icon

Vyvolanie pôrodu v 39. týždni tehotenstva

22. feb 2026

Viem že niekto napíše možno , že je to skoro no nám by to tak najviac vyhovovalo lebo potom by nemal kto ísť so mnou do pôrodnice

anonym_8887ba
22. feb 2026

No tak z tohto dovodu by som isto porod nevyvolavala. Ak Ta nema kto zaviezt, vies si zavolat sanitku.
Hoc mi je k neuvereniu ze dnes niekto zije v takej izolacii, ze nema kolegu, kamosa, suseda, ochotneho zaviezt zenu do porodnice.

reela
22. feb 2026

Zalezi na tom, ci to porodnica povoli, ked nemas medicinsky dovod na to. Inak nezabudni, ze 20% indukcii nezaberie (ako mne) a zeny musia ist na cisarak

anonym_064a88
22. feb 2026
@reela

Zalezi na tom, ci to porodnica povoli, ked nemas medicinsky dovod na to. Inak nezabudni, ze 20% indukcii nezaberie (ako mne) a zeny musia ist na cisarak

@reela to bol skoro môj prípad. Určite by som počkala buď na prirodzený rozbeh alebo teda vyvolavanie na úplnom konci

reela
22. feb 2026
@anonym_064a88

@reela to bol skoro môj prípad. Určite by som počkala buď na prirodzený rozbeh alebo teda vyvolavanie na úplnom konci

@anonym_064a88 ja doteraz lutujem, ze som sa na to nechala nahovorit s nepripravenym krckom... ale tak ked to bol prednostov napad, tak logicky som mala velku doveru, ze to inak ako dobre dopadnut nemoze

nevenka
22. feb 2026

@anonym_autor mne vyvolavali v 39tt. a v 38tt., ale mala som problemy s tlakom a neklesal, takze deti museli von. U mna to fungovalo dobre, vyvolavanie, myslim. Ale z tohto dovodu, ako pises, to by som nerobila, zvlast, ak je to prve dieta...Moje to boli tretie a stvrte.

leidin
22. feb 2026

A nie je na to sanitka? Vsak ja by som aj mala s kym ist ale prislo by mi blbe mat bolesti v mhd a ze by to bolo dost zrejme pre ostatnych a este by ma obtazovali svojimi nezelanymi znepokojenymi otazkami a to by ma stresovalo. To iste v taxiku, neskutocny trapas sa tam zvijat od bolesti. Zdravotnici su na to. A mozu ta odviezt hocikedy, ked uz budes mat kontrakcie. A ked nebudes tak snad mozes ist aj sama. Nechapem, ved vela zien je samych, aky je problem?

anonym_882eee
22. feb 2026

@anonym_autor druhý pôrod som mala vyvolávaný a bol dosť hrozný. Rozmýšľam či nie kôli tomu vyvolávaniu. Bol na to síce vážny dôvod ale keby mám rodiť znova veľmi by som dúfala v prirodzený začiatok ,😅

kiki68
22. feb 2026

Mozno sa to rozbehne aj samo do 39tt, ja som mala druhy porod z nicoho nic v 38tt a bol to mazec. Prvy vyvolavany kvoli tlaku. Ako ja som chcela ten druhy vyvolat v 39tt max, ale nechceli. Tak nakoniec telo rozhodlo za nich este skor. Mala som velke autoimunitne problemy ( tie to asi aj spustili ten porod). Zas potom sme sa trapili trosku tyzden, lebo mala bola na Neo a neskor dva tyzdne kazdy den do nemocky na kontrolu. Piplali sme ju strasne, hoci to bolo velke dieta.

anonym_01c737
22. feb 2026

@anonym_autor Tak ja som išla deviaty deň po termíne, keď sa nič nedialo a mala som už papier od obvodného gynekológa, sama s kufrom a ešte som v pohode pobehla na autobus, ale teda ja som sa cítila tak, že mám rodit snáď "o 2 mesiace". Porodila som (bez vyvolávania) na druhý deň poobede a aj muž to stihol, vypýtať sa z práce, došoferovať 300km a byť na pôrodnej sále.

anonym_6fd4e4
22. feb 2026

Ak dobre viem pôrod sa vyvoláva až keď je ohrozene zdravie matky aj dieťaťa.Mne vyvolávali kvôli tomu že mi odtekala voda a pôrod nie a nie prísť

kiki68
23. feb 2026
@anonym_01c737

@anonym_autor Tak ja som išla deviaty deň po termíne, keď sa nič nedialo a mala som už papier od obvodného gynekológa, sama s kufrom a ešte som v pohode pobehla na autobus, ale teda ja som sa cítila tak, že mám rodit snáď "o 2 mesiace". Porodila som (bez vyvolávania) na druhý deň poobede a aj muž to stihol, vypýtať sa z práce, došoferovať 300km a byť na pôrodnej sále.

@anonym_01c737 ja som v 37tt behala v 30 stupnovom teple po areali nemocky, auto odparkovane v podzemke a ja som nevedela kde ta ambulanciu pre dermatologiu je, tak som sa pytala par ludi a isla asi 20 min pesi kade tade 😂 Valila som ako tank. Ani sa nedivim, ze som v 38 tt rychlo porodila.

margitaf
23. feb 2026

Programovany porod od 39tt sa normálne robí pri fyzio tehotenstvach a dovodom môže byť kľudne aj to ,že zazmluvneneny lekár inokedy nemôže alebo aj organizácia domácnosti kvôli ostatným deťom alebo neviem ,dôvodov môže byť xy ,ja teda tu skúsenosť ešte nemám ale aj také sa už skloňuje v mojom prípade ,napr ja sa celkom obávam ,keďže nohe dieťa často mení polohy že v čase pôrodu bude kp

peknuckaaa
24. feb 2026
@nevenka

@anonym_autor mne vyvolavali v 39tt. a v 38tt., ale mala som problemy s tlakom a neklesal, takze deti museli von. U mna to fungovalo dobre, vyvolavanie, myslim. Ale z tohto dovodu, ako pises, to by som nerobila, zvlast, ak je to prve dieta...Moje to boli tretie a stvrte.

@nevenka a išlo to rýchlo? Alebo to trvalo niekoľko dni? Aj mna to čaká z dôvodu vyššieho tlaku a mám z toho stres