Agresívny prístup lekára v poradni pre tehotné
Ahojte,
Ide o to, že mi povedal, ze ako tehotná nemám vela jesť, že budem mať ťažký pôrod potom. Ale ja cele tehotenstvo prvé mesiace som úplne malo jedla, pretože mi nechutilo ani nič a z každej strany som len počúvala ako moje dieťa hladuje a neviem čo (pritom som jedla len nie vela) a už som v ôsmom mesiaci a vážim o 15 kilo viac než som mala pôvodnú váhu pred tehotenstvom. Pan doktor chcel len aby som pribrala 12kg. Ok , priznám sa, teraz som sa rozjedla trošku, keď mam na niečo chuť, ale nemyslím si, že sa prezieram… dnes som mala dva hotdogy pred poradňou, a to ho naštvalo, začal po mne kričať a nervovať sa, a vyhodil ma z poradne. Ako ok , chápem , že mi nechce zle, ale som tehotná a citlivá možno až príliš 😂 ale toto sa ozaj nerobí. Mali ste aj vy takéto niečo? No vely deň to mam v hlave, bolo mi aj do plaču z toho ako ma vyhodil. Celú poradňu vždy srandujeme (pozná sa s mojim otcom, pracovali spolu voľakedy) a mne to prišlo smiešne, ale nie v takom zmysle, že sa vysmievam a neberem to vážne , že nemám toľko jesť. Ale doktor dostal fakt že brutal nervy a začal byt fakt že neprijemny. No meviem čo týmto chcem povedať, možno by som chcela utešiť a možno date za pravdu doktorovi 😂
To mi nepride v poriadku reakcia lekara 🙈 ja som v tehotenstve pribrala 30kg a absolutne ziaden lekar to neriesil
@simsalabim Áno, normálne ma vyhodil..
Vážila som pred 63 a teraz vážim 78, podľa mňa to neni až tak vela, keďže o mesiac už rodín. Tiež počúvam všade naokolo, že pribrali aj 20kg a bolo všetko ok.
@adka897 🙈
Ak je pravda, že ťa vyhodil, v tom momente mením, aj ako tehotná doktora a novému poviem ako to je. Na neho by som dala sťažnosť.
To, že si pribrala 15kg počas celého tehotenstva, je veľa, ale ešte nie až extrém, ak to nebolo len posledný mesiac extrémny nárast hmotnosti. Mne sestrička povedala, že 2 kg v 8 mesiaci pribrať je už hranica.
@kavasmliekom ako áno, ja to chápem, že môže to byť nebezpečné. Ale mne ide skôr o to, že cele tehotenstvo som vôbec nejedla. A tehotná žena by mala jesť aspoň 5x to dňa. Ja som jedla max 1-2x. A z jeho reakcie mi je fakt do plaču, no už nie ako v tej sekunde, ale aj tak. 🙈 Ešte povedal, ze on ma neodrodi, keď budem takto žrať
Mne počas prvého tehotenstva povedal doktor, že +10 kg je strop, inak ma pošle ležať do nemocnice. Neprešvihla som, ale bolo to nepríjemné. Tak ale čo sa tebe stalo, je cez čiaru. Tí doktori to nemyslia zle, ale takéto chovanie je neprofesionálne.
No radšej som to mužovi ani nepovedala, že ako sa choval. By ho tam zjedol 😂🙈 … a mne bolo do plaču 😂😂😂 musela som sa pretvarovať. Zo všetkými hormónmi 😂🙈
@petronela1985 Teraz sa aj bojím jesť niečo, len aby som nepribrala..
Ako keby mi lekár hoci aký povie že mám vypadnúť alebo neviem aký spôsobom vyhodil teba tak by som si našla ineho
A to akoze akym stylom ta vyhodil? Povedal ti, slecna, to naozaj ste spraskali dnes dva hotdogy, tam su dvere? Alebo co :D prepac, zachoval sa ako somár.
Takto, nie je zdravé nejesť, ale ani si to kompenzovať posledný mesiac.
max neprofesionálne chovanie a už iba pre to by som menila.. kravy ste spolu nepasli a tieto veci sa dajú slušne vykomunikovat ale vyhodiť tehotnú kvôli pribratiu a povedať že ju neodrodi keď bude zrat je totalne chrapunstvo…mal by buď zmeniť profesiu alebo ísť do dôchodku lebo už zabúda na slušne správanie
@lubkovaandrejka On normálne vybuchol, v tom momente, keď som mu povedala, že som mala dva hotdogy 😂 čo si to ja vôbec dovoľujem, jesť také hovadiny. A úplne mi nakladal. No niečo hrozne 🙈 ako nechcem byť citlivka, ale fakt mi bolo nepríjemne
Mňa by teda nenapadlo zjesť 2 hotdogy pred návštevou akéhokoľvek lekára kedykoľvek.
A je to nevhodná strava.
Ak nie si spokojná, zmeň lekára.
Prečo si mu vešala na nos, že si zjedla dva hotdogy? Len ma to zaujíma, že aký si na to mala dôvod.
