Chodíte k MUDr. Kajabovi?
Prosim vas chodite niektora ku dr Kajabovi a ste tehotna? Chcem sa spytat, ako to budete riesit, nakolko zostal nahle dlhodobo PN. Vdaka
On si asi neuvedomil, ze tym, ze zanedba seba, pekne zavari aj nam. Radsej keby menej robil a viac sa staral o to svoje zdravie, mohol nam sluzit az do dochodku. Velka skoda ho. Moja kamoska hovorila so sestrickou co u nich dokor lezal vraj sa zadusil jedlom. Bol na intenzivke a uz na tom vraj bol dobre a na dalsi den ho mali davat na beznu izbu, ale ze toto sa stalo. Tak neviem co je na tom pravdy, ale asi mal nejaky kolaps ked sa takto zadusil. Aj ked nechapem ako sa taketo moze na intenzivke stat... Ak je to pravda, tak hrozna a zbytocna smrt ked uz mu tie oblicky stabilizovali. Strasne mi je ho luto.
Ja som tam bola teraz v pondelok. Bola tam ta doktorka. Mala som co robit, aby som sa nerozplakala. Prisla som tam skor a odhodlavala som sa, ze ci tam vobec ist, co sa mi pri panovi doktorovi Kajabovi nikdy nestalo. Ked bol este v poliklinike, nikdy mi nevadilo sediet v cakarni v rade, lebo som vzdy vedela, ze ma vo vnutri caka mily, empaticky a hlavne ludsky pan doktor. Vysetrenia od pana doktora Kajabu nikdy neboleli, vzdy boli v ramci moznosti prijemne, teda pan doktor sa snazil, aby to bolo prijemne. Chodila som k nemu od 15tich. Skoda takeho uzasne cloveka a doktora. Takeho uz nikde nenajdeme.
Od pani doktorky tie vysetrenia boleli, a doma som zistila, ze som slabo aj krvacala.
tak ja som sa prave objednala na preventivku na buduci tyzdnen, naposledy som tam bola 2018...... ja netusim ako to dam, budem zas tyzden revat, velmi mi je luto, ano, aj seba, lebo je to brutalna strata, takeho kvalitneho doktora a cloveka stratit. este viac mi je vsak luto jeho mladeho zivota, je to velka skoda a strata. Idem tam vylozene cez zuby ako najnutnejsie zlo, sch, poznazim sa byt nezaujata na noveho doktora.
@dadka75 vdaka za info. Ja som mala info, ze ako poistenec Dovery dostanem v zazmluvnenych zariadeniach termin do 10 dni. Tak som volala na OUSA a termin 5.2.2021... Opytala som sa preco takto neskoro ked cez Doveru je takyto prislub. A ona, ze mozem vas vsunut aj skor, ale budete dlhsie cakat v cakarni....hm...Nastastie to neponahla, tak pockam tie 3 mesiace...ale princip ma zarazil... V Karlovke si bola spokojna? Robili k mamografu aj sono?
Ako to tu citam, tak zatiaľ máte celkom pozitívne skúsenosti s novými lekármi. Ja rozmýšľam nad pani doktorkou, bol ešte u nej niekto prosím? Že ake ma skúsenosti.
@katuli1 ja som bola u nej tento tyzden. Uz som teda vyskusala oboch lekarov. Tak ako vsetky vieme, pana doktora uz len tak niekto nenahradi. (Je tazke si stale pripustit, ze tak nahle odisiel, ako povedala sestricka, az tomu tazko uverit) Nova pani doktorka ma vysetrila rychlo. Bola som na preventivke. Mala som pocit z toho vysetrenia a navstevy, ze akoby je to tam teraz take bez duse. Steny v ambulancii prazdne, atmosfera taka stroha, proste bezna navsteva lekara. Aj som sa snazila troska prihovorit pani doktorke, ale tak ako som nestihala vstrebavat vtipne postrehy pana doktora, tak bola pani doktora sustredena len na kontrolu. Ako uz bolo povedane, obrusky po kontrole nedavaju a prsia neprehmatavaju. Kontrola bola ale rychla, takze som necakala ani v cakarni a hned som isla aj na vysetrenie. Ostava verit, ze napriek menej priatelskemu pristupu ako u pana doktora, bude odbornost na rovnakej urovni, pretoze u pana doktora ako vsetky vieme, sme si mohli byt 100%tne iste, ze nic nezanedba a da si naozaj na vsetkom zalezat.
@dlhovlaska_ Uplne ste to vystihla. Vzdy mi je velmi smutno, ked tu citam vsetky tie nase skusnosti....Tie prazdne steny a tu atmosferu som vnimala aj ja, hoci pani doktorka sa snazila byt mila (bola som v juni). Bolo to tam proste bez zivota...hoci vtedy som to brala tak, ze este sa tam novi doktori nezabyvali. Vsetky stopy po Dr. Kajabovi boli prec, len za mnou na stene, ako som sedela pred pani dotktorkou, bol jeden maly obraz na stene s nejakymi pravidlami a s podpisom nasho pana doktora. Neviem ci tam este je, ale ked som v tom prazdne toto zbadala, vyhrkli mi slzy. Prepacte za ten sentiment, ale neviem sa toho zbavit a neviem, ci sa niekedy zbavim:(
@miuska
Tak ja sa snažím brať to racionálne. Bola som jeho pacientkou 14 rokov a to už bol vzťah, boli sme jeho pacientky a tá ordinácia bola celá nasiaknutá ním. Bolo tam umenie, ktoré mal rád, bola zaziadená v štýle, ktorý mal rád. Všetko osobné veci zrejme pobrala rodina, keď píšete, že sú tam holé steny. Tí noví lekári sa tam možno necítia tak komfortne a hlavne, je to ich bočák ... obaja majú prácu v onkologickom ústave a tam sa zrejme cítia doma. Neviem ako to bude ďalej s touto ordináciou, v stredu tam pôjdem, uvidím, čo pani doktorka, dúfam, že sa mi podarí hodiť reč so sestričkou ... termín som si vyberaoa tak, aby tam bola ona ... paradox, že? A uvidím, čo ďalej ... ale priznám sa, vypytujem sa kamošiek na gynekológov a pozerám si recenzie na internete ... .
Mna ta smutna udalost zasiahla zrovna v obdobi tehotenstva. A kedze som vzdy mala problemy a doktor bol vzdy 100% opatrny, mala som obavy ako dopadneme. Chvalabohu vsetko dopadlo ok, ale ten stres ze niekto nieco prehliadne alebo zanedba bol velky. Este mi stihol odporucit vyborneho lekara na amnio. Kedze som bola tehotna, tak som sa snazila najst si "nahradu" (to sa nikdy nepodari, lebo nikto nie je ako on) , ale skor nez som si niekoho vybrala, tak som sa dozvedela ze ambulanciu prebral terajsi doktor. Tak som si povedala ze nebudem vymyslat a nejako aspon to tehotenstvo tam doklepem. No co vam poviem. Bolo to uplne ine ako s nasim doktorom. Mala som pocit ze take rychle, neosobne. Dokonca mi navrhoval spustit porod a to som bola v 36tt a mala som pocit ze mu to prislo vtipne. Mne nie, lebo som sa snazila udrzat babo co najdlhsie. Na predposlednej poradni som mu povedala ze mam problem s prsnikom, ze ma velmi svrbi bradavka. A on mi na to povedal a co ja s tym mam? To ako keby mi facku dal. Ja ze vsak ste doktor. A on ze a co vam mam teraz zobrat kultivaciu ci co? Nakoniec ze si to mