Žijem v Čechách, ale rodiť chcem na Slovensku

lara2010
5. feb 2015

Ahojte. Žijem v ČR ale rodiť chcem na SR. Máte niektorá skúsenosti čo treba vybaviť, atď? Ďakujem 🙂

katrinka8
5. feb 2015

@lara2010 - a platíš si tam odvody? Lebo to môže byť trochu problematické...

lara2010
autor
5. feb 2015

Ano, som tu normalne zamestnana uz skoro 4 roky.. teraz som pn.

katrinka8
5. feb 2015

@lara2010 - no, ono sa to dá zariadiť cez poisťovňu, Ale je to strašne komplikované, veľmi veľa papierov a tie poisťovne sa do toho asi neradi púšťajú. Švagriná toto riešila pred vyše 2 rokmi. Ale potom sa na to vykašľala. Pani z poisťovne jej poradila, že môže ešte zahrať, že náhodou sa zadarilo porodiť na Slovensku, ale zase to by bolo divné, že "náhodou" v čase termínu si na SVK (to by asi poisťovne neuznali). Takže v podstate to možné je, ale je to dosť komplikované. V podstate by asi Tvoja poisťovňa v ČR mala preplatiť náklady za pôrod nemocnici, ktorú si vyberieš na Slovensku. Čiže ísť sa opýtať do Tvojej poisťovne, čo všetko k tomu bude treba + zájsť do pôrodnice vybranej a ten istý systém, či Ti dovolia a čo k tomu potrebujú.

lara2010
autor
6. feb 2015

Bola som vcera vo VZP a mam uz od zaciatku ako tu zikem mam formular E106 ktory mi zarucuje plnohodnotne osetrenie lekarmi aj na SR. Resp. mozem mat lekarov v cz aj na sr s tou istou specialiazaciou npr. 2x zubara 2x gynekolog.. a nemal by byt problem s tym porodom 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre