icon

Využitie techník hypnopôrodu na Kramároch

zube
17. sep 2015

Už som tam raz rodila, ale vtedy som robila, čo sa odo mňa očakávalo a tak nemám predstavu, ako personál reaguje na rôzne požiadavky rodiacich žien. Je vôbec možné očakávať, že budú akceptovať napríklad celkové odmietnutie oxytocínu? Má s tým niekto skúsenosti? Chcela by som hneď na začiatku odmietnuť zavedenie kanyly, lebo inak zrejme nebudem mať pod kontrolou, čo mi podávajú. A druhá vec, ktorú vnímam ako dôležitú je kontak s dieťaťom bezprostredne po narodení, plus možnosť zobrať si ho k sebe do postele hneď po premiestnení do izby. Nie až po troch hodinách. Pri prvom som ho dostala po hodine, pretože som o to nekompromisne požiadala, ale tento krát nemám chuť čakať ani hodinu. Má niekto v tomto smere pozitívne skúsenosti? Ďakujem!

pribinak
17. sep 2015

Ja som mala pri pôrode svojho doktora, nemala som žiadny problém s tym, ze som hneď dostala bábätko
Mne este doktor vysvetlil, ze vela zavisí od Apgar Svite, ak ma babo nižšie Svite, alebo ma adaptačných problém, nemôžeš čakať, ze to ho hneď dajú, proste musí byt sledovane
My sme sa u neho v ambulancii normálne bavili o pôrode a o mojich požiadavkách a o jeho pohľade doktora a o rizikách, ktoré môžu nastať
Ja by som si tu kanylu dala zaviesť, nemôžeš vedieť co všetko sa môže stať a ako budes reagovať, ked je vypätá situácia nie vždy sa podarí trafiť vystrašenej a panikarijacej rodičke na 1x
Ved si dohodni doktora-pôrodníka a s ním sa presne dohodni, ze co a ako