Zlé hojenie jazvy po sekcii v horúčavách
Ahojte,mali ste podobný problém ako ja?Jazvu mám peknú,neotvára sa,lenže má to jeden háčik..vyteká mi z ľavého kútika iba vtedy keď je horúčava a mne je teplo,inak mi netečie nič.Liečim ju biolampou a na noc sa prelepuje jódovymi pásikmi a na to krycia náplasť.Inak všetko je ok,len vytekanie mi robia v teple starosť.Stalo sa to aj Vám?Dúfam,že sa jazva umúdri a začne sa hojiť bez vytekania..ďakujem vopred za názory či odpovede💜
@denisekkk ahoj,práveže mi na noc dali kvôli tomu aby sa mi jazva rýchlejšie hojila a spojila ranku a ráno ju už mám odlepiť a vetrať do večera..a ráno a večer si svietim biolampou..
@nuska neviem či by to bolo vhod na jazvu po sekcii,ale vyzerá to dobre..koľko ťa stál?
@zdenkatimo mne pomahal betadin....a vela jazvy vetrat...samozrejma-ako je to realne mozne,no....
@zdenkatimo je to dobre aj po sekcii. Je to vyskusane 🙂 Stal ma 15eur. A ma fakt siroke vyuzitie takze sa oplati. Detom davam na nadchu aj do nosa. Na rozne odreniny, popaleniny, ustipnutie od komara, specenie od slnka, ...
Ja som tiež po sekcii. Mne pomohla prvá pomoc aloe vera spray a tiež som jazvu potierala aloe vera gelom. Jazva sa rýchlo zahojila
Mne sa jazva hojila skoro mesiac (bola som po 2 operaciach behom 6dni a mala som oslabenu imunitu) vytekala mi z nej tekutina aj sa otvorila. Behala som s nou stale do nemocky na kontrolu. Pouzivala som biolampu 2x denne, tekutinu som si opatrne vytlacala, ked uz nic neslo dala som si nato inadine (dali mi v nemocnici a aj tam mi to na ranu davali) a prelepila som to. Volne som to nenechavala skoro vobec. Inadine to vysusoval. Nekupala som sa, len opatrne sprchovala. Nakoniec po necelom mesiaci sa to konecne krasne zahojilo.
@nuska aka je cena?
@wrabcek7 inadine používam aj ja na noc a že vraj ráno si to mám odlepovať a do večera vetrať a zas inadine na noc..biolampu si dávam ráno a večer tak som zvedavá..😕 a jazvu mi kázali umývať detským mydlom ráno a večer.Umývam ju pred ožarovaním a prelepovaním.
@ludmilka33 15eur 400ml
biolampu by som nedávala
@zdenkatimo taktiez som po sekcii. Rana sa hoji ale na jednej strane bola skareda. Opuchnuta. Umyla som si ju a trosku vytlacila to miesto. Vysiel mi odtial steh aj s hnisom. Dr. Mi predpisal betadin a krasne sa to hoji. Co ja mam problemy s hojenim ran nakolkoam zlateho stafylokoka.
@janinah biolampu mi odporúčil pôrodník a je to dobrá vec..vidieť že sa hojí rýchlejšie a krajšie..biolampa je na to
@maximko1 spray sa dá kúpiť ale cenu vám nepoviem, lebo ju neviem. Kupovala som ju od známej. Ja s tým nerobím.
Ja som rodila v júni a v BA bolo 30 stupňov, žiaden repík, ani naplaste, len vetrať, ja som nosila nohavice doma tak, aby jazva bola odokryta a čistiť liehom aspoň 2-3x denne (tým, čo ma aj bábätko na pupček). To mi odporučila moja gyndoška. Žiaden zápal ani vytekanie nebolo.

Ahpj, ja som po sc 17 dni a jazvu citim ked je teplo viac. Mne odporucali len vetrat a potierat repikom. Ak ju prelepujes na noc , mozes si ju zaparit. Nechaj ju volne na vzduchu a potieraj repiko uvidis ci pomoze, mne pomaha.