icon

Vzali by ste si kamarátku k pôrodu?

8. dec 2025

Ahojte, rozmýšľam nad jednou vecou. Dnes som sa dozvedela, že zobrať si muža k pôrodu je veľmi neprirodzená vec a muž by nikdy nemal vidieť ženu v takej situácii … narozdiel od toho mi bolo povedané, že prirodzené je zobrať si k pôrodu nejakú ženu - matku, ktorá už vie v čom celý pôrod spočíva … najlepšie nejakú kamarátku. Zamýšľam sa nadtym, lebo pre mňa osobne si vziať k pôrodu kamošku - cudzieho človeka je úplne niečo mimo mojej konfortnej zóny. Ako ste natom Vy? Vzali by ste si?

Strana
z4
fairyy
8. dec 2025

@anonym_autor nema ten terapeut nahodou tak traumu z toho, ze bol pri porode? ...ja nemam kamosku, ktoru by som tam zavolala, ale viem si predstavit, ze su zeny co maju.... inak moj manzel je stastny, ze chcel a bol pri porode, ze tam bol pre mna aj pre dceru

sisa183
9. dec 2025

@anonym_autor áno vzala. Ale nie hocijakú. Kamarátka je zároveň krstna mama mojej dcérky. Nemala som koho vziať nakoľko partner odišiel odo mňa a dáma som to nechcela všetko zvládať. Podpora je fajn od niekoho komu veríš 🙂

mullerova46
9. dec 2025

@anonym_autor keď mala kamoška náročný pôrod s ktorým sa ešte nevyrovnala tak by ti vôbec nebola napomoci. Sú aj duly ktoré si nepýtajú celú výplatu za sprevádzanie a zvolila by som radšej takúto ženu.

hylary
9. dec 2025
@vroni

@hylary, nechápem, prečo si neporodila sama kdesi na zelenej lúke, veď aj ten lekár ti bol na figu, tiež nepomohol ani od bolesti ani dieťa neodrodil... Ale áno, mať za muža srakoru, ktorá sa na mňa vyflajzne, tiež budem mať husté reči, aká som ja silná ... Ale určite ti len závidím 🙄

@vroni nauc sa citat - nikde som nepísala ze lekár je nepotrebný, tak nepis nezmysly.. a sklamem ta, nechcela som ho tam a ani on to nechcel, takže sme sa zhodli, tak ako vo väčšine veci sa zhodneme.. našťastie ma rozum, podobne ako ja, a triezvo zhodnotil, ze jeho prítomnosť by ma tam len znervoznovala

terry658
9. dec 2025
@hylary

@jana_eyre_2 a ako mi opora pomôže s bolesťou, akosi nerozumiem..

@vroni predstav si ze mam 2 deti ktore som.dokazala porodiť sama, nepotrebovala som k tomu obecenstvo

A pri každom ďalšom.pripadnom by som zas chcela byť sama, a nie ešte Muza riesit a jeho akoze pomoc

@hylary podľa tvojich vyjadrení je mi úprimne ľúto, že nemáš v mužovi oporu v takej náročnej chvíli ako je pôrod. Si silná, že si to zvládla sama.
Ja si bez manžela pôrod neviem predstaviť.

belllinka
9. dec 2025

Nevzala. Pôrod trvá hodiny, určite by som nechcela od kamarátky, aby odhodila kvôli mne svoje povinnosti, narýchlo brala dovolenku, riešila deti. Je to záležitosť moja a môjho partnera, nie kamarátky.

hylary
9. dec 2025
@terry658

@hylary podľa tvojich vyjadrení je mi úprimne ľúto, že nemáš v mužovi oporu v takej náročnej chvíli ako je pôrod. Si silná, že si to zvládla sama.
Ja si bez manžela pôrod neviem predstaviť.

@terry658 ja mam.v ňom opory habadej uz skoro 16 rokov a mam ju vo vsetkom, nebudem stokrát pisat ze som ho tam nechcela, lebo som na to nemala dôvod, nijako by mi tam nepomohol, skôr naopak, zavadzal by mi a len by ma vytacalo keby mi opakoval hlúpe vety ze to zvládnem a podobne blaboly

vroni
9. dec 2025
@hylary

@vroni nauc sa citat - nikde som nepísala ze lekár je nepotrebný, tak nepis nezmysly.. a sklamem ta, nechcela som ho tam a ani on to nechcel, takže sme sa zhodli, tak ako vo väčšine veci sa zhodneme.. našťastie ma rozum, podobne ako ja, a triezvo zhodnotil, ze jeho prítomnosť by ma tam len znervoznovala

@hylary, nezmysly píšeš ty. Keď sa s muzom nejako dohodnem, nepotrebujem vypisovať aká som silná a úžasná a ostatné ženy chudery. Každá žena, ktorá rodila prirodzene, odrodila sama. Úplne fuk, či bol pri nej lekár, kamoška, muž alebo dalajlama. Len frustrovaná žena si potrebuje lestiť ego na iných zenach a ich rozhodnutiach.

hylary
9. dec 2025
@vroni

@hylary, nezmysly píšeš ty. Keď sa s muzom nejako dohodnem, nepotrebujem vypisovať aká som silná a úžasná a ostatné ženy chudery. Každá žena, ktorá rodila prirodzene, odrodila sama. Úplne fuk, či bol pri nej lekár, kamoška, muž alebo dalajlama. Len frustrovaná žena si potrebuje lestiť ego na iných zenach a ich rozhodnutiach.

@vroni však jasne ze sama odrodila. Konecne to niekto napísal. Nijaký muž ani nikto iný jej pri tom nepomohol a ani neprevzal na seba bolest ani nic, všetko musela prezit a odziť si len a len sama, každá jedna z nás.. tak nerobte z prítomnosti muza na sále nejakú obdivuhodnu vec, ten muž má akurát tak traumu potom a žena asi tiež, ze ju tam videl trpiet v najhorších bolestiach

zuzi0911
9. dec 2025

Ak chce muz ,zober si muza a nie kamarátku.
Ja som mala muza 3x pri sebe . Prvý krát mal 19rokov a naposledy 33r . Zakaždým mi bol neskutočnou oporou ,ja si neviem predstaviť ho tam nemát a on si nevie predstaviť,že by o to mal prísť.

Keby je to pre muza neprirodzene ,neni viac gynekológov ....

terry658
9. dec 2025
@hylary

@terry658 ja mam.v ňom opory habadej uz skoro 16 rokov a mam ju vo vsetkom, nebudem stokrát pisat ze som ho tam nechcela, lebo som na to nemala dôvod, nijako by mi tam nepomohol, skôr naopak, zavadzal by mi a len by ma vytacalo keby mi opakoval hlúpe vety ze to zvládnem a podobne blaboly

@hylary popravde v bežnom živote možno ale očividne v najintímnejšej chvíli v živote nie.
Ak by mal blbé reči, ktoré by Ťa vyrušovali, tak to znamená, že nepozná tvoje potreby. Čiže opora možno finančná alebo praktocká ale nikdy nezažijete tú vzájomnú blízkosť, porozumenie a podporu v najťažších chvíľach.

hylary
9. dec 2025
@terry658

@hylary popravde v bežnom živote možno ale očividne v najintímnejšej chvíli v živote nie.
Ak by mal blbé reči, ktoré by Ťa vyrušovali, tak to znamená, že nepozná tvoje potreby. Čiže opora možno finančná alebo praktocká ale nikdy nezažijete tú vzájomnú blízkosť, porozumenie a podporu v najťažších chvíľach.

@terry658 ok, ked to ty povieš, co nás ani nepoznáš, tak to musí byť pravda 👍

robo1990
11. dec 2025

@anonym_autor išla som s mužom .. najskôr som ho ešte poslala do práce rýchlo odrobiť a potom prišiel ..kým tam nebol tak som si zavolala mladšiu sestru.. chcela ísť moja mama ale to som hneď zatrhla.. takže za mňa manžel jednoznačne a aj 10x.. keď môže byť pri tom ako sa to dieťa robí tak prečo nie aj pri tom ako sa narodí 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Strana
z4