Zavádzanie močového katétra pri sekcii
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť, v ktorej pôrodnici na Slovensku sú ochotní zaviesť močový katéter až po podaní spinálnej anestézy. Mám s tým veľké problémy a je to jediná vec, z ktorej mat traumu a veľký strach. Neviem sa dopátrať kde to vedia urobiť kedže to nie je štandard.
Veľmi pekne ďakujem za každú reakciu žienky.
@martinecka1 No, a bezproblemov. Ja nechapem, ze vsade sa to da, len na vychode s tym maju problem.
@majka01_74 veru..o Saci a dopredu som sa dohodla,aaaaale....uz nikdy viac,radsej budem trpiet,lebo neznesiem tie pohlady este raz
prve zavadzanie katetra skoncilo silnym krvacanim,atd...preto som mala strach z dalsieho
ale mam pocit,ze v nemocniciach nie sme ludia,iba cisla
@veronika1127 veru,saca
@terezka1947 v Saci pracujem, viem ze nie sme dokonali, ale snazime sa 🙂
Naozaj je to len o ludoch.
Viem ze sa kateter da zaviest az na op. sale a pokial som pri tom bola, bralo sa to normalne 🙂
@veronika1127 tak skus Sacu, mozno ako pisala terezka1947 , niekto mozno bude mat komentar, ale kazdy spravi to co prikaze lekar 🙂
Ba Kramare zavadzaju az po podani spinalu, takze som to ani nepostrehla 😉
@katrin21 aj mne dokonca velmi narychlo, sekcia bola akutna slo o sekundy ale vobec som to necitila
@majka01_74 nie,nevravim,ze vsetci boli zli....ale bohuzial,tych chapavejsich bolo pomenej a ja som celkom nemala stastie asi na sluzbu a sestricky=niektore 😀
inak,mas pravdu....kazdy urobil ako povedal lekar
inak,mne pri prvej sekcii zavadzala kateter sestricka,kt.koncila sluzba=ta sa so mnou najprv vyhadala,ze jej za pol hodinu konci sluzba,ze ona nema cas akurat mna riesit=akoby som ja mohla za to,ze jej to niekto prikazal 😀 no a fakt to bolo strasne a to ja som si uz odzila kadeco,takze citlivka nie som
inak...neviem,ci robis sestricku...ale podla fotky sa podobas na jednu sestricku.....kt.mi davala klistir 😀 😀 😀 😀
a na klistir sa nemozem stazovat 😀 😀
no,ak mam byt uz uplne ferova,uznavam,ze pri niektorych mamickach sa sestricky fakt mozu aj pretrhnut a ok to nebude,no
@veronika1127 koch, bratislava, po pichnuti spinalu ani som nic necitila a rovnako pri vyberani, som sa chystala na nejaku bolest a ono to uz bolo vonku 😉
@terezka1947 ano, robim sestricku 🙂
@majka01_74 taaaak asi si to bola ty 😀
no....a musim uznat,ze takych sestriciek ako ty tam bolo pomenej....a myslim to vazne....bohuzial
ale je dost mozne,ze som nemala stastie na sluzbu,no.
@majka01_74 Urcite vyskusam, na Sacu som sa spoliehala, ze ak nikde, tak tam uz len kvoli tomu, ze je to sukromna klinika a mohli by byt ustretovejsi, len ma trohu zarazilo, co napisala terezka1947.
@veronika1127 ale oni to urobili nakoniec...akurat,ze kazdy=sestricka na vecernej smene,na ranajsej smene...na sale,pri priprave,vsetci len krutili hlavou,ze co som taka citlivka,ze to sa bude pan doktor hnevat,ze pride a nie su pripravenilebo ja vymyslam s katetrom,ze to sa takto nerobi...mam byt pripravena,atd.
