Vyvolávačka, keď je žena na špičku otvorená
Ahojte su tu zeny, ktore sli na vyvolavacku rodit s tym, ze su tak na spicku prsta otvorené? Chcem len vedieť ako to prebieha, daju oxytocin a pomaly sa zena otvara ale bolesti su hned velke alebo sa pomaly stupnuju? Caka ma to a som zufala lebo kazda vravi, ze s vyvolavackou je to des. Je predsa len ine ked zena pride na 4 otvorena a daju jej vyvolavacku ako ked neni otvorena a dlhsie to trva.
@dia888 mne zacali vyvolavat na termin tiez kvoli tlaku. vyvolavali 3 dni, prvy den balonik, druhy tabletky, treti oxytocin. tlak mi z toho vyvolavania tak vyletel, napriek liekom, ze mi pichli epi skor. a aj tak maleho nakoniec tahali zvonom, lebo po 3 dnoch vyvolavania by som uz nevladala tlacit a aj tak som nebola dost otvorena, ale klesali ozvy a uz musel von. ja by som uz s vyvolavanim nesuhlasila
@dia888 záťažový test s oxitocinom robili aj mne ale pôrod to nevyvolalo, išla som ešte na týždeň domov 🤷♀️.... doma mi na 6 deň praskla voda ale otvorená som nebola vôbec tak má nechali ešte asi 12 hodín čakať či to začne samé a nakoniec aj tak vyvolávali, dali tabletku odspodu, oxitocin do žily a ešte predtým nejakú včeličku do zadku na uvoľnenie ... vyvolávať začali o 18-tej a mala sa narodila o 0:55 otvárala som sa 6 hodín 🙄 ale dalo sa to prežiť, prvé dve hodky som popritom kukala telku a písala s mužom a kamoškami na messenger 😅 potom už slo do tuhého s bolesťami
Ja som sa nemohla otvoriť od 5:00 rana do 19:00 som sa otvorila len na 1 . Dali mi infúziu bolestí hneď riadne ... Hneď som sa aj začala otvárať o 3 hod bol chlapček na svet.
Ja som dostala len ten oxytpcin ale bolesti postupne,no hrozne. :D Teraz som rodila bez vyvolavacky a neda sa to porovnat. Bolesti ovela slabsie!
Mne praskla vecer o 21.20 voda. V nemocnici zistili, ze krcok tuhy ani tuk proste. Nechali ma samozrejme, cez noc tiez nic. Rano o 8ej tabletka do posvy absolutne nic, takmer ziadne bolesti, ale krcok povolil a otvorila som sa na 2cm. Inak nic. Vecer o 18 00 urobili klystir, o 19.20 napichli oxcitocin, sobelsti zacali hned a rovno riadne. O 20.20 bola mala na svete. Cize som mala hodinove riadne kontrakcie e hned bolo po vsetkom, pri tlaceni uz bolest nebola. Ja osobne radsej takto aj druhykrat ako niekolko hodin v bolestiach. Ale je to individualne, poznam pripady, kde nepomohlo nic alebo aj nastupili bolesti a nic a zena musela ist tak ci tak na sekciu. Kym nezazijes, nebudes sa vediet na to nijak raz pripravit a len sa zbytocne vystrasis.
@dia888 tak uz neni naco cakat. Ved uz si v termine,drzim palce🥰

@dia888 no a to sa mi zdal 3.porod strasne dlhy,tak po 2hodkach som si dala epi,lebo mi bolo srrasne dlho a bola som otvorena len na 5. Jak mi dali epi som bola do 20 min na 9 a uz som isla tlacit 😂