icon

Ako a kde rodiť?

ewka0012
5. dec 2017

ahojte,chcela by som poradit,ohladom porodu a hlavne kde rodit,hladam tu na vela forach,ale su z davnejsich cias,tak hladam aktualne. Mam uz skoro 6-rocneho syna, a som tehotna,koncim prvy trimester.viem ze je este skoro,ale uz zacinam rozmyslat,co dalej....prve tehotenstvo aj porod bola hroza.v skratke som pribrala 28kg,mala migreny,hemoroidy,na zaciatku tehu krvacanie,brala som hormony,preto som tolko pribrala...bola 2x na PNke pocas tehu...ale nebudem zatazovat tymto. rodila som v Piestanoch v Januari 2012.bolo to strasne,mam velmi zle spomienky,zly lekar,neochotne sestry...na zaciatok porodu,mala som vybaveneho lekara pri porod,ktory vsak v ten den isiel na lyzovacku,takze som to musela nechat na osud.rodila som 23hodin,nikto pri mne nebol,muza vyhnali,VIP izba bola nonstop obsadena.Celu noc ma nikto neskontroloval,tvrdili ze malo otvorena,az kym som sama nazacala sestru prosit,aby ma znovu skontrolovali,ze nevladzem od bolesti....bola som na izbe s pani po cisarskom ,ktora chcela spat,aj ja som tam kricala sama v kontrakciach od bolesti,v noci ,v tme na predporodnom kurze tvrdili,ze tam moze byt aj muz a som na vzdycharni,o ziadnej som vsak nepocula,na ziadnu ma nevzali..,az okolo 4nadranom ma konecne vzali na salu.vodu museli prepichnut,dali mi epi lebo som uz nevladala,prvy krat mi ju pichli zle,az druhy krat dobre,nastastie okolo 6rano sa vymenili sestry,prisla uzasna starsia sestra,ktora vsetko urobila za doktora,zobrala ma do sprchy,na fitloptu,wc,kazala kedy tlacit,doktor ani neviem ze tam bol.len sa tam motal.muza pustili az cca o 7hod rano za mnou a syn sa narodil 7.34hod.poskodili mi ruku pri porode,bol uz dlho v porodnych cestach,bol priduseny,lebo ho zo mna tahali uz,sestra skakala na brucho a doktor ho tahal.hned mi ho zobrali,nedali mi ho prisat.ja som odpadla,zobrali mi moju krv a museli mi ju vpichnut do prveho zleho vpichu epiduralky,aby sa ta diera zcelila,tak nejak mi to vysvetlili,ze inak by som mala zavrate,bolesti hlavy a tak....syna zdokumentovali ako zdrave dieta,s kojenim mi nik nepomohol,na 4.den mi navralo mlieko,syn sa nevedel prisat,ked sa prisal cez klobuciky,nevedel prehltat,mlieko tieklo po mne...ked som chodila sestry prosit,krvacali mi uz bradavky,sestra mi stlacila bradavku,povedala ze mlieko mam co chcem,a poslala ma prec...takze sme dokojili.takto som sa doma trapila asi 3tyzdne a presli sme na UM.synovi postupne zacali zistovat poskodenia,prava ruka pareza-ochrnuta,nasledkom porodu,geneticka vada na pravej ruke-zrastene tri prsty,nevedel vystriet prsty,mal ich stale zohnute,postupne zistili aj hemiparezu-mierne ochrnuta prava cast tela-nasledkom porodu,neokysliceny mozog....cize nas cakali len cvicenia,operacie,rehabilitacie,a nie pekna materska-vdaka piestanskej porodnici.syn to nastastie pekne rozcvicil,ale ruka nebude fit nikdy.dokonca ked mal asi 1.5roka,mu na krcnom zistili ze ma cely jazyk uplne prirasteny odspodu,vdaka tomu som nekojila,mal to nevedel prehltat,jazyk mu potom strihali.takto sme dopadli 😂 takze ja mam velky odpor k piestanskej porodnici,nejdem tam nikdy viac.rozmyslam nad porodom inde,no neviem ako to funguje.ked som s okresu PN,ako mozem ist rodit inde?vyberiem si porodnicu a idem tam?chodi sa tam na sona a pasy?rozmyslam nad TN,MY ci TO. hocico,len nie PN.prosim poradte, chcela by som muza pri sebe,aspon trochu ludsky pristup,pomoc pri kojeni.hlavne ine prostredie. takisto neviem,ci po takomto porode ma rovno nedaju rodit druhe cisarskym .dakujem za kazdu radu

petulda333
5. dec 2017

Ja som z MI,rodila som v Humennom. Nasa stara nemocnica des a hroza. Svojej gynekologicke som povedala,ze chcem rodit tam,dala mi vymenny listok s kt som sla do nemocnice a potom som tam chodila na poradne (posledny mesiac,dovtedy u svojej gyn) a nebol problem. Ja som bola velmi spokojna. Vystriedali sa pri mne 3 smeny a vsetci bolo mili. Drzim palce

rebekav
5. dec 2017

Az mi zle doslo pri citani. A az mi je zle, ked si predstavim, ze niekto takto porodil a ja som si odrodila za 3 hodiny s uzasnym personalom. Ale to kojenie, to bolo len moje vybojovane, kaslali na mna uplne okrem jednej sestry, mat ju od zaciatku tak kojenie je rozbehnute hned od prvej chvile. Takze ja by som sa v tomto na ziadnu porodnicu nespoliehala, a radsej sa este pred porodom skontaktovala s nejakou laktacnou poradkynou, aby ste sa vybrali od zaciatku spravny, smerom a aby si mala cloveka "na telefone" v porodnici a hned po porodnici niekoho kto za vami vie prist domov a ukazat ti cele kojenie. Kojenie totiz vies "rozpiplat" s laktacnou. Sustred sa radsej na prostredie a spickovy personal k porodu🙂 Nech to tam ide lahko, ak je porod pohodovy aj to ostatne ide tak jednoducho. Drzim ti palce a prajem bezproblemovy porod.

mon895
5. dec 2017

Ak chces muza pri sebe ja odporucam trnavu nie je sice z tych tvojich ale ani daleko. Ja som rodila sekciou takze pri mne byt nemohol no 100% spokojnost a kamosky co tam rodili maly muza pri sebe od cakacky az pokym nesli na izbu na 600 nedelie. Ak sa ujde badstandard tak aj tam moze byt.

libawet
5. dec 2017

@ewka0012 tu je inak veľa takých tém, pohľadaj aj v archíve...celkom dobrá je aj Trnava.

maminuska
5. dec 2017

@ewka0012 za mňa jednoznačne Martin , a to už mám čo si odrodené . Viem že je to ďalej , ja bývam len kúsok od teba, ale mne by ta cesta za to stála.

brunettka89
5. dec 2017

Neviem odkiaľ si, ale kukni si skupinu pôrodnica Vsetin, ja idem tam z TN to máš hodku cestu. Držím palce 😝

mischelin89
7. dec 2017

Rodila som 3mes dozadu v tn a bol to pekny zazitok, pojdem tam aj 2x