ja osobne na Sacu povedt krive slovo na cistotu,priestror,na samotny porod povedat nic nemozem,ale dobre skusenosti s personalom nemam=bohuzial
to moze ratat na jednej ruke sestricky,kt.boli normalne...nemuseli byt prehnane mile,ani som na nich nevyzvanala so zvoncekom ako mnohe mamicky,atd....stacilo mi,keby mi normalne odpovedali na otazku a poradili,nie bavili sa so mnou ako s nejakym somarom
a nemam taku skusenost iba s porodov,lezala som tam castejsie
prip.na oko milota a potom pocujete komenty,kt.fakt prijemne nie su...a trosku ludsku dostojnost znizuju
takze,kludne chod....odbornost ok
no a voci inym veciam sa musis obrnit,prip.si poplakat na WCku,kde ta nikto nevidi 😖
Ja som rodila v Ba na kramároch a tiež dávali až po spinálke katéter. Vobec som to necítila. Ja mám skúsenost s katétrom aj po operáciách maternice aj obličky a pre mna to bolo len nepríjemné. Bolestivá bola len cystoskopia potom.
Inak haluz, mna tiez pred neplanovanym cisarakom, strasne moc sa toho bala, ale nic som necitila, dobre mi to spravili kocky na porodnici.
@veronika1127 vsak ked budes mat naplanovanu sekciu ohlas sa 🙂
Ja som mala dve sekcie, prvú urgentnú - nestihli mi dať katéter, druhú plánovanú sekciu kde ma zacievkovali, bolo to nepríjemné a po príchode domov som mala trošku problém s čúraním, cítila som, že nastupuje nejaká infekcia, tak som hneď začala užívať sirup z brúsnic, ktorý sa mohol aj pri kojení užívať a prešlo to. Cievkovanie nieje jednoduchá záležitosť, stačí maličká špinka a infekcia je na svete, musí to robiť naozaj kvalifikovaný personál a musí to urobiť tak precízne a jemne aby nedošlo k nejakému poškodeniu a to veru nevie každý. Po sekcii ležali so mnou na izbe ďalšie dve po sekcii, obe plánované a ani jedna katéter nemala takže vôbec netuším akým metrom a kto rozhodoval o tom či ho zaviesť alebo nie... :( Rodila som v Poprade...
@majka01_74 Si zlata, velmi pekne dakujem. Urcite sa ohlasim 🙂 DAKUJEM
@veronika1127 AHOJ, no poradit ti neviem, ale uplne ta chapem. ja som mala bolesti aj pri cievkovani, mam za sebou 2 sekcie, pri druhej som pri zavadzani katetra len tak skucala a zo zaciatku som mocila aj mimo - vraj je to normalne - a vzdy som citila tlak, ked sa mi dalo mocit.. po prvej sekcii po vytiahnuti som mala 3 dni bolesti, po druhej som mala silne bolsti na konci kazdeho mocenia, akoby mi uuuplne stiahlo mechur. som rok po sekcii a minimalne raz za tyzden sa mi to este stane.... ☹ drzim palce!!!
Ahoj, mna zacievkovali po spinale v PN porodnici 🙂 Po vytiahnuti som inak nemala absolutne ziadne problemy, len to vytiahnutie bolo neprijemne ale boli to asi 2 sekundy, takze to sa da vydrzat ;)
Ahojte ,mna to tiez caka,a mam strach, chcem sa len opytat v Saci si mozem vyziadat cievkovanie az na operacnej sale?
@morandia mozes....ale tie reeeeci okolooooooo....
@terezka1947 ako co myslis,od sestriciek a pod.
@morandia ja som sa to pytala takeho mladuckeho lekara,mal vizitu,on vravle,ze je to ok,da sa to...ked ma sla sestricka napichnut,tak ze ktoooo mi take nieco povedal,ze to este nepocula.....ale ze ok...a potom si suskali....a na sale...uz som lezala,tak sa sestricka rozculovala,preco nemam kateter,tak jej druha vravi,ze vraj som precitlivela...xixixi
ze maju mi ho az teraz zavadzat
citila som sa ako ozaj adept na psychiatriu
ale po tom,co som si odzila minule,som bola stastna,ze som si to vybojovala
@terezka1947 nok, tak sa ozvem tiez...nech si myslia co chcu..

@katrin21 To je dobre, hádam sa už polepšili. Ale za mňa Trnava nikdy viac, doteraz mám traumu.