icon

Ako podpísať reverz po pôrode a ísť domov

moni554
Dnes o 15:32

Ahojte včera nad ranom o 1:30 som porodila, rodila som vaginálne nie cisársky. Zajtra chcem podpísať reverz aby nás so synom pustili domov, viem že mi nemôžu povedať že nás nepustia čítala som všade o tom… nemôžu mi v tom brániť a ani držať nás tu nasilu. Len predsa čo ak? Čo ak mi povedia jednoducho, že nás nepustia čo mám potom robiť mám sa s nimi hádať alebo čo robiť aby ma so synom pustili. Malému robili vyšetrenia ma všetko v poriadku, dnes mu robili aj testy na zltačku tu tiež nemá vôbec a tie ďalšie testy z pätičky čo sa robia a tak, tak tie by mu spravila moja obvodná lekárka po prepustení z nemocnice. Mám doma ďalšieho 3 ročného synčeka, ktorý ma taktiež potrebuje a takto by sme boli už spolu všetci doma. Ja som neskutočne vyčerpaná už, treti deň som nespala a viem že doma by sa to napravilo a bolo by mi lepšie po fyzickej aj psychickej stránke.

Strana
z4
anonym_95bb09
Dnes o 15:36

Bezne pustaju na stvrty den.
No ak teda nevydrzis, vypytaj si reverz. Drzat ta tam zbytocne nebudu.

minenkaa
Dnes o 15:42

@moni554 teba pustia,dieta nie
Staci povedať idem domov,donesú ti papier a ideš domov

anonym_50dfee
Dnes o 15:44

3 ročne dieťa bez teba 4 dni vydrží.

minenkaa
Dnes o 15:45

Ja zas mimo temu,keď ti ochorie staršie dieta a bude v nemocnici ,vtedy čo spravíš
Je naozaj ťažké byt chvíľu mimo svojho komfortu ,prečo si šla rodiť do nemocnice ,(nerypem,pre domýšľavcov),rodiť môžeš aj doma

viestta
Dnes o 15:49

Otec sa nevie postarat o vlastne dieta?

loliki
Dnes o 15:54

@moni554 Ešte si to doma užiješ. Aj iné mamičky majú doma deti. (Keď žena porodí, veľakrát akoby s bábätkom porodila aj mozog.) Samé materské hormóny a emócie, racionalita fuč. 😉 Kto sa bude o teba starať doma? V nemocnici ti umyjú podlahy, donesú jedlo, postarajú sa o dieťa aj o teba. Máš len ležať a zotavovať sa. Doma budeš všetkých len obskakovať.

anonym_ff5d10
Dnes o 15:54

@moni554 ja som bola v nemocnici mesiac pred pôrodom a doma som mala staršie dieťa. Akože vážne chceš ohroziť to mladšie len kvôli tomu, že decko nevie byť 3 dni bez matky? Máš potom zjavne zlú výchovu.

wella47
Dnes o 15:56

@moni554 bábätkám robia vyšetrenia postupne...potom by ste všetky soná a odbery museli absolvovať na vlastnú päsť...ja som tiež mala doma 3 a pol ročnú dcéru, keď som bola v nemocnici. Žltačka sa prejavuje na 2-3 dni po pôrode,nie hneď.Ja by som na reverz určite nešla.Treba byť s bábom a rozbiehať laktáciu.

anonym_226ac5
Dnes o 16:02

Ja ti fandim. Smelo do toho. Normalne chod za sestrickou, ze odchadzas na reverz aj s babatkom, ze to chces podpisat. Nepytaj sa. Oznam to. Je o tom vela clankov na nete, ze to zeny robia. Moze ti byt jedno co si sestricka pomysli. Ani si ta po par dnoch uz nebude pamatat, ako si vyzerala. Daj aj do googla- reverz z porodnice s babatkom. A ak budes mat podpisany reverz, normalne aj prispevok po narodeni dietata dostanes. Smelo do toho. V zahranici zeny chodia po par hodinach domov. To na Slovensku drzia, lebo poistovne preplatia od 3 dni pobyt v nemocnici.

loliki
Dnes o 16:04
@anonym_226ac5

Ja ti fandim. Smelo do toho. Normalne chod za sestrickou, ze odchadzas na reverz aj s babatkom, ze to chces podpisat. Nepytaj sa. Oznam to. Je o tom vela clankov na nete, ze to zeny robia. Moze ti byt jedno co si sestricka pomysli. Ani si ta po par dnoch uz nebude pamatat, ako si vyzerala. Daj aj do googla- reverz z porodnice s babatkom. A ak budes mat podpisany reverz, normalne aj prispevok po narodeni dietata dostanes. Smelo do toho. V zahranici zeny chodia po par hodinach domov. To na Slovensku drzia, lebo poistovne preplatia od 3 dni pobyt v nemocnici.

@anonym_226ac5 Sestričkám chýbať určite nebude. Len sa potešia. Ty robíš na pôrodnici?

moni554
autor
Dnes o 16:06
@anonym_50dfee

3 ročne dieťa bez teba 4 dni vydrží.

@anonym_50dfee treba si to prečítať cele nie je to len o synovi.

anonym_226ac5
Dnes o 16:07
@loliki

@anonym_226ac5 Sestričkám chýbať určite nebude. Len sa potešia. Ty robíš na pôrodnici?

@loliki Nie nerobim. Ale uz vela je o tom na nete, ze zeny chodia na reverz z porodnice s babatkom domov. Kazdej osobna vec. Su aj nemocnice na Slovensku, napr v Martine, kde to rovno ponukaju. Takze ak zena chce a citi sa tam priserne, a este jej je aj za starsim dietatkom smutno nech ide. A nech sa prihlasi k detskej doktorke hned po prepusteni, ta uz odsleduje ci je babatko v poriadku.

anonym_23cefe
@minenkaa

@moni554 teba pustia,dieta nie
Staci povedať idem domov,donesú ti papier a ideš domov

@minenkaa pustia aj dieťa. Ja som so synom išla domov na reverz.

moni554
autor
@minenkaa

Ja zas mimo temu,keď ti ochorie staršie dieta a bude v nemocnici ,vtedy čo spravíš
Je naozaj ťažké byt chvíľu mimo svojho komfortu ,prečo si šla rodiť do nemocnice ,(nerypem,pre domýšľavcov),rodiť môžeš aj doma

@minenkaa neviem prečo všetci tam vidíte len tu vetu o synovi, treba čítať cele!!

anonym_226ac5
Dnes o 16:08
@moni554

@minenkaa neviem prečo všetci tam vidíte len tu vetu o synovi, treba čítať cele!!

@moni554 Tu je taky utociaci zvyk na MK. Smelo do toho. Pustia ta aj s babatkom.

moni554
autor
Dnes o 16:08
@viestta

Otec sa nevie postarat o vlastne dieta?

@viestta nie je to oen kvôli synovi treba čítať všetko čo som napísala nie len to čo Vám vyhovuje.

minenkaa
Dnes o 16:10
@moni554

@viestta nie je to oen kvôli synovi treba čítať všetko čo som napísala nie len to čo Vám vyhovuje.

@moni554 ale baba ja píšem o komfortnej zóne a preto som sa aj pýtala na to keď ti bude náhodou dieta choré a bude musieť byt v nemocnici,to ty si si do mojej otázky doplnila ,to dieta a koli dieťaťu

anonym_226ac5
Dnes o 16:12
@moni554

@moni554 Potom sem prosim napis info, ci uz ste doma s babatkom. Drzim palce ✊️.

moni554
autor
Dnes o 16:12
@anonym_ff5d10

@moni554 ja som bola v nemocnici mesiac pred pôrodom a doma som mala staršie dieťa. Akože vážne chceš ohroziť to mladšie len kvôli tomu, že decko nevie byť 3 dni bez matky? Máš potom zjavne zlú výchovu.

@anonym_ff5d10 ohroziť a čím??? Tie testy ktoré mu budú robiť tu mu vie urobiť aj obvodný lekár. A čím by som ho doma ohrozila?? Myslím že by sa určite cítil lepšie doma ako aj ja ako tu. A čo mi ty tu píšeš o výchove??? Kto povedal že syn nevie vydržať bezomňa??? A aj keby nevedel, tak to, že je dieťa naviazané na matku, znamená, že je zle vychované??? Tak ty si dobre mimo, radšej si dvakrát tresni po hlave a zamyslí sa nad tým čo si napísala a taktiež si znova prečítaj môj príspevok, lebo nie je to len kvôli synovi, že chcem ísť domov ale aj kvôli sebe treba len čítať.

mikadooo
Dnes o 16:18

@moni554 budú ťa prehovárať, ale nikto ti nepovie, že ťa nepustí. Ak hej, tak povedz, že zavoláš Markízu alebo jojku. (Mne ale nepovedali vyslovene, že ma nepustia, len poslali za mnou lekára, ktorý na mňa tlačil). Iná vec je, či pustia s tebou dieťatko, to som si už nie až tak istá.

minenkaa
@moni554

@anonym_ff5d10 ohroziť a čím??? Tie testy ktoré mu budú robiť tu mu vie urobiť aj obvodný lekár. A čím by som ho doma ohrozila?? Myslím že by sa určite cítil lepšie doma ako aj ja ako tu. A čo mi ty tu píšeš o výchove??? Kto povedal že syn nevie vydržať bezomňa??? A aj keby nevedel, tak to, že je dieťa naviazané na matku, znamená, že je zle vychované??? Tak ty si dobre mimo, radšej si dvakrát tresni po hlave a zamyslí sa nad tým čo si napísala a taktiež si znova prečítaj môj príspevok, lebo nie je to len kvôli synovi, že chcem ísť domov ale aj kvôli sebe treba len čítať.

@moni554 prečo sa rozculujes,riesila si to už vlastne v nemoznici,ak nie sa postáv a chod za sestrička ,že chces podpísať reverz a ideš domov

majasimon

Píšeš, že si tri dni nespala. Povedz sestričkam, že potrebuješ spať. Dieťa zoberú a vyspíš sa. Keď sa nevyspíš v pôrodnici, doma ani toľko. Uži si ešte čas, že nemáš na krku domácnosť, detí a pod.
Určite bude pre bábätko komfortnejšie tie vyšetrenia robiť v nemocnici ako sa tralalákať k detskej a behať kade tade po sone a pod.

zmrzlinka2021
Dnes o 16:20
@loliki

@moni554 Ešte si to doma užiješ. Aj iné mamičky majú doma deti. (Keď žena porodí, veľakrát akoby s bábätkom porodila aj mozog.) Samé materské hormóny a emócie, racionalita fuč. 😉 Kto sa bude o teba starať doma? V nemocnici ti umyjú podlahy, donesú jedlo, postarajú sa o dieťa aj o teba. Máš len ležať a zotavovať sa. Doma budeš všetkých len obskakovať.

@loliki

Prečo by mala obskakovať. Práveže manžel sa o všetko postará.

moni554
autor
Dnes o 16:28
@anonym_23cefe

@minenkaa pustia aj dieťa. Ja som so synom išla domov na reverz.

@anonym_23cefe po koľkých hodinách od pôrodu ste išla domov so synom

anonym_cab811
Dnes o 16:28

riešila som to tiež. Nepustili ma, a to som chcela ísť len ja. tiež som mala doma deti.

sara07
Dnes o 16:35
@majasimon

Píšeš, že si tri dni nespala. Povedz sestričkam, že potrebuješ spať. Dieťa zoberú a vyspíš sa. Keď sa nevyspíš v pôrodnici, doma ani toľko. Uži si ešte čas, že nemáš na krku domácnosť, detí a pod.
Určite bude pre bábätko komfortnejšie tie vyšetrenia robiť v nemocnici ako sa tralalákať k detskej a behať kade tade po sone a pod.

@majasimon ja som mala kludne deti v pôrodnici ale nikdy som sa tam nevyspala
rano o 5 teplota budiček meranie, potom každu chvilu niekto prišiel niektoru čast izby utriet alebo umyt do pol siedmej, potom vizita
v noci deti aj plakali , cez den sa náštevy riešili , sestričky tiež zrovna potichu neboli,
dokonca jedna mala špecialitu ta vedela tak tresnut dverami že každého trhlo, nemysli že sme boli ticho , bolo nam vysvetlene že to je ok lebo sestier je malo a nemôžu jej nič povedat

anonym_719cf4
Dnes o 16:36

Som len ja ta divna, ktora si pobyt v porodnici pri druhom dietati uzivala? 🙂

sara07
Dnes o 16:36
@moni554

@moni554 nevysvetluj im to ani
ja ta chapem , osobne som sa tiež nikdy nevyspala v pôrodnici a tešila som sa domov

sara07
Dnes o 16:37
@anonym_719cf4

@anonym_719cf4 nie si možno si mala len štastie na pôrodnicu a bola si dalej od chodby, sestererskej izby

anonym_226ac5
Dnes o 16:41
@anonym_719cf4

@anonym_719cf4 To je skor smutne. Ze doma si mala dieta a muza a ty si si uzivala s cudzimi ludmi v porodnici. Miesto toho, aby si sa tesila domov. Aj ked si mala nadstandard ako ja, tak sestricky mi tam od piatej rano behali, a ked nie sestricky tak upratovacky. Jedno prisla utriet podlahu, druha prebalovaci pultik, dalsia stolik. Skoro ma vykotilo. Ja som tam lezala s rozkrocenymi nohami, aby sa mi rana vetrala, rovno oproti mojim rozkrocenym noham boli dvere do mojej izby nadstandard. Otras. Bola som rada, ked nas pustili domov k mojej rodinke.

Strana
z4