Cezpoľné rodičky v pôrodnici v Martine

zubajdi
6. okt 2012

Ahojte maminy, pochádzam z Martina, ale žijem a poradne navštevujem v Bratislave. Pôrod som sa rozhodla absolvovať v Martine (termín 27.11.12). Mesiac pred pôrodom už budem natrvalo v Martine u rodičov. Dilemou však je, kto a kde ma bude vyšetrovať zospodu posledný mesiac.
Preto hľadám cepoľné maminy ako som ja, ktoré toto absolvovali, či by vedeli poradiť, ako riešili vyšetrenia poslednný mesiac pred pôrodom.
Do BA už cestovať kvôli poradniam nebudem (dohodli sme sa s mojou gynekologičkou, že by to už bolo nebezpečné a radšej si mám na ten mesiac nájsť niekoho v Martine).
Prehľadala som celé fórum na MK krížom krážom, ale tento konrétny prípad sa nikde neriešil.
Ďakujem za pomoc..

tehulka2011
6. okt 2012

@zubajdi ahoj, ja len ze mna posledny mesiac az do porodu nikdo zospodu nevysetroval (rodila som v Rakusku), takze to nie je nevyhnutne

zubajdi
autor
6. okt 2012

@tehulka2011 bolo mi povedané, že sa vyšetruje pohmatom kvôli krčku...či sa neotváram a podobne...tak už neviem :(

tehulka2011
6. okt 2012

@zubajdi podla mna - keby si sa uz aj otvarala, v poslednom mesiaci je to uz v podstate jedno, aj tak coskoro porodis 🙂

zuzanielik
6. okt 2012

Ahoj, ja som tiež z Martina, ale bývam v PP, a presne ako ty by som najradšej rodila v Martine.
Ak to tak cítiš, že potrebuješ kontrolu u lekára, skús porozmýšľať, či si chceš vopred dohodnúť pôrodníka, ak áno, potom by som na kontrolu išla k nemu. V 36. týždni by ti mali robiť kontrolný ster na prípadnú mykózu, alebo infekciu a to by si mala absolvovať u svojho obvodného lekára ešte v BA.

sunsun
6. okt 2012

@zubajdi vsak posledny mesiac chodis uz na vysetrenia do porodnice, v ktorej budes rodit.... uz nechodis k svojmu gynekologovi, pokial ste sa nedohodli inak, pripadne pokial nejdes u neho rodit...(mas ho zazmluvneneho a je porodnikom v porodnici, kde chces rodit)...

mamkabeika
6. okt 2012

Ja som to tiez tak riesila, vybrala som si lekara, ku ktoremu som dochadzala na vysetrenie a na zaznam kazdy tyzden. Dochadzala som z Cadce do Martina 🙂

zubajdi
autor
6. okt 2012

@mamkabeika
@sunsun
Pôrodníka si zazmluvňovať nejdem, príde mi to zbytočné dávať toľké peniaze niekomu za prívetivejšie správanie pri pôrode. Martinská pôrodnica nemá žiadneho doktora, ktorý by sa staral o mamičky v poslednom mesiaci, preto si musím nejakého nájsť niekde tu...aby som mala kľud, že je všetko v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre