Ako to teraz funguje s rúškou počas pôrodu a na odd. šestonedelia na Antolskej v BA?
Ahojte, vie niekto ako to teraz funguje s rúškou počas a po pôrode? Treba mať stále na sebe? Deň, noc? Alebo tam je to iné? Lebo si to neviem predstaviť 🤔.
Vopred ďakujem za skúsenosti a odpovede.
S.
@julia2018 Ďakujem za odpoveď, rozmýšľam aj nad tým, len mam trochu strach ak by sa niečo skomplikovalo, termín mam v máji, možno dovtedy aj lekári alebo asistentky budú chodiť k domácim pôrodom, keď budu nemocnice plné
@dadadadula no treba si uvedomiť, že je to dosť riskantne. Nám jedna PA spominala, kedy otecko zabudol, že po dietati treba porodiť aj placentu a žena skoro umrela
@dadadadula držím palce nech to dopadne čo najlepšie pre teba, i malé
@lula313 pokial nie je problém, tak placenta vyjde sama, ak problém je a placenta nevychádza, tak je potrebný zásah zdravotníka. Každopádne čo má otecko s placentu spoločne? Dieťa nerodí otecko... dieťa sa rodí žene
@julia2018 no otec väčšinou asistuje pri tom domácom porode, ty tiež píšeš, že ti pomahal.. placenta vôbec nemusi vyjst a vôbec nie cela.. kto bez medicínskeho vzdelania vie posudit, či vysla cela? To bol uvedený príklad, že taký par vôbec počas porodu nemusi mysliet na všetko a môže sa ohroziť dieťa, či matka..
No ak mi to neprivaria na hlavu, tak ja rúško pri pôrode ani na izbe isto nebudem mať... Ved oni vsetci majú a my sme predsa pred pôrodom všetky doma v "karanténe" aj tak....
To vážne sa na antolskej rodí s ruskom? A v noci na izbe sa tiež spí v rusku? Či ako to tam celé prebieha momentálne?
@aksis989 A na šestonedelí ste tiež mali nonstop rúško?
@lilinka2018 ja budem síce rodiť v CA, ale včera som to akurát s jednou riešila, čo rodila nedávno! S rúškom porodiť, a mat ho stále, aj počas spánku aj cez deň, po jedlo si chodili na chodbu a zjedli na izbe! Takže proste rusko nonstop, písala, že keď bola sama, tak si ho dala dole, aspoň trošku sa rozdychat! Ale neviem, co je na tom zdravé, mať rusko 3-4dni nonstop na sebe! Ja budem rodiť v júni, tak bohviečo bude dovtedy
@lilinka2018 na izbe nie len ked prisla vizita ale na chodbe aj ked sme isli jest musela byt ruska....
@lilinka2018 záleží od nemocnice no, ja som si písala s jednou co rodila v Čadci, ja budem rodiť tiež v Čadci, radšej sa pripraviť a potom byť možno príjemne prekvapená alebo aj naopak 🙄
@somuska a na oddelení šestonedelia to ako prebieha? A môže ti partner po sestrickach poslať nejaké veci v prípade potreby? Ďakujem
@lilinka2018 ja som bola na nastandarde, rúško sme mali pri vizitach a vždy keď niekto prišiel do izby sme si ho nasadili a keď sme šli na chodbu. Ked ideš do jedalnicky si dáš pri jedení rúško dole 😃. Na izbe sme rúško inak nemali.
Pre istotu si všetko zbal, aj navyše.Ked by si naozaj niečo potrebovala, manžel donesie, sestrička to vyzdvihne a ti to donesie. Keď príde manžel pre Teba, donesie veci pre teba, pre dieťa a zaplatí za nadštandard a tak.
Bolo to tam v pohode. Keby nebolo uboleneho tela a keby stále niekto nerusil na izbe, je to tam jak wellness...šak ženy tam len koja a ležia....😂...tak mi bolo povedané....som sa aspoň pobavila 😂.
Inak tam svet žije inak, nesledujes správy, máš pocit že sa nič nedeje, život ide ďalej, deti sa rodia 🙂...držím palce✊
@lilinka2018 ozaj a župan som vôbec nepotrebovala, keďže návštevy neboli a do jedálničky som chodila iba v koseli, iba mi tam zavádzal v tom kufri....
A ešte keď môžem poradiť, zbal si tzv príručnú tašku kde si dáš, košeľu na pôrod, uterák, šľapky, fľašu s vodou, teho knižku, kartičku poistenca.
Veľmi som ocenila tento vlastný nápad ze som v tých bolestiach nemusela manipulovať s tým kufrom.A pochvaľovala si aj sestrička, ktorá mi tie veci pomáhala vyberať už aj na izbe keď šla so mnou po pôrode do sprchy.vybrala mi aj fľašu a dala na stolík a tak.
@somuska ďakujem za tipy 👌 nadštandard by som chcela aj ja skúsiť, ak bude voľný, lebo to človek nikdy nevie, a verím že už potom budem mať uplne ine starosti ako sledovať správy 🙂 takže ďakujem za trochu pozitivizmu 🙂 a čo sa týka tej sólo tašky na pôrodnú sálu, tak to je samozrejmosť, to mi radili už viaceré takže to mám sólo v taške zbalene ;)

Slovákov zachvátil nie vírus, ale šialenstvo. Človek by si myslel, že aspoň lekári si zachovajú chladnú hlavu, ale ako čítam, tak nie.
Držím palce