icon

Vyvolať pôrod alebo čakať na prirodzený priebeh?

beatrice1111
27. jan 2025

Ahojte.
Viem, že toto bude len na mne ako sa rozhodnem, ale chcela by som počuť viac názorov aby som sa vedela rozhodnúť lepšie. Termín pôrodu mám 5.2., dnes som bola s lekárom, ktorého budem mať pri pôrode. Dnes sa vyjadril že na pôrod to tento týždeň nevyzerá, že sa stretneme o týždeň a potom že ak budem súhlasiť môže tomu “pomôcť” ale že viac si o tom povieme o týždeň. Som druhorodička a prvé dieťa som mala vyvolávané. Prenášala som 9 dní. Čo by ste robili na mojom mieste? Jasné že by som to chcela mať už za sebou no na druhej strane vraj prirodzené kontrakcie sú fajn oproti vyvolávaným. Ďakujem za vaše názory 🙂

really8
27. jan 2025

@beatrice1111 moze ti pomoct napr hamiltnom. Mala som ho pri prvom.

beatrice1111
autor
27. jan 2025

@really8 takze nemusí to byt hneď znova tabletka? Boli ten hamilton?

siegi
27. jan 2025

@beatrice1111 mala som prvy vyvolavany a druhy prirodzeny a poviem ti teda ze tie kontrakcie boleli uplbe rovnako. Jediny rozdiel bol v tom ze pri vyvolanom nastupili hned silne kontrakcie a pri prirodzenom sa postupne stupnovali ale od isteho bodu boli rovnako silne a rovnako bolestive

really8
27. jan 2025

@beatrice1111 nemusi. Ano bolo to bolestive a neprijemne. Ale kym vyjdes z ordinacie aj zabudnes.

freepalestine
27. jan 2025

@beatrice1111 Ako pise
@really8 , je to asi 10s bolesti. Mne to zabralo vyborne pri #1.
Inak, dr nema ako vediet, ze v najblizsich 7dnoch neporodis.
Ked som sla den pred TPs #2 k dr okolo 12, urobili scan atd, a tiez nic nenaznacovalo, ze budem coskoro rodit. 16h na to bolo babo na svete 🤷‍♀️
Vela stastia 🧡

adaluc338
27. jan 2025

No pretoto som si neplatila lekara. Prenho super zaplatis, on vyvola porod, kedy to jemu vyhovuje. Hotovo, akoze cista praca.... A nemusi cakat a doliezat hocikedy v noci,vecer, pocas ordinacnych hodin..... hnus.

bellaa3007
27. jan 2025

Mne odtiekla plodova voda v sobotu, do nedele večera sa nič nedialo.
Zaviedli mi balonik, ráno ani neviem čo všetko mi dávali a doobeda sa mala narodila.
Neviem porovnať keby idem prirodzene bez vyvolavania, za mna to nebolo nič take čo by som nevedela prežiť.

ina2405
27. jan 2025

@beatrice1111 mne pomohol hamilton, 12h po prevedení som išla do pôrodnice. Nebolel.

blaazi
27. jan 2025

@beatrice1111 ja preferujem po oboch skusenostiach porod s co najmensimi zasahmi lekara. Tiez mi pomohol 2xhamilton, vykonany na 10 den po termine. Nebolel. Porod bol neporovnatelne lepsi ako lekarsky urychlovany prvy porod.

beatrice1111
autor
27. jan 2025

@adaluc338 ja som mala najprv v pláne že pôjdem bez lekára ale z rodiny mi ho vybavili a neplatím nič. Netlačil na mna nijako práveže to bol len akože návrh a ja si to mám rozmyslieť kazdopadne chapem to aj z druhej strany presne ako pises 😀

nevenka
27. jan 2025

@siegi ja som to mala rovnako...
Len mne posledne 2 porody vyvolavali este pred terminom, tyzden a 2 tyzdne.

nevenka
27. jan 2025

@blaazi ja som mala najlepsie tie vyvolavane, ale do mna stacilo stuchnut a rozpadla som sa ako cinska hracka, jeden vyvolavany trval 45 minut...😅

blaazi
27. jan 2025

@nevenka waw tak to zavidim 🙏😍

beatrice1111
autor
27. jan 2025

@nevenka
Tak to parádne to by som do toho takto šla 🤣