Začínajúci pôrod

19radka96
30. nov 2018

Ahojte žienky, len by som chcela vedieť vaše skúsenosti, ako Vám začínal pôrod, koľko trval a čo by ste prípadne robili inak, vaše skúsenosti a rady pre prvorodičku 😊 Ja mám dnes termín a ráno ma začali veľmi bolieť kríže, trvalo to asi 7 hodín, nakoniec som sa rozhodla pre sprchu a prešlo to, opäť začalo poobede na hodinku to isté a po hodine bez bolesti opäť rovnako a všetko bez kontrakcií, odtečenia vody alebo uvoľnenia zátky. Začínal niekomu pôrod takto? 😊 ďakujem za všetky odpovede a prajem pekný posledný novembrový večer ❤️

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
arcticcode
30. nov 2018

Mojej zene zacal porod tak, ze sme lezali na gauci a zrazu jej praskla voda

ivankamirka
30. nov 2018

Pri prvom hnačky a vracanie, bolesti žalúdka. Išli sme na pohotovosť, odtiaľ na chirurgiu (dali mi niečo od bolesti) , potom na pôrodnicu.(nevedela som že mám kontrakcie 🤭😜) Tam si ma nechali. Bolesti prestali len som nemohla nič jesť (nevoľnosti). To bolo v noci. Ďalšiu noc som porodila. 4 dni pred termínom. (To som sa prirodzene čistila pred pôrodom 😉) Pri druhom som mala 2x posličkou, potom 3 týždne pred termínom, v noci som šla na WC a vtedy hrozná bolesť, už som vedela že to nie je posliček, tak som od polnoci rýchlo chodila po byte až do rána (to mi pomáhalo pri kontrakcií) porodila som o pol 8 ráno. 😉 Pri prvom dlho predpôrodné bolesti, ľahší pôrod. Pri druhom rozchodené bolesti, horší pôrod.

jani321
30. nov 2018

Ja som rodila minuly rok prvé bábätko. V noci o pol jednej mi praskla voda, ale inak žiadne bolesti. Kontrakcie prišli až o 2 hodiny, hneď 5 minútové. A o pol deviatej ráno sa narodila dcérka. Samotný pôrod bol rýchly, len tie kontrakcie boli zdĺhavé a bolestivé.

ivula0807
30. nov 2018

V noci nepravidelne bolesti od cca jednej do piatej, potom to preslo a cely den aa nic nedialo az do 5 hodiny poobede, vtedy mi bolesti prisli opat. Nepravidelne boli az do dalsieho rana do siestej, no celu noc boli bolesti pomerne silne. Do porodnice ma prijali rano o siedmej otvorenu na tri prsty, prepichli vodu, napichli epi a porodila som o 15:02 hod.

arcticcode
1. dec 2018

@jani321 moja oani to iste. Samotny porod odkedy zacala poriadne tlacit, trval asi tak 40 sekund. Ale to martyrium prestym, tie konteakcie, to sa ani nechcem predstavit

st44
1. dec 2018

Mne sa zacal porod tak ze mi primar nariadil sekciu. Kedze som mala uz termin, prvorodicka,35rokov a ziadne kontrakcie ani otvorena. A mala bola z tych vacsich babatiek 50 cm a 4040g

veroni_21
15. dec 2018

Mne začal tak, že 18:47 mi začali prav.kontrakcie čo 2 minúty a o 20:37 bola slečna na svete 😂 (prvorodička). Žiadne prepôrodné príznaky. Ani voda, nič.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre