icon

Ako zvládnuť pôrod s rúškom?

agimami
21. mar 2020

Pane boze ako mam s tym porodit na ksichte? Ved teraz uz ked idem na poradnu a mam to cely cas na ksichte ma mdloby chytaju, zle sa mi dycha, potim sa a mam normalne uzkost z toho, ako mam s tým pane boze pôrodit nedam to 😫😫😫😫nikde som nebola stale nosim rusko ja aj muz ja odmietak s tym rodit jednoducho, baby co na to hovorite? Je toto normalne? Uz viac znamych co rodilo teraz mi hovorilo ze to je hrozje s tym na ksichte si rozdychavat. Nie som pokakana ale mam tehotensku tachykardiu niekedy lapam po dychu len tak, s ruskom dvojnasobne, no a porod akoze s tým fakt nedam

Strana
z4
ivec16
4. apr 2020

@haaadanka nebudu len aby ti neusli a nezostala si rodit sama

natalienka12
4. apr 2020

@agimami Nemôžeš rodiť cisárskym? Ja som mala tiež ten istý problém ako tehotná, síce aj iné pridružené problémy, ale bola som indikovaná na cisársky. Lebo ja mám tachykardiu tiež a teda tiež sa v rúšku dusím takže chápem, o čom hovoríš. A nikomu neprajem zašiť pocit, že sa ide zadusiť.

simca06022011
4. apr 2020

@agimami najjednoduchšie by bolo tehotné otestovať a bol by kľud. Taketo cirkusy okolo rusok sú odveci. Pritom to rusko nechráni porodnika a spol pred fuciacou mamičkou ak má Corona vírus. Pred mesiacom to bolo všade, virus je prilis malý... Teraz sa majú všetci všade ruskovať (ok pochopím v obchodoch, atď - pre istotu ale pri pôrode? Na smiech bola aj moja návšteva u lekara s ruskom... Aj tak mi do toho hrdla pozrieť musel😂)

zuzana76
4. apr 2020

@sisaka uz vieme ako dopadli krajiny, kde sa ruska nenosili, vid USA, taliansko, spanielsko, praveze pristup Slovenska bol ukazkovy, ale samozrejme porod v rusku by mali riesit inak, to zase neschvalujem

sisaka
4. apr 2020

@zuzana76 to nebude ruškami, tam sú úplne iné faktory, medzi nimi aj testovanie, Slovensko testuje minimálne, teraz vari zvýšili počet, ale doteraz minimum. Česi nosia tiež ruška a rastie to tam, hlavne tie čísla vyzerajú oveľa reálnejšie... nemôžeš porovnávať Slovensko s minimom zahraničných turistov, minimom leteckej dopravy a pod. a nejaké Taliansko, taktiež oni začínali s opatreniami veľmi neskoro a čo robí USA to nekomentujem, tiež mali byt iniciatívnejšií skôr ale do zákulisia týchto krajín nevidím, môžem ti len za Kanadu napísať, lebo to sledujem, že tiež sa tu vahalo a dodnes váha s mnohými opatreniami, lebo mame v ústave garantované základne ľudské práva a nie je take jednoduché ich ľuďom zobrať, na Slovensku sú ľudia zvyknutí držať hubu a krok z minulých dôb, tak si ani nevšimnú, že im niekto siahol na práva

simona_letova_b
5. apr 2020

Zvladla som to s ruskom na xichte po cely cas😏 Ale uz ku koncu som sa citila riadne sfetovane ..Nevladala som ani doktorovi odpovedat na otazku, ze kolko mi vravel vahu maleho..Ale dali sme to v zdravy, ja aj Malicky..Treba sa pokusit, ked to je nutne .Ale myslim, ze ak by bolo fakt zle, dovolia to dat dole, popripade, aspon s nosa..Tie co sme teraz rodili v marci, no kdesi to trebalo, kdesi zas mat nemuseli, kdesi ho mali len na ustach, inde uz si ho na sale mohli dat dole .
Netrap sa koli tomu, lebo si zdeptas vlastny porod..Urcite sa neako bude dat dohodnut a spravyt kompromis 🤚 Drzim palce, prajem uspesny, rychly porod a az ste zdravy ❤️

babika131
7. apr 2020

Babule, rodili ste teraz niektora na Kramaroch, alebo tam v blizkej dobe rodit idete?

lilinka2018
8. apr 2020

A ktorá z vás rodila teraz niekedy na antolskej? Tam to ako prebieha? Ďakujem

lienka.7
10. apr 2020

@lilinka2018 to by aj mna zaujimalo....

ziabs81
5. máj 2020

@babika131 neviem či je to ešte aktuálne.. Ja som rodila 25.4.

veverka5889
18. máj 2020

Ahojky, tak porod byl velmi rychli ,rano mi dali tabletku na vyvolani a asi kolem 15h me teprv zacali kontrakce vetsi... Rousku me zdelali kdyz jsem sla tlacit ale mozna to bylo i tim ze nez jsem dosla jak zatlacit tak jsem tlacila hore a zvedal se mi zaludek 😷🤭🤭🤭 do 5minut mala byla venku. Ale jinak byli zlati a paní doktorka obzvlášť neskutečně příjemná a milá. Nase miry: 52cm, 3800g, 28.4.2020 v 17:12h.

Strana
z4