icon

Zvládnem pôrod bez prípravy? Zistite názory a skúsenosti!

15. sep 2024

Chcem vedieť vás názor či v pohode porodim (prvorodička) aj bez prípravy ? Myslím tým napríklad cvičenie aniball,masáž hrádze , všelijaké tie čaje piť a tak ďalej … veľmi sa bojím pôrodu ale nechcem ten aniball bojím sa aj toho, proste nejdem robiť nič a verím že porodim aj tak 🙈😂😂😂 aký máte názor ? Mala by som niečo robiť alebo netreba ?

Strana
z2
eeffka
15. sep 2024

Ja som nechcela o porode nic vediet, proste pride to, dam to. 2x. Porod je prirodzena vec, zatnes zuby a das to ako ostatne.
Len 1 rada, zavri oci ked budes tlacit 🤣 toto mi mohol niekto 1. krat povedat

noami12
15. sep 2024

Ja som mala 2 pôrody a ani na jeden som sa nepripravovala.
Pri 1. som mala 1 malý steh, aj to porodnik povedal že je to iba taky kozmetický aby mi nebolo ľúto 😀
A 2 pôrod, malý bol dokonca väčší od prvorodenej a tiež 1 steh, mam taky dojem ze aj na tom istom mieste 😀
Úplná pohoda, aj pôrod 🙂

3princezne
16. sep 2024

Taku pripravu nepotrebujes a to dohovorim ja, co som vsetky tie pripravy mala az prehnane 🙂 Ale ak robi tvoja porodnica pripravu, tam chod, budes presne vediet ako to tam chodi, to je velmi prospesne, nebudes zaskocena

optame
16. sep 2024

Ja som nemala ziaden aniball, len konzultacie s porodnou asistentkou online, ucila ma dychat ,tlacit, vysvetlila co ako prebieha a vo finale som ju mala pri sebe nazivo 🙂

laskonka_lasky
16. sep 2024

Ja som zvládla. Druhý pôrod dieťa 3900g a 51cm bez nástrihu, popôrodné rany takmer minimálne. Na druhý deň ma viac bolela zlatá žila ako rana z porodu. Domov som prišla bez žiadnych bolestí ale mala som super doktorku a pôrodnú sestru. A dýchanie počas kontrakcií je u mňa tá najlepšia rada. Zvladnes to!!

jesenzima
16. sep 2024

Netreba.

michaela329
16. sep 2024

Na prípravu pôjdem, do pôrodnice, v ktorej plánujem rodiť. Ale čisto pre svoj dobrý pocit, že nepôjdem do úplne neznámeho prostredia. Anibal neplánujem používať. V mojom okolí prípravu nikto nemal, deti predsa nejako von musia 😀

danyelia
16. sep 2024

Jasné, že zvládneš aj ,,bez,,...

miroslava2710
16. sep 2024

@tiezjedna presne tak aj ja ziadna priprava neroztrhalo ma vobec a rodila som na chrbte. Pripravu som nemala absolutne ziadnu sestricka mi musela povedat ako vlastne tlacit. Na par tlaceni bol vonku. Zato vsetky kamosky co viem zr mali anibal a pripravovali sa podctivo tak roztrhnute boli.

barju
19. sep 2024

Tiež som prvorodička a nejako z nás tie deti dostanú, či po dobrom, po zlom, prirodzene alebo cisárskym, ale verím že šťastie praje pripraveným, preto sa pripravovať budem psychicky aj fyzicky, aby som potom neľutoval že som mohla pre lepší pôrod spraviť viac, urobím maximum čo sa bude dať.

Strana
z2