icon

Vyvolávanie pôrodu

lenula57
17. apr 2013

Ahojte,
Prosím vás o vaše skúsenosti aj máte niektorá s vyvolávanim pôrodu tak mi povedzte ako to všetko prebiehalo lebo sa strašné bojím ☹..aby sa niečo neudialo budem veľmi vďačná ďakujem vám vopred 🙂

lenula57
autor
17. apr 2013

@veronika0 to ano ja sa teraz nevyspím čo ma všetko bolí cítim sa na posteli ako hroch ani sa neotočím aby som nezajavkala sak ale bude to sať za to 🙂

veronika0
17. apr 2013

@lenula57 to je najhorsie tie posledne tyzdne... ja som spavala po sediacky 😀 lebo ked som si lahla bolo mi hned zle... 😒 a este v tej nemocnici ked som si asi na 5 den po termine pytala vyvolavacku, nechceli mi ju dat tam mi az do placu bolo lebo som to za sebou uz chcela mat... 🙂

lenula57
autor
17. apr 2013

@veronika0 čiže ty to si neni prosti??..ty máš pozitívny nazor mne je dávaju po 7 dnoch sa uvdím ako som dopadla dufam že to bude dobre a všetko pojde bez komplikacii..ale sak ked sa malemu nechce treba ho posuriť donekonečna tam nebude 😉

veronika0
17. apr 2013

@lenula57 este raz poprosim tu prvu vetu.. 🙂

lenula57
autor
17. apr 2013

@veronika0 toto my mobil spravil upravuje si podla seba 🙂 ..že si neni proti.. 🙂

miskaska
17. apr 2013

Ahoj, uplne v pohode..maly sa narodil 7 dni po termine...nastupila som do porodnice okolo 9:00..dali mi cipok, okolo obeda pichli vodu a 16:16 bol drobec na svete.

madono
17. apr 2013

@lenula57 najhoršie bol na tom ten pobyt v nemocnici, týždeň pred a týždeň po, tým že to bola sekcia. sestričky aj z iných odd. sa chodili na mňa pozerať, že ktorá je tá slonica, čo bude dva roky nosiť / a ja som fakt vyzerala ako ten slon, lebo som pribrala 25kg/ ;) samozrejme že budeme držať palce, daj vedieť ako ste na tom.

veronika0
17. apr 2013

@lenula57 jaj 🙂 no nebola som, preco... ked treba pomoct tak preco nie...

lenula57
autor
17. apr 2013

@veronika0 rozumný augument 😉
@madono ja by som odtial ušla mňa nemocnice doprimuju a hlavne v BA kramáre to tam bolo hruza a des!!..
@miskaska Jeej to si mala dosť rýchlo 🙂

vejula
17. apr 2013

@lenula57 v TN tušim nchaju 10 dni prenašať, či?

miskaska
17. apr 2013

@lenula57 az sa mi to zdalo az prilis rychlo... 😖

lenula57
autor
17. apr 2013

@vejula nestraš!!..mna nie dufam prečo by ma inak chcely hospitalizovať??..

lenula57
autor
17. apr 2013

@miskaska Mne by to vyhovovalo 🙂 ..lenže pri mojom šťastí to bude pravý opak.. 😠

zuzi0110
17. apr 2013

@jandom
@lenula57 asi to bude trápna otázka ale horčík alebo magné B6 neberiete? Lebo občas doktor zabudne upozorniť že po 38.týžni už nebrať

veronika0
17. apr 2013

@lenula57 a tak nie? 🙂 mozno by sa to niekomu nepacilo alebo by sa bali... ja by som bola rada... len ma hned zrusili s tym ze urcite nie, ci chcem rodit 12hod... 😒 a ani ju nebolo treba... ako mi zacali kontrakcie za hodinu bol vonku... a zajtra nastupujes? moznno ti ho aj hned vyvolaju a budes uz mat po tom...

