Cisársky pôrod v Trnave

drobcekrs
7. júl 2022

Čaute, idem si k Vám po názor...v TT budem rodiť po 1. Krát. Mám za sebov dva pôrody...1. bol spontánny, no nevedela som poriadne tlačiť, takže mi pomáhali dvaja doktory, jeden mi tlačil na brucho a druhý mi malého vyťahoval vakuom...2. pôrod mal byť spontánny, podali mi vyvolavacku, plodová voda mi odmietla, bolesti boli ako sa patrí, no neotvarala som sa podľa potrieb...nakoniec mi robili cisársky v celkovej anasteze. MOJA OTÁZKA NA VÁS: môžem v TT nemocnici uprednostniť pôrod cisársky, alebo je to výlučne na rozhodnutí doktorov? Dskujrm za každú odpoveď 😉.

sibrez
7. júl 2022

@drobcekrs Ahoj mne sa zda ze v TT uprednostnuju po cisarskom cisarsky. A ze len ak zena vyslovene ziada prirodzeny tak po dohode s lekarom podla zdravotneho stavu to povolia.

sim_simonka
7. júl 2022

Určite ta nikto v TT nebude tlačiť do prirodzeného

nikpa
7. júl 2022

@drobcekrs v TT mne automaticky povedali, že aj ďalší pôrod bude sekcia, ani sa ma dr. nepýtal. Keď som chcela rodiť prirodzene, ešte mi povedal, ze po prvej sekcii nemám vymýšľať. Nakoniec som išla rodit po svojom prirodzene ale aj tak z toho bola sekcia, niektoré veci si nenaplanujes. No ale teda ja tam mám skúsenosti len s jedným pôrodníkom.

drobcekrs
autor
7. júl 2022

Ďakujem baby 😉

boba184
9. júl 2022

@drobcekrs mne môj doktor (robil mi akútny cisársky po 1,5 hodine tlačenia na koze) povedal, že keby som veľmi chcela, nevidí dôvod neísť druhý pôrod prirodzene, ale že mám po cisárskom počkať s otehotnením, aspoň rok, aby sa všetko zahojilo atď. Neviem ako iní doktori v TT. Ale tak dávaš súhlas na operáciu, ak nedáš súhlas, tak si móžes tlačiť teda prirodzene. Ale ja osobne by som už prirodzene nešla, už by som išla jedine cisárskym.

drobcekrs
autor
9. júl 2022

@boba184 chcela by som sa vyvarovať prirodzenému pôrodu, tak ako som spomenula vyššie. No doktor mi spomínal, že v TT idú do sekcie, až keď je nevyhnutné- napr. ako pri tebe...teda, že si ako pacient nemôžem vybrať dobrovoľne cisársky.

boba184
9. júl 2022

@drobcekrs to je asi po dohode s doktorom. Ak si zazmluvnis doktora a dohodnete sa na cisarskom, ktorý myslím, že dávajú 2 týždne pred termínom, tak urobia ten. Úprimne rozumiem, že prirodzený pôrod je pre ženu a dieťa lepší, ale popravde, nerozumiem tomu, prečo do toho tak veľmi tlačia, ak už boli pred tým komplikácie. Napriklad MUDr. Bučko je veľmi ľudský a myslím si, že ten nebude mať problém. A reže pekne 😁 jazva mi nie je po 6 mesiacoch skoro ani vidieť.

bibasc
18. júl 2022

@boba184 súhlasím ☺️ ja som s nim tiež bola 2x veľmi spokojná. Po 1.cisarskom ked bola malá otočená opačne, ma vôbec nikto netlačil do prirodzeneho pôrodu.