Vyvolávačka po termíne
Som po termine. Do stredu čakáme. Mám si vypýtať vyvolávačku? Malá nechce ísť von. Krčok není ani mäkký. Akú radu by ste dali ?
@anonym_autor nechaj to na lekárov👍snáď vedia čo robiť.Mohla si otehotnieť neskôr tp je len približný udaj
Nedôveruješ lekárom? Nepýtala by som nič ak je inak všetko v poriadku.
@vevebono je to dosť bolestivý nie ?
@anonym_autor no po vyvolavacke to moze byt super, ale moze to byt aj ramba camba. Takze ten hamilton ke take nic oproti tomu, ked sa dole otvaras a idu to checknut na kolko si. Ale ked mas pocit, ze chces dieta vonku, tak kludne na nich zatlac, ze chces vyvolat. Zase keby mam pocit, ze mne neni dobrec proste nejak tak to citim, tak vyvolam ten porod za akukolvek cenu.
@anonym_autor no po vyvolavacke to moze byt super, ale moze to byt aj ramba camba. Takze ten hamilton ke take nic oproti tomu, ked sa dole otvaras a idu to checknut na kolko si. Ale ked mas pocit, ze chces dieta vonku, tak kludne na nich zatlac, ze chces vyvolat. Zase keby mam pocit, ze mne neni dobrec proste nejak tak to citim, tak vyvolam ten porod za akukolvek cenu.
@kiki68 už mi je to ťažké. Plus dotoho namerali malú že má 4260gr. Tak dosť sa bojím že čo bude keď budeme len čakať a čakať.
Su to uz len 2dni,vela nenaberie na vahe. Navyse,to moze byt ovela menej. Mne pri oboch detoch povedali vyssiu vahu,skoro o pol kila
Syna som rodila 19h,bez vyvolavacky. Dceru 2h vyvolany porod a bol horsi. Kontrakcie dlhsie a bolestivejsie
@kiki68 už mi je to ťažké. Plus dotoho namerali malú že má 4260gr. Tak dosť sa bojím že čo bude keď budeme len čakať a čakať.
@anonym_autor no moja malá 4350 a po 3 dňoch vyvolavania až prišla na svet. Poviem vám pravdu že to vyvolávanie je proste umelé, telu neprirodzené takže to nebolo ani príjemné. Keby neni epidural tak tam zomrem od bolesti.
Ak máte ešte čas čakajte a netlačte na To. Ak sa to nerozbehne a pôjde to vyvolávanim tak to prežijete. Je to jednorazová záležitosť. Držím palce
Veď v stredu ti už dajú vyvolávačku aj sami nie?
Ja som na tom bola podobne.. 10 dní po termíne, dali tabletku, nezaberalo nič.. ani po 6 hodinách som nič necítila ani som sa neotvárala, práve naopak, malej začali klesať ozvy, takže rovno sekcia..
cvičila som s aniballom, jedla ďatle, masírovala hrádzu, skákala na fitlopte, všetko, čo malo pomôcť a nič.. bude to tak, ako to má byť.. môžeš sa aj na hlavu postaviť, nič nepomôže ak to tak nemá byť
@anonym_autor mne povedali ze od 4kg hned vyvolavaju. Nasa by mala tiez, len isla v 38tt behom par hodin sama. Asi autoimunitna reakcia to spustila.
Su to uz len 2dni,vela nenaberie na vahe. Navyse,to moze byt ovela menej. Mne pri oboch detoch povedali vyssiu vahu,skoro o pol kila
Syna som rodila 19h,bez vyvolavacky. Dceru 2h vyvolany porod a bol horsi. Kontrakcie dlhsie a bolestivejsie
@petulda333 som ja jedina, co mala ten spontanny horsi? Lebo ten moj spontanny bol hrozny porod, kratky, ale zloba.
@petulda333 som ja jedina, co mala ten spontanny horsi? Lebo ten moj spontanny bol hrozny porod, kratky, ale zloba.
@kiki68 ako nebolo to med lizat,ale pri vyvolanom to trvalo dlho. Tie kontrakcie,medzi nimi som mala asi 10s klud a kontrakcia trvala fakt dlho a bolela viac...
Keďže si už po termíne, nemáš čo riskovať - ja ti radím, urob si doma náparku. Ak nemáš originál stoličku, tak si zober hrniec, ktorý sa veľkosťou zmestí do wc, nechaj zovrieť vodu, daj do nej bylinky určené na náparku, chvíľu nechaj stáť. Do wc dávaš horúci hrniec, čiže medzi hrniec a wc daj aspoň servítky alebo handru, nedaj hrniec priamo na keramiku, aby wc neprasklo. Sadni na wc a naparuj sa odspodu. Uvoľní ti to pôrodné cesty, rýchlejšie sa otvoriš. Ja som sa takto naparovala 3 dni (3 večere tesne pred spaním po 20 minút, a posledný krát sa mi nadránom spustil pôrod. V pôrodnici mi dali tiež náparku tesne pred samotným rodením (ze nech sa rýchlejšie otvorím), otvorila som sa na 3 kontrakcie po náparke a malá vyšla bez akéhokoľvek natrhnutia, nebol potrebný jediný steh... A tiež mala mať vyše 4 kg... Bylinky na naparku si nájdi na nete, ale ja byť na Tvojom mieste (po skúsenosti po takomto pôrode) by som si urobila naparku hneď dnes, bez ohľadu na to, či máš doma všetky bylinky, aké potrebuješ. Netreba originál čaj, vieš si to sama namiešať, pokaziť nemáš čo.
@kiki68 ako nebolo to med lizat,ale pri vyvolanom to trvalo dlho. Tie kontrakcie,medzi nimi som mala asi 10s klud a kontrakcia trvala fakt dlho a bolela viac...
@petulda333 ja som pri tom druhom mala mozno 10sekund 😀 Z nicoho nic na 2 min a 2 min pauza, za 15 min min pauza a 2,5 min kontrakcie. To bol ten znesitelny zaciatok. Ja mam rychle a strasne bolestive porody. Ja som myslela, ze ten vyvolavany prvy bol intenzivny, ale ten druhy m o to viac prekvapil. Lebo to bolo horsie a este ta Hebamme, ze ved uz som rodila, co hned tak strasne predychavam a nestiham. Ja som nevedela ani spravit tri kroky, nie tam ist hopsat na nejakej lopte 😀🙈🙈
@anonym_autor v prvom rade by som nechala skontrolovat, ci je babatko hlavickou zosunute v panve. Ak ano, vyvolavacka moze pomoct. Ak este netlaci na krcok, pockala by som. Lebo to vyvolavanie na nezrele cesty je take hop alebo trop…

Hamilton?