mimisami
17. apr 2013

@lenula57 Ja som mala obe deti vyvolané, prvý pôrod vrátane kontrakcíí trval cca 2 hodinky, dcéra vážila 4020 g a druhý pôrod trval so všetkým čo k tomu patrí necelú hodinku, syn vážil 4100 g. Pre mňa to už bolo možno hlúpo povedané vyslobodením a keď mi lekár povedal "ideme na to", myslela som, že mu od radosti skočím okolo krku. Neprenášala som, ale chcela som pri pôrode lekára, ktorý je výborným odborníkom, takže sme sa trošku prispôsobovali. Ale už som bola i dosť otvorená, takže to bola otázka možno jedného - dvoch dní, kedy by to šlo samé. Môžem povedať, že moje pôrody po vyvolávačke super, akurát len, že som bola zašívaná asi až "po kríže", ale to tým, že boli veľkí. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo. 🙂

lenula57
autor
17. apr 2013

@zuzi0110 Ja som vitamíny nebrala okrem Bkomplexu a to koly kutikom 😉
@veronika0 V to dufam ale jak tam natrafím na najakéto "užasného" doktoríka tak ešte si počkam ale sak uvidím a potom ak budeš mať zaujem napíšem ako som dopadla 🙂

zuzi0110
17. apr 2013

@lenula57 tak to je super 🙂 mne už teraz brucho tŕpne 😒 prajem nech Vám to rýchlo zbehne a máte to za sebou čím skor 🙂

lenula57
autor
17. apr 2013

@mimisami Ďakujem sak uvidíme a bolo by mi najlepšie keby dopadnem ako ty 🙂 ..ale sak každá to ma iné ale zvladli to predomnou ja to zvladnem tiež 🙂 ..aj pre mna to už bude vykupenie lebo ja už ani pomali chodiť nemožem 😖 a strašne mi talčí dole ale bude to stať za to verím tomu 🙂

veronika0
17. apr 2013

@lenula57 ale zas musim povedat, ze doktora som mala velmi dobreho.. to som bola max spokojna a myslim si ze velmi aj zalezi akeho doktora a sestricky budes mat pri porode... a napis potom 🙂

lenula57
autor
17. apr 2013

@veronika0 tak to ano ale sa všetko zajtra uvidí ja som taká nervozná že im tama si porodím skor než mi čosi daju 😀 .. 😒

mimisami
17. apr 2013

@lenula57 tomu ver, že to bude stáť za to, a ten pobyt v nemocnici si uži, lebo to je asi posledné leháro na najbližšie min. tri roky, ktoré si užiješ. A neboj príroda nás ženy vybavila dobre, keď to naše prababky zvládali na poliach..........ja som si vždy povedala, že nikto to za mňa neporodí, jednoducho zaťať zuby a hlavne spolupracovať s lekármi..........držkaj sa 🙂 🙂 🙂

veronika0
17. apr 2013

@lenula57 aj to sa moze stat 😀 nieked zvyknu dat aj v den nastupu... ale podla coho to netusim... a co budete mat? ( ak mozem vediet)

lenula57
autor
17. apr 2013

@mimisami to ano pred mini lobuk dolu a my sa idem stažovať sak mi to mamé uplne prepichové a oni sak toto my dodalo guráž 🙂 😉
@veronika0 Ako čo budem máť ak pohlavie tak Chlapca 🙂

veronika0
17. apr 2013

@mimisami ja som si ani to leharo tyzden pred porodom neuzila, take tvrde postele tam mali, a v strede matraca bola jama vylezana... to sa spalo... tyzden, kazde jedno rano sa budit dolamana, cela ubolena, nevyspata... 😅

mimisami
17. apr 2013

@veronika0 tak ďalšie kolo doporučujem Topoľčany, tam majú dobré postieľky 🙂

veronika0
17. apr 2013

@mimisami fuuuu.... tretie?, no neviem neviem...( sice uz po 1 porode som povedala ze nikdy viac, druhy by som radsej menila za prvy... a treti.... 😨 az mi je do placu ta predstava 🙂

mimisami
17. apr 2013

@veronika0 ja som zase mala pôrody, že parádička, možno by som sa na tretie ešte dala nahovoriť, ale dobrovoľnie nie som si istá, no nášho tatíka už by som asi nezlomila 🙂 to by asi musela byť v našom prípade náhoda, či skôr nehoda 🙂

veronika0
17. apr 2013

@mimisami 😀 no ja ten prvy- tam boleli kontrakcie, druhy - tam bolelo uplne vsetko... rodila som o d 03:15 do 04:10 a to som musela pobudit celu nemocnicu... tak ma bolo pocut 🙂

danadany
17. apr 2013

mne vyvolávali pôrod tým čípkom či tabletkou či čo to je a nikdy viac 😒 bolesti neskutočné, porodila som skoro do 24 hodín, voda mi odtiekla 12 hodín od zavedenia, ale ako vravím tie bolesti boli neskutočné, aj mi to potom hovorila kamarátka pôrodná sestra, že bolesti sú oveľa väčšie ale pôrod vraj rýchlejší .. mne sa to rýchlo nezdalo