Práve dnes som sa stretla s opačným názorom lekára. Počula som ako lekár hovoril tehotnej, že štíhla žena by mala/mohla pribrať aj 15-20 kg a tie objemnejšie zase menej, hovoril jej, že málo pribrala, že je štíhla, že kľudne ešte môže pribrať. Rôzne názory, tak si vyber 😃
Mne sa zda,ze ta vyhodil nie kvoli hotdogom ale,ze ti to bolo smiesne,jeho odporucania
co potom hovori takym, ktore sa rozjedia a priberu 30? ja som sa stretla s opakom, ked som prisla v 20 tt na kontrolu a sestricka zistila, ze mam stale 62 kg a ja som sa potesila, tak na mna zavrčala, ze mam priberat 😂 podotykam, ze syn mal 3800 g
Priberanie počas tehotenstva dosť záleží od toho či je žena chudá alebo plnšia alebo má obezitu. Každá má úplne iné odchýlky že čo je málo čo je veľa. Tam je tak veľa faktorov ktoré ovplyvňujú to , koľko priberáme, že by som tu bola menovaním do rána. Niektorá žena priberá postupne, niektorá priberie všetko v posledných mesiacoch a iná rodí na váhe ako pred tehotenstvom. Žene ktorej je 5 mesiacov zle a znesie ako tak hotdog budete ťažko hovoriť, že to neni vhodné jedlo keď je to doslova jedno z mála jedál ktoré toleruje... Každopádne prístup lekára je neprofesionálny, ale nevieme všetky okolnosti a možno hovorí pravdu, len veeelmi nevhodným spôsobom. Ja idem rodiť a mám aktuálne 92 kíl. Cítim sa dobre, stále som aktívna, pohyblivá a vôbec neriešim že som pribrala 16 kíl. Ale že vôbec. Lebo sa cítim dobre. ( Som aj dosť vysoká samozrejme je rozdiel mať 150 a 175 CM). Takže v tomto celom procese hra veľa veci rolu. Nie len 2 hotdogy.
Nechapem tých xy rehutajucich sa smajlíkov, na tomto nie je vtipné absolútne nič. Doktor chcel aby si pribrala max 12kg? To sa dá? To ti povedal doktor? Vyhodil ta z poradne?
Akože neviem ci si robíš srandu, ale toto je maximálne neprofesionálne a aj laik ako ja, čo nie som doktor vie, že si nevieš strážiť váhu v tehotstve skrz xy faktorov.
Ja som cvičila celé tehotenstvo, neprezierala som sa aj tak som pribrala 30kg.
Akokoľvek by to bolo, nemal ťa vyhodiť. Ja mám za sebou 3 pôrody (+22 kg, +30 kg a +27 kg) a nikto som mnou problém nemal. Tehotenstvo a pôrody bezproblémové. Jedla som normálne. Ja ani neviem ako sa to na mňa stále nalepilo🤔Ale aj keby sa to schyľovalo k nejakým problémom aj skrz tú váhu, tak sa to dá povedať profesionálne.
Ja mam zas 163cm. Práveže mi to vôbec neni smiešne, jeho odporúčania, hovorím, že to chápem. No mesiac pred pôrodom nechcem asi meniť doktora, keďže je už vybavené, že budem ho mať pri pôrode. Len mu na druhej poradni poviem, že to bolo maximálne nevhodne, dalo sa to povedať aj pekne. A ja nie som ten typ človeka, čo je vážny, možno ma len zle pochopil.
@lucia13022023 Žiaľ si srandu nerobím.
@zobaka ja som pribrala 30 a to som bola na diete kvoli cukrovke 🙈 vsetko jedlo som si poctivo vazila, dodrziavala dietu a kila isli hore..pri synovi ta ista dieta a chudla som 🤷♀️
ani by som ho pri pôrode nechcela... pre 2 hot dogy robiť scény s tehotnou ženou... 🙄
Ja mám 155 cm, porodila som úplne v pohode, bez nástrihu s 27 kg navyše 4 kg bábo. Takže nie, ani keby si mala 130 cm to nemal takto riešiť. Minimálne by si mu mala povedať s vážnou tvárou, že to, čo urobil bolo riadne cez čiaru.
Uz by som tam nikdy nesla, nakolko 15jg je normal prirastok vahy v tehu a za druhe to moze byt od zadrziavania vody, nie jedenia ako takeho. Ved to nemas 30kg na sebe, 15jg mas do 3 mes dole komplet. Ja kazde tehu naberiem 20kg, mozem nejest, proste voda ide do tela, moje telo takto reaguje. Nikto mi nenadaval, iba mi po pol roku gyn naznacil, ze nech uz nechudnem, ze sa boji, ze stratim uplne menzes nadobro. Ja som zhodila tych 20kg a islo to este viac a viac dole
A co ma vaha spolocne s porodom? A tiez vyska? Nie si obezna. Moja svokra ma 153cm a porodila dve 3,5kg deti prirodzene. Ja mam 163cm a porodila som na vahe 74kg uplne v pohode.
Tak ja som pribrala necelých 13kg - do 2 týždňov po pôrode boli preč. Tvoj prírastok je normálny, myslím si, že lekár reagoval na niečo iné - možno vo vašej komunikácii. Ale bolo to naozaj neprofesionálne.
No pri pôrode by som ho po tomto výstupe nechcela. Keď takto reaguje kvôli hotdogom, ako bude reagovať keď ja neviem, budeš plakať od bolesti? Povie, že to je kvôli tomu, že si veľa pribrala?
Kedze je to otcov znamy, ma ta ocividne za malu beznazorovu standu, ktoru moze poucat. Nechcem si ani predstavit ako sa k tebe bude spravat pri porode. Nesla by som k nemu. Absolutne by som po tomto zazitku nemala k nemu doveru. Ked toto robil za hotdogy, neviem si predstavit, co bude vyvadzat, ked budes nespravne dychat.

Vyhodil ta? To je cez ciaru.