icon

Vyvolanie pôrodu vyšetrenim?

pelerinka01
16. okt 2018

Ahojte, o 2 dni mam termin. Dnes som bola na kontrole - otvorena na 3cm, krčok skrateny na 1cm ale inak sa nič nedeje - podľa ctg žiadne kontrakcie. Vyšetrovala ma doktorka zospodu (dosť bolestivo - teda oproti vyšetreniam môjho doktora) a odvtedy ako som odišla mam bolesti brucha. Keď sedim je to celkom ok ale už keď sa trošku prejdem po byte alebo chcem niečo urobiť je to vyraznejšie. Mohla tym vyšetrenim pomaly spustiť pôrod ? Alebo iba posličkov ? Ďakujem za skusenosti 🙂

Strana
z2
janka9913
31. okt 2018

Myslim si, ze aj mne to urobili. Taka bolava som z vysetrenia nikdy neodisla ako vtedy z Toho posledneho .a to MA vysetrovala DR.v porodnici u ktorej som uz bola. V noci MI odtiekla plodova voda a potom som sa 24 hodin trapila a nakoniec porod kliestami. A tiez MI nikto nic nepovedal.

pelerinka01
autor
31. okt 2018

@bobricek1979 Lekár pri vaginálnom vyšetrení stlačí jednou rukou brušnú stenu, pričom vsunie prst druhej ruky hlboko do vagíny, kde krúživým pohybom v strede krčka maternice uvoľní vak blán od maternicovej steny, ktorý nalieha na panvový vchod. Tým sa uvoľnia látky (prostaglandíny), ktoré môžu aktivovať činnosť maternice. Tento úkon nie je bolestivý, ale je značne nepríjemný. - Takto je to vysvetene tu na MK

dlucy
31. okt 2018

@pelerinka01 mne to robili pri oboch detoch vola sa to hamiltonov hmat. Pri prvom mi to spustilo kontrakcie pri druhom mi len odisla hlienova zatka oba porody museli dovyvolat tabletou.

bobricek1979
31. okt 2018

@pelerinka01 aha ďakujem veľmi pekne

Strana
z2