Baby friendly nemocnice na SK

sonuliks
1. jún 2019

Ahojte baby,

Mohli by ste mi poradit nejaku baby friendly nemocnicu? Prve som rodila v zahranici a toto druhe musim tu. Pocula som, ze Nitra je otrasna. Chcem rodit v poklaku a nie po leziacky. Neviem v ktorej nemocnici sa moze rodit ako si vyziada pacientka.
Dakujem
Sona

lucyluv
1. jún 2019

Asi jedine Hainburg, bohuzial, na SVK nič zaručene, možno keby si zazmluvnis pôrodníka, ktorý bude tomu naklonený. Hoci už Koch a Ružinov tvrdia ako sa tam dajú vyberať polohy, ale no nemyslím, že je to až také bežné.

tinadeville
1. jún 2019

Jedine Krompachy...snazia sa tam o co najprirodzenejsie porody a je tam volba polohy skoro ista.

sonuliks
autor
1. jún 2019

@lucyluv niekto mi spomenul hainburg. Nevies ako sa tam da zaregistrovat? Ja viem, ze v lehu rodit nemozem. Dakujem

sonuliks
autor
1. jún 2019

@tinadeville no super, tak tam sa nedostanem 🤔

lucyluv
1. jún 2019

@sonuliks v tejto diskusii su baby, čo tam rodili alebo chystajú sa.
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porod-v-hainburgu-2/

meluela
1. jún 2019

@sonuliks rakusko alebo cechy ... na slovensku ti nikto nic nezaruci ze bude tak ako sa dohodnes a kvalita velmi kolise smenu od smeny ..

sonuliks
autor
1. jún 2019

@lucyluv dakujem

lubik87
1. jún 2019

@sonuliks Zvolen..ja som pri dcére hádam aj mlynské kolo.robila.co som skúšala ako sa.minbude naj rodiť :D nakoniec sme to dali na boku 👀ja ani neviem len muž mi hovoril :D nejak som si to neuvedomovala už na koze....a to som tam tlacila 60minut takže naozaj bolo dosť času na skúšanie ...

29simona29
2. jún 2019

@sonuliks Koch v BA

29simona29
2. jún 2019

@lucyluv ja som si polohu mohla vybrať akúkoľvek - v Kochu v BA, vo všetkom mi vyšli v ústrety...

lucyluv
2. jún 2019

@29simona29 tak ja som tam tiež rodila v polohe naboku, ale bola som na tej posteli, mňa teda najskôr chcela pôrodná asistentka otočiť, ale proste som si povedala že nie. Mimo postele sa zrejme neda, teda neviem o tom, že by to tam mali uspôsobené. Aj keď možno sa dá rodiť v podrepe aj na tom ich porodnom stole, netuším. Kľudne ma oprav 🙂

29simona29
2. jún 2019

@lucyluv ja som mohla rodit aj v podrepe, doktorka mi to navrhla, ale v tých bolestiach bola pre mna najlepšia poloha na boku. Pre mna je Koch jednoznacne baby friendly a nebolo tam nič, čo by som požadovala a nevyšli by mi v ústrety..

lucyluv
2. jún 2019

@29simona29 podrep navrhovali mne len do doby, kým už nešlo na tlačenie. To už som musela ísť na posteľ, ale možno sa to tam zmenilo, bolo to pred necelymi 2r, aj keď ja som skôr mala smolu na nepríjemnú pôrodnú asistentku, Dr som mala našťastie zazmluvnenu a vedela o mojich prianiach.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre