Žilinská pôrodnica

klawdyk
19. júl 2023

Ahojte chcela by som sa informovať čo čakať od žilinskej pôrodnice (najlepšie skúsenosti z roku 2023) … termín mám na september a netuším ako to tam funguje aký je personál atd…. Ak by mi niekto vedel popísať od príchodu (je mi jasne že každá to bude mať trochu inak) a áno pôjdem sa tam ak kuknúť a popýtať ale chápete radšej si prečítam skúsenosti…. A ešte jedna otázka čo si vziať a čo určite potrebovať nebudem? Plus ako to tam je so strostlivostou o babo prvé oblečenie dajú oni a potom moje alebo dávajú náhradné a plienky? A návšteva otecka na rôznych izbách? Ďakujem 😇

bykaterina
19. júl 2023

@klawdyk je tu skupina pôrodnica Žilina. Tam ti povedia najlepšie info

4stanka4
19. júl 2023

@klawdyk ja som rodila síce 2020 ale veci som si chystala podľa zoznamu co majú na stránke a nechýbalo mi nič. Oblecenie pre bábätko ti dajú, na izbe bol box s vecičkami. Ja som bola spokojná aj keď pôvodne som chcela ísť do MT nebanujem ze som bola v Žiline. Mala som zaplatenú jednoposteľovu izbu na 4 poschodí.

bykaterina
19. júl 2023

@klawdyk a zabudla som skús sa informovať ak chces ísť na nadštandardné tak sa pošuškáva že bude zatvorené. Ale či je to pravda Neviem

katucha
19. júl 2023

@klawdyk ahoj ja som rodila 03/2023, chcela som rodit v MT ale nakoniec som skončila v Žiline.
Prišla som na príjem, vyšetrili ma bola som na 4cm tak ma rovno navliekli do košele od nich a urobili covid test (našťastie som mala už len 1 čiarku nakoľko týždeň pred som mala covid). Odovzdala som papiere, ktoré som mala dopredu vypísané - taký ten príjmový dotazník, dá sa stiahnuť na ich stránke. Kým si to oni dali do PC ležala som pri nich. Urobili mi klystir, ja som sa osprchovala a čakali sme ako to bude postupovať. Prepichli mi plodovu vodu, a poslali ma na pôvodnú sálu kde ma dali na monitor. Tu už so mnou mohol byť aj manžel. Na sále som sa ešte sprchovala (úľava od bolesti).
Po porodeni 2hod. Bonding na sále, následne babatko zobrali na vyšetrenie, umytie a mňa previezli na nadštandardnú izbu, ktorú som si vybrala (si na nej sama a návšteva tam môže okrem noci byť naozaj kedykolvek). Pre babatko veci na oblecko boli na izbe, postupne dopĺňali tak ak si nepotrpis na to aby malo od narodenia oblečenie z domu, stačí oblecko doniesť až ku dňu odchodu z porodnice. Ja som len plienky pre neho mala.
Starostlivosť musím pochváliť aj gynekologické sestry a lekarov aj novorodenecke sestry a lekárov. Malému robili vyšetrenia aj na izbe aj mimo izbu ale vždy dopredu o tom informovali.
Na stránke nájdeš zoznam veci co priniesť, ja odporúčam okrem kufra/tašky co budeš mat v ňom veci na celý pobyt si zobrať akoby prirucnu tašku ja som mala ruksak kde som si zbalila veci na porodnu sálu: doklady - (tehotenska knižka, OP, kartička poistenca, sobášny list) nočnú košeľu-netreba dali mi, šľapky vhodné do sprchy, mydlo, uterák resp. Osuška, mala som aj jednorazovú podložku a poporodnu vložku, vodu, hroznový cukor, balzam a vreckovky. Toto som mala zvlášť až nemusím celý kufor otvárať a v ňom hľadať.

Tak to len moje skúsenosti a rady🙂 držím palce až všetko dopadne najlepšie ako môže 🙂

dddominikaa125
4. aug 2023

@katucha prosím vás mohli ste si aj vybrať polohu napríklad na boku a nie v ľahu na chrbte? Respektíve mali ste pôrody plán? Ďakujem 🙂

katucha
6. aug 2023

@dddominikaa125 nie v Žiline sa poloha vybrať nedá, rodí sa len na chrbte a pôrodný plán som nemala nachystaný akosi som nestihla, ale povedala som sestricke pri príchode co by som chcela aby sa rešpektovalo a v rámci možností a prebiehajúceho pôrodu to rešpektovali.