icon

Za aké rady by ste boli pred pôrodom vďačné?

stargirl
28. máj 2020

Môj termín sa nenávratne blíži a napadlo ma, že sa opýtam maminiek akú radu by oni s odstupom času ocenili pred tým ako priviedli na svet svoje prvé dieťa? 🙂

Strana
z3
tinkerbell
21. jún 2020

@sasesoe to je pravda, ja som sa vyspala paradoxne, až keď som mala bábätko pri sebe. Lebo po pôrode mi ho zobrali na Jisku a bol tam 4 dni a ja som celé tie 4 dni vôbec nemohla v noci spať. Mala som zavreté oči, ale spala som plytkym spankom, všetko som počula, každé bábo ako plače a ja som tam to svoje nemala. Keď mi ho konečne dali, tak aj napriek tomu, že som v noci vstávala kvôli kojeniu, tak som sa medzitým vyspala, lebo ten spánok bol hlboký.

lacibo
21. jún 2020

@stargirl dôverovať svojmu telu a nadviazať "spojenie" s bábätkom, aby sme dobre spolupracovali na priebehu pôrodu, vtedy je ľahší a minimálne rýchlejší..proti bolesti nebojovať, ale prijať ich ako jedinú možnú cestu za svojim dieťatkom..to som sa ja dozvedela až pred tretím pôrodom a pomohlo mi to.. a po pôrode tiež si absolútne veriť v novej role matky..nepripustiť si, že by si napr. nenakŕmila svoje dieťa, každá mama je tá najlepšia pre svoje dieťa, bez ohľadu ako je pripravená, všetko ide prirodzene, len si treba veriť..aj negatívne pocity sú normálne..je to riadené hormónmi, nepanikáriť je základ...všetko dobré prajem..!

stargirl
autor
22. jún 2020

@tinkerbell 😖 aleluja 🙂

maryetta
22. jún 2020

Na kazdu zenu plati nieco ine.
A kazde babo je po narodeni ine.

Ja som vela citala.
A napriek tomu sa porod skomplikoval takze neslo podla predstav. Podla clankov. Podla toho co som pocuka.
Ostatne som sa “ucila” za pochodu.
Bola som zufala z dojcenia. Napriek tomu som citala citala skusala. A dojcila som 2,5 roka. Napriek zakazom.
Ako prilozit. Ako kupat. Ktore plienky.
Ake oblecenie. Ci nie je zima/teplo.
Ci boli brusko. Ci moze byt este hladne alebo uz dost. Preco grca. Preco place 🙂 preco nedrzi hlavicku ked ostatne deti hej 🙂

Noooo hotova skola.
Ale je velka pravda. Tehotna si 9mesiacov.
Rodis “par” hodin.
To sa vydrzat da.
Ale aka skola pride po narodeni cloviecika. To sa uz tiahne. A z roka na rok to bude ine. Narocnejsie.

tatapipka
22. jún 2020

zapnúť všetky inštinkty a "šieste zmysly" a byť silná..niekedy neplatí že čo povie autorita (doktor, sestrička), to je svätá pravda...

stargirl
autor
22. jún 2020

@tatapipka
@maryetta ďakujem žienky, dáko bude

stargirl
autor
22. jún 2020

@tatapipka stalo sa ti aj niečo konkrétne v čom sa sestrička, alebo doktor "sekli" čo by si mohla spomenúť?

maryetta
22. jún 2020

@stargirl napr kojit kazde 3 hodky. To som priam alergicka. Dojcenie je o potrebe babatka. Nie o pozerani na hodiny.

stargirl
autor
22. jún 2020

@maryetta áno, s týmto súhlasím, aj keď nemám šajnu, ani žiadne deti. V tomto určite nemôže existovať nejaký režim 🙂

maryetta
22. jún 2020

@stargirl ono celkovo nastavit rezim malemu babatku je narocne. Hlavne prve dni. Tyzden. Postupne sa to da. Ale necakat ze to pojde hned.

Rovnako este ked sa vratim k povodnej otazke. Nevedela som nic.
Az potom na novorodeneckom som prosila sestricku nech mi ukaze.
Ako spravne drzat babo-ono sa drzat da rozne. Len nie vzdy spravne.
Ako ho dat aby si odgrglo.
Ako pocvicicit s nozickami aby si vobec prdlo. Resp vykakalo aby sa mu uvolnilo brusko.
Noooo ozaj clovek si nemysli ze bude este aj to potrebovat vediet. Hlavne tie prve dni. Ked je toho vsetko naraz.
Ale instinkt a intuicia mamy sa automaticky zacne doat vsetko porodom. Toto su skor uz take “doladovacky”

tatapipka
22. jún 2020

že ked už budeš presvečená o tom, že rodíš tak sa nenechaj odbiť sestričkou, ktorá ti povie, že kontrolu máš napísanú až za tri hodiny - (true story po vyvolávačke) - to je jedna najhorších verzíí na čakanie na p§rod, prešla som si to dva krtá a vždy mi sestričky neverili, že už rodím. lebo vtedy ležíš na oddelení šestonedelia, kde sú (česť výnimkám , sestričky vzdelané asi iba na odber krvi a poposúvanie invalidného vozíčka) a stalo sa to aj mojej švagrinej...donokca teda mne neveril ani ten veľký pán megavzdelaný Doktor, ale krvavý novorodenec v jeho náročáí 20 minút po tom, čo ma ešte donútili si ísť samú po veci do izby 300 metrov tam a späť a samú do sprchy a samú na vzdycháreň...šťastie som mala ale na pôrodnú sestru, ktorá mi uverila, že napriek 4 cm nálezu už fakt rodím a viac to nedokážem udržať v sebe

ukulela
22. jún 2020

@stargirl dýchanie.alfa a omega. Bola so. na kurze, aj sme to cvičili, aj som študovala ... Ale nakoniec som porodila vďaka sanitárke, čo dýchala so mnou. Ja som jej ruku stiskala, ona mi preddychavala a ja opakovala po nej. Vďaka tomu som tie skurvene kontrakcie zvládla. A pochopila, že ozaj sa dajú predýchať.

stargirl
autor
22. jún 2020

@ukulela Ja som na tie "kurvakontrakcie" ale fakt zvedavá, že ako to bolí 😅 ďakujem za radu, ja som si tie dýchacie techniky pozerala na youtube, no neverím, že to budem mať v tej situácii nejak v hlave.... bolo by to ale fajn

Strana
z3