icon

Zjedli by ste placentu?

30. mar 2023

Kamarátka porodila doma a po porode si zo svojej placenty robila smoothie. Zaludok sa mi obracia len ked o tom pisem. Jej argument bol, ze placentu jedia aj zvierata, aby doplnili po porode ziviny. Priznam, ze ja mam od porodu anemiu, tak sme sa dostali na tuto temu. Vraj ak by som ju zjedla, nepotrebovala by som ziadne lieky na doplnenie zeleza. Rozmyslam, ze po druhom porode by som si z nej dala urobit tabletky.To sa mi nezda az take hrozne ako ju jest za surova. Aky je vas nazor na tuto zvlastnu praktiku?

Strana
z4
denkatn
30. mar 2023

mne sa zda, ze ludia si robia s telom horsie veci od vseliakych pirsingov na nejakych miestach kde sa neda dodrziavat hygiena az po jedenie vselicoho koli svalom steroidy, napichavanie botoxom na vseliakych miestach, plastika na intimnych partiach a neviem co. no nezda sa vam macka mudrejsia? do toho by ona nesla, ma svoju uroven..

taminka1986
30. mar 2023

Niektorym uz nacisto j*be🥴

nevenka
30. mar 2023

@autorka anemiu som mala chvilku po 4.porode, inak vobec. Vsetky deti priserne narocne nespavce. Ale mam ine problemy po porodoch, AIT ochorenia, vysoky tlak.
@heln my sme mali dnes kuracie pecienky a neviem teda, niekedy mi doslova chutili a dnes cista katastrofa, zjedla som kusok, aby som neostala hladna, ale nie... Dnes mi to neslo dolu krkom. A ine vnutornosti nejem vobec, z toho mi je na grc odjakziva. A bolo by mi teda aj z placenty. Mne bolo divne, ked som prvy raz mala ochutnat svoje materske mlieko, nie este jest placentu...🙃

yukki
31. mar 2023

Zvieratá ju zjedia aby predátor neidentifikoval v priestore bezbranne mláďa a matku.... Aj bylinozravce, ale často z toho domestikovane zviera následne dostane acidozu, resp.traviaci problém..... Ak teda Tvoja známa rodila v lese pod vyvratom, niekde v oblasti výskytu medveďa hnedého, tigra, levov a hodlá tam s mladatom stráviť týždne po pôrode, je tento jej akt pochopiteľný.

h2
31. mar 2023

@yukki 😂👍

galioska
31. mar 2023

ono celkovo nik nevie co bezne jedavame a co vsetko to obsahuje😀

simca06022011
31. mar 2023

@sense mladá mojej dcére veľmi pomohka. V podstate som jej dávala len to 🙂 aj do čaju, hocikde.

simca06022011
31. mar 2023

@galioska ja viem... tak neviem...

elenka.k
31. mar 2023

zvieratá majú žalúdok a tráviaci trakt na to stavaný

katka700
31. mar 2023

Dievčatá už viem ku ktorej téme sa vrátim keď dostanem chuť na vychádzku do chladničky 😂

lasona
31. mar 2023

V období keď som rodila, tak bol jeden herec, ktorý si na sále odhryzol z placenty...brr ja si to neviem predstavit

dzepeta
4. apr 2023

Mne placentu spracovavala jedna mila zienka z bratislavyx toez som mala domaci porod. Urobila mi z toho kapsle na 600 nedelie a poviem ti riadny booster to bol😁ked som nemala energiu tak po tomto som slapala😁 pri prvej dcere som si ju ale z porodnice vypytala domov? Rodila som vo vyskove. Nemali najmensi problem s tym.
Plance ta je jeden nadherny organ a co vsetko dokaze celych tych 9 mesiacov je nieco uzasne. Treba k nej pristupovat s laskou a respektom🙂

Strana
z4