icon

Vyvolanie pôrodu u treťorodičky

10. sep 2025

Ahojte žienky. Zaujíma ma skúsenosť viacrodičiek s vyvolávaním pôrodu. Čaká ma to v piatok formou tabletky a mám kvôli tomu strach, čo ak to nepôjde? Každá máme v hlave krásny prirodzený pôrod bez zásahu, po prípade s minimálnym zásahom, no ak už to musí byť.. Prosím, máte niekto skúsenosť s vyvolávaním pôrodom týždeň pred termínom? V piatok bude 39+2. Zaujíma ma, ako dlho u Vás trval, bol bolestivejši, ako prirodzený pôrod, po prípade či nebola nedajbože potrebná sekcia.

Ďakujem

ariannazara
10. sep 2025

Mne vyvolávali sice nie tretí ale prvy a bolo to uplne ok. Nemusíš sa ničoho báť.

jarka0
10. sep 2025

@anonym_autor Ahoj, ja som mala vyvolavany pôrod ako jeden a to pri 4 dieťati a u mňa to bolo hrozné predchádzajúce 3 boli prirodzené a to bola jedna báseň skoro žiadne bolesti ale ten vyvolavany som myslela že umriem od bolesti a to vydržím fakt veľmi veľa . Ale nechcem aby to vyznelo že ťa chcem vyplašiť to len aby si bola pripravená 🙏v každom prípade ti držím palce nech to všetko dobre dopadne 🙏 a nech to máš bezbolestne 🙏🙏🫂🫶

anonym_bbb5cc
10. sep 2025

@anonym_autor ja som mala dva prirodzené a tretí ako píšeš. Bol bez problémov, kratší než tie predtým, aj som si to užila v rámci možností 🙂 Naviac personál bol veľmi príjemný. Prvé dva som mala v noci, cez víkend dosť narýchlo, tak tento bol v tomto smere pokojnejší.

patricja
10. sep 2025

Mala som prvý vyvolávaný, za mňa všetko ok, bolesti len 2 hod, , rýchly pôrod. .. bezproblémový. Samozrejme, je to individuálne.

anonym_2d0bde
10. sep 2025

@anonym_autor je to individualne, mne vyvolavali po termine, 3 dni indukcie, vsetky sposoby, den a pol kontrakcii, nakoniec boli kazdu minutu a otvorila som sa na 3 cm a skoncilo to akutnou sekciou. Pokial je indikacia, tak je to potrebne a urcite to moze skoncit aj lepsie ako v mojom pripade.. ale v kazdom pripade prezila som aj tento priebeh porodu 🤣 po porode som bola rada, ze to mam za sebou a rekonvalescencia bola bez problemov

kiki68
10. sep 2025

@anonym_autor tohto by som sa nebala, tuknu do toho a mas hned odrodene. U mna bol prvy vyvolavany a bol lepsi alo druhy prirodzeny. Ten prvy bol rychly, ale tak normalne rychly. Ten druhy bol este rychlejsi a ku koncu to bol nie moc pekny zazitok. Takze za mna to vyvolavanie je zbytocny strasiak.

autor
10. sep 2025
@kiki68

@anonym_autor tohto by som sa nebala, tuknu do toho a mas hned odrodene. U mna bol prvy vyvolavany a bol lepsi alo druhy prirodzeny. Ten prvy bol rychly, ale tak normalne rychly. Ten druhy bol este rychlejsi a ku koncu to bol nie moc pekny zazitok. Takze za mna to vyvolavanie je zbytocny strasiak.

@kiki68 ďakujem za skúsenosť 🫶🏼

lauriik
10. sep 2025

Ja som mala treti porod vyvolany. O 8 zaviedli tabletku, o 9 zacali slabsie bolesti, ktore sa postupne stupnovalo a o 12 som porodila. Islo to rychlo, asi pol hodka takych najhorsich bolesti ale inak to bolo fajn. Traumu nemam ☺️

autor
10. sep 2025
@lauriik

Ja som mala treti porod vyvolany. O 8 zaviedli tabletku, o 9 zacali slabsie bolesti, ktore sa postupne stupnovalo a o 12 som porodila. Islo to rychlo, asi pol hodka takych najhorsich bolesti ale inak to bolo fajn. Traumu nemam ☺️

@lauriik kiež by to tak šlo aj u mna 🫶🏼 ďakujem že si sa podelila o skúsenosť 🙂

tramtada31
10. sep 2025

A prečo idu vyvolávať tak skoro? Obe som prenasala, vyvolavany bol druhy (40+10) a trvalo to dlho, ale všetko v poriadku