Ako podpísať reverz po pôrode a ísť domov
Ahojte včera nad ranom o 1:30 som porodila, rodila som vaginálne nie cisársky. Zajtra chcem podpísať reverz aby nás so synom pustili domov, viem že mi nemôžu povedať že nás nepustia čítala som všade o tom… nemôžu mi v tom brániť a ani držať nás tu nasilu. Len predsa čo ak? Čo ak mi povedia jednoducho, že nás nepustia čo mám potom robiť mám sa s nimi hádať alebo čo robiť aby ma so synom pustili. Malému robili vyšetrenia ma všetko v poriadku, dnes mu robili aj testy na zltačku tu tiež nemá vôbec a tie ďalšie testy z pätičky čo sa robia a tak, tak tie by mu spravila moja obvodná lekárka po prepustení z nemocnice. Mám doma ďalšieho 3 ročného synčeka, ktorý ma taktiež potrebuje a takto by sme boli už spolu všetci doma. Ja som neskutočne vyčerpaná už, treti deň som nespala a viem že doma by sa to napravilo a bolo by mi lepšie po fyzickej aj psychickej stránke.
@anonym_719cf4 To je skor smutne. Ze doma si mala dieta a muza a ty si si uzivala s cudzimi ludmi v porodnici. Miesto toho, aby si sa tesila domov. Aj ked si mala nadstandard ako ja, tak sestricky mi tam od piatej rano behali, a ked nie sestricky tak upratovacky. Jedno prisla utriet podlahu, druha prebalovaci pultik, dalsia stolik. Skoro ma vykotilo. Ja som tam lezala s rozkrocenymi nohami, aby sa mi rana vetrala, rovno oproti mojim rozkrocenym noham boli dvere do mojej izby nadstandard. Otras. Bola som rada, ked nas pustili domov k mojej rodinke.
@anonym_226ac5 presne toto upratovanie ranne ma ubijalo neskutočne
zvlašt ked som zaspala a zase zobudili, zaspala a zase zobudili a to vkuse den cez den personal, naštevy - nie vždy moje tie boli korigovane , v noci detsky plač, koliky teplo atd ..
alebo telefonovanie hlasne na chodbe lebo na izbe nemohla 🙈🙈
V preklade, chlap už jej stihol párkrát vynadať, nech už konečne ide domov, lebo nemá doma na staršieho nervy. Ale zaobaľuje to akože chce ísť sama.
@anonym_719cf4 To je skor smutne. Ze doma si mala dieta a muza a ty si si uzivala s cudzimi ludmi v porodnici. Miesto toho, aby si sa tesila domov. Aj ked si mala nadstandard ako ja, tak sestricky mi tam od piatej rano behali, a ked nie sestricky tak upratovacky. Jedno prisla utriet podlahu, druha prebalovaci pultik, dalsia stolik. Skoro ma vykotilo. Ja som tam lezala s rozkrocenymi nohami, aby sa mi rana vetrala, rovno oproti mojim rozkrocenym noham boli dvere do mojej izby nadstandard. Otras. Bola som rada, ked nas pustili domov k mojej rodinke.
@anonym_226ac5 presne tiež mám nadštandard izbu, ale hrôza tu aj keď nebehaju sestričky tak ich počuť z vedľajšieho okna ako sa tam rehotú a o upratovačkach ani nehovorím… neviem ako vysypávajú tie smeti, ale taký rachot tým dokážu spraviť, že zobudia aj človeka v kóme, vôbec neberu ohľad na to, že mi spi syn alebo aj ja a ani na to, že si za tu izbu platím presne preto, že som chcela mať kľud a pokoj a namiesto toho tu mám úplný opak.
Kludne chod, oznam, ze odchadzas, podpises a pojdes, nemozu ta drzat. A teraz ren vtip, ak odides, pada ti prispevok pri narodeni dietata. To ti uz ziadna nenapisala.
Kludne chod, oznam, ze odchadzas, podpises a pojdes, nemozu ta drzat. A teraz ren vtip, ak odides, pada ti prispevok pri narodeni dietata. To ti uz ziadna nenapisala.
@anonym_274de7 Pises blbosti. Ak podpise reverz ostane jej prispevok.
Ja som mala doma 1,5 ročne dieťa a neodvazila som sa ísť skôr než by ma mali pustiť aj keď mi išlo za malou srdce roztrhnúť.Vydrz radšej ešte veď Max na štvrtý deň pustia domov .Radšej keby niečo nedajbože
@anonym_274de7 Pises blbosti. Ak podpise reverz ostane jej prispevok.
@anonym_226ac5 ten jej musi niekto dat podpisat. Na to tam ma osetrujuceho lekara alebo primara, prednostu. Ak jej ho da a bude ho mat podpisany, v poriadku. Som zvedava, kto jej to da podpisat.
Ja som bola na tom po pôrodr strašne psychicky. Tak moc som chcela domov. Som ale rada, že som zostala, lebo syn dostal žltačku, nebolo to na ňom dobre vidieť, sama by som doma nevedela čo robiť. Si unavená. Popros dnes sestričky, aby si bábätko na noc zobrali. Vyspíš sa a bude lepšie. Lepšie veci riešitl vyspatá s chladnou hlavou než unavená plná emócii. Bude lepšie, neboj. Rozhodni sa správne, nech je to akákoľvek možnosť
@anonym_226ac5 ten jej musi niekto dat podpisat. Na to tam ma osetrujuceho lekara alebo primara, prednostu. Ak jej ho da a bude ho mat podpisany, v poriadku. Som zvedava, kto jej to da podpisat.
@anonym_274de7 Normalne to oznami, ze odchadza s babatkom na reverz, a daju jej to podpisat. A normalne dostane prispevok pri narodeni. Nebude prva, ani posledna. O prispevok pride zena, ktora ujde z porodnice a necha tam dieta (robia to zeny mensin, uz si len potom po dieta pridu)
Som len ja ta divna, ktora si pobyt v porodnici pri druhom dietati uzivala? 🙂
@anonym_719cf4 mne tam bolo tiež dobre🤣
@anonym_274de7 Normalne to oznami, ze odchadza s babatkom na reverz, a daju jej to podpisat. A normalne dostane prispevok pri narodeni. Nebude prva, ani posledna. O prispevok pride zena, ktora ujde z porodnice a necha tam dieta (robia to zeny mensin, uz si len potom po dieta pridu)
@anonym_226ac5 tak nech sa ozve ked odide aj s tym reverzom. Som zvedava, kto z neonatologie jej to da podpisat. Potrebuje reverz aj na seba aj na dieta.
@anonym_226ac5 nerobia to len zeny z mensin. Robia to aj zeny z majority, nie v takej miere sice, ale stane sa aj to, pricom neonatologia im ten reverz dat nechce, aj oni maju zodpovednost za dieta, nielen matka.
@anonym_226ac5 tak nech sa ozve ked odide aj s tym reverzom. Som zvedava, kto z neonatologie jej to da podpisat. Potrebuje reverz aj na seba aj na dieta.
@anonym_274de7 Nie je prva, robi to tak vela zien. Urcite jej to daju podpisat, a pustia ju aj s babatkom domov.
@anonym_274de7 Nie je prva, robi to tak vela zien. Urcite jej to daju podpisat, a pustia ju aj s babatkom domov.
@anonym_226ac5 dobre, ved nech napise ako pochodila.
@moni554 dalsie tupelo. Isto ani neockujes ,ze?🙂
@anonym_4d78cd naozaj toto jedna žena napíše druhej žene krátko po pôrode, čo je pre ženu najväčšia hormonálna zmena vôbec? Vieš ako s ňou zametajú hormóny chuderou? Občas si prečítam staršie diskusie, keď mám problém a žasnem aké boli ženy na seba milé a prajné.
Tak zltacka sa prejavuje najvyraznejsie treti, stvrty den po narodeni dietata, mozno bude potrebovat ist pod lampu, toto chces riskovat? U nas sa prejavila na treti den aj bradykardia, bolo treba kardiologicke vysetrenie. Neviem si predstavit, ze som doma a potom zase do nemocnice po vysetreniach? Tu v BB pustaju malokedy na stvrty den, tak na piaty. Ak som porodila po polnoci, tak ten cely nasledujuci den sa rata ako "nulty", takze tak. Rodila som 4x a najskor som sla domov na 5.-ty den, v case covidu, s totalne oranzovym dietatom a mala som teda strach, ci to bude ok. Ja som bola bez komplikacii, nesili ma ani. Takze ja som mohla odkracat aj hned. Len...ci sa dobre cistis, to tiez tam robia neskor kontrolne sono...odber z paticky tiez nerobia na druhy den, pokial viem. Mozno vsade inak. Ale tie 4-5 dni by som vydrzala. Hlavne kvoli dietatu.
@anonym_274de7 Nikto ju tam násilím držať nemôže. Dajú podpísať reverz a hotovo. Ak je dieťa v poriadku, nie je najmenší dôvod ju nepustiť.
@anonym_274de7 Nie, nikto jej to nenapísal, keďže je to hlúposť. Over si info skôr, ako niečo napíšeš.
@anonym_274de7 Nikto ju tam násilím držať nemôže. Dajú podpísať reverz a hotovo. Ak je dieťa v poriadku, nie je najmenší dôvod ju nepustiť.
@abbey1 ano, ak je dieta v poriadku. Moze este dostat tu zltacku doma. Ale ved, ona je matka a musi niest dosledky ak by cokolvek. Ja robim v nemocnici, u nas sa neprepusta a boli prietahy aj so zenami s majority, ktore sa rozhodli odist lebo vsetko super a potom prisli plakat aj za ten prispevok napriklad.
Tak zltacka sa prejavuje najvyraznejsie treti, stvrty den po narodeni dietata, mozno bude potrebovat ist pod lampu, toto chces riskovat? U nas sa prejavila na treti den aj bradykardia, bolo treba kardiologicke vysetrenie. Neviem si predstavit, ze som doma a potom zase do nemocnice po vysetreniach? Tu v BB pustaju malokedy na stvrty den, tak na piaty. Ak som porodila po polnoci, tak ten cely nasledujuci den sa rata ako "nulty", takze tak. Rodila som 4x a najskor som sla domov na 5.-ty den, v case covidu, s totalne oranzovym dietatom a mala som teda strach, ci to bude ok. Ja som bola bez komplikacii, nesili ma ani. Takze ja som mohla odkracat aj hned. Len...ci sa dobre cistis, to tiez tam robia neskor kontrolne sono...odber z paticky tiez nerobia na druhy den, pokial viem. Mozno vsade inak. Ale tie 4-5 dni by som vydrzala. Hlavne kvoli dietatu.
@anonym_5edf2e Vysetrenie zene po porode robia iba dalsi den, a ak je to ok, viac zenu nepozeraju. Uz sa ma zena hlasit az u svojho gynekologa. Mozno ty si mala nieco zle, tak ta pozerali aj neskor. Ale bezne len raz po porode pozru- dalsie rano.
@abbey1 ano, ak je dieta v poriadku. Moze este dostat tu zltacku doma. Ale ved, ona je matka a musi niest dosledky ak by cokolvek. Ja robim v nemocnici, u nas sa neprepusta a boli prietahy aj so zenami s majority, ktore sa rozhodli odist lebo vsetko super a potom prisli plakat aj za ten prispevok napriklad.
@anonym_274de7 Čo robíš v nemocnici? Lebo píšeš hlúposti a klamstvá, ktoré možno používate na strašenie mamičiek, ale stále je to klamstvo. Príspevok dostane
@anonym_274de7 Čo robíš v nemocnici? Lebo píšeš hlúposti a klamstvá, ktoré možno používate na strašenie mamičiek, ale stále je to klamstvo. Príspevok dostane
@abbey1 ved nech ide. Drzim jej palce.
@moni554 Môžeš a držím ti palce, bola som na tom rovnako, bola som vyčerpaná a chcela som byť aj s bábom doma s rodinou. Ale robili mi problémy. Aj keď bolo dieťa v poriadku aj ja v poriadku, všetky testy úplne OK, prišla doktorka aj so sestričkou a mali prednášku, ktorú asi majú povinnú, o bezpečnosti a tak, a potom som dlho - od skorého rána až niekedy do tretej poobede - čakala na posledný prepúšťací papier, podľa mňa zdržovali naschvál.
Povas kovidu sa syn narodil vo stvrtok 10:25 v nedelu v tom case nas pustili domov. 3noci smw boli v nemocnici. Ak budu vysledky ok tak by vas mohli pustit. Ak nie dieta by som neohrozila. To dieta doma ma predpokladam otca, babku a neviem koho....
@moni554 dalsie tupelo. Isto ani neockujes ,ze?🙂
@anonym_4d78cd a prečo by mala očkovať, keď má na to iný názor?????? Ty pchaj do svojho decka aj litre bordelu, keď si vymytá, ale nerieš, či niekto štepí alebo neštepí.
Píšeš, že si tri dni nespala. Povedz sestričkam, že potrebuješ spať. Dieťa zoberú a vyspíš sa. Keď sa nevyspíš v pôrodnici, doma ani toľko. Uži si ešte čas, že nemáš na krku domácnosť, detí a pod.
Určite bude pre bábätko komfortnejšie tie vyšetrenia robiť v nemocnici ako sa tralalákať k detskej a behať kade tade po sone a pod.
@majasimon tiez si myslim, ja po kazdom porode som nespala 3 dni, proste nedalo sa mi. Je to tam tazke, ale ja som chcela mat istotu, ze dieta je ok a ja tiez. Niektore veci sa neukazu hned. Len teraz je aj v zahranici trend, ze ist cim skor domov, a to aj po sekcii, co je velka brusna operacia, ale nie je to z dovodu, aby matkam "lepsie" bolo, ale nech nezatazuju zdravotny system.

@anonym_ff5d10 ohroziť a čím??? Tie testy ktoré mu budú robiť tu mu vie urobiť aj obvodný lekár. A čím by som ho doma ohrozila?? Myslím že by sa určite cítil lepšie doma ako aj ja ako tu. A čo mi ty tu píšeš o výchove??? Kto povedal že syn nevie vydržať bezomňa??? A aj keby nevedel, tak to, že je dieťa naviazané na matku, znamená, že je zle vychované??? Tak ty si dobre mimo, radšej si dvakrát tresni po hlave a zamyslí sa nad tým čo si napísala a taktiež si znova prečítaj môj príspevok, lebo nie je to len kvôli synovi, že chcem ísť domov ale aj kvôli sebe treba len čítať.
@moni554 jasne, je to čisté len o tebe a tvojom rozhodnutí. Ak vieš, že ti bude lepšie doma, tak to tak urob. Bábätku je jedno, či je v nemocnici či doma a ak je zdravé a všetko je ok, neváhaj. Určite sa ti bude doma lepšie spať.