14. máj 2025

Áno, mala som plánovaný, syn sa vypýtal týždeň skôr a dokonca v noci. Chceli počkať do rána ale kontrakcie sa zrychlovali tak som mala sc. ráno o 4 bez problémov.

vladuskaa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vladuskaa
autor
14. máj 2025

@lienka_anulienka no tak to je super

vladuskaa
autor
14. máj 2025

@beata3232 a bez tej indikacii to nejde?

galganka
14. máj 2025

Jasné. Do polhoďky stihli všetky predoperačné a za ďalšiu polhoďku bol prostredný na svete.

galganka
14. máj 2025

No, ale "chcem", tak to nefunguje.

lussy1810
14. máj 2025

@vladuskaa nie bez indikacie to v ziadnom pripade nejde

vladuskaa
autor
14. máj 2025

@lussy1810 a keď chcem rovnom pri tom aj Sterilizáciu?

milka1988
14. máj 2025

@beata3232 úplne normálne sa plánuje. A aj bez indikácie sa robí ;)

milka1988
14. máj 2025

@lussy1810 ako to môžeš tvrdiť? Nemala som indikáciu proste som ju chcela a v súkromnej nemocnici mi ju primár spravil

milka1988
14. máj 2025

@vladuskaa keď chces sekciu aj bez indikácie nájdi si súkromnú nemocnicu a tam sa informuj. Zväčša ide o " zazmluvnenenie " pôrodníka ktorý ti tu sekciu aj urobí

betulinka1
14. máj 2025

@vladuskaa ja som chcela naplanovat cisarsky pred dovolenkou pôrodníka. A on, neeee este mate cas a ja neplánujem cisárske, ideme metódou, ze dieta sa rozhodne same. Ok takze dieta sa rozhodlo presne cez jeho dovolenku, cize pekne prisiel z Tatier o den skor ako mal 😉. Neboj sa cisarsky ti spravia, ked sa to spustí kedykolvek prides, ak uz nebude trcat hlavicka 🤣🤣.

vladuskaa
autor
15. máj 2025

@betulinka1 no tak to je super 🤣 doktor sa určite potešil

maryetta
15. máj 2025

@betulinka1 haha mala som nieco podobne pri poslednom 😂 termin som mala nejako cez vikend-to mal byt dr prec. Ze ale pockame do pondelka a vyvola. Vravim mu ze to je moj 4.porod. Vyvolavat budeme tak ci onak. Ale ak nahodou by sa to rozbehlo ze co bude.... tak ja v pondelok pojdem domov a on si kludne uzije dovolenku den dlhsie 😂😂😂 aj tak bolo. Vo stvrtok som prisla. Vyvolal. V piatok isiel ma dovolenku. V pondelok ked som odchadzala este tam nebol.

lussy1810
15. máj 2025

@milka1988 samozrejme v sukromnej nemocnici sa da vsetko ked si zaplatis ale v normalnej nemocnici da to neda

lussy1810
15. máj 2025

@vladuskaa tak ako ti bolo povedane nizsie tak jedine v sukromnej nemocnici ale v normalnej nemocnici nie nato musi byt dovod a sterilizacia nie je indikacia na sekciu nakolko to nieje rozhodnutie lekara ale tvoje. Pokial viem aj za sterilizaciu sa plati ak je to na vlastnu ziadost.

vladuskaa
autor
15. máj 2025

@lussy1810 ano som si vedomá ja si to všetko si uhradím sama... skúsim.ist k psychiatrovi... lebo ja už tento tretí pôrod nezvládnem ja mam s posledného traumu...moja psychika je totálne...natom.zle

beata3232
16. máj 2025

@vladuskaa psych môže urcit dg strach z porodu aj to je indikacia k cs

marlene
17. máj 2025

@vladuskaa poporodna trauma je indikacia na sectio, ak mate posudok od psychologa resp. psychiatra.

najinka
17. máj 2025

@vladuskaa ja tiez viem o tom, ze sa da 'dohodnut' s doktormi a spravia sekciu. Len to nie je 'oficialne', samozrejme.

vladuskaa
autor
17. máj 2025

@najinka no super ďakujem za info 🙂

1_silvia
17. máj 2025

@vladuskaa áno prišiel skôr takmer o 4 tyzdne, spravili mi normálne sekciu. To by musel byť veeelmi rýchly nastup pôrodu a dieťatko zastúpené už v pôrodných cestách, vtedy už nemôžu rezat. Počula som už aj o takých, no je to skôr ojedinele. Nemysli na to, všetko stihnete a pridete do pôrodnice včas. Držím palce

katarinka289
18. máj 2025

@vladuskaa musi byt na to dovod. Len tak na zelanie ti to neurobia

katarinka289
18. máj 2025

@lussy1810 aj tam su situacie, ked to poistka hradi. Mne ju ponukali pred druhou sekciou, ze by mi to urobili pocas operacie. Hradila by som len nejakych 50€, odmietla som

pbra40
18. máj 2025

@vladuskaa ak chces aby ti vykonali sterilizaciu, musis mat 30 dni predtym podpisany suhlas. Mas suhlas podpisany? Bez toho ti sterilizaciu neurobia

snowflakenel
18. máj 2025

@lussy1810 ide to. Ja som povedala, ze sa bojim rodit,,do papierov mi napisali, ze tokofobia, strach z porodu.

dooodka
18. máj 2025

@vladuskaa pôrodník súhlasí so SC? Lebo mne robili veľké problémi,… indikácia od onkológa bola, ešte mi to vyznačoval v papieroch pre môjho Gyn, pre pôrodníka aj pre pediatra a všetci 3 si stáli za tým, že dieťa nebude pri prirodzenom pôrode ohrozené, v mojom prípade išlo hlavne o dieťa, tesne pred pôrodom sme už boli na tom tak, že ak malý nepôjde von buď neprežije 1 z nás, alebo obaja, nakoniec som začala rodiť na dovči nestihli sme dôjsť do našej pôrodnice a tam sa primár so skoro 50r skúsenosťami staval na hlavu ako si to tam u nás predstavujú takto riskovať a povedal, že ak chcem oni mi SC naplánujú, tak som ostala rodiť tam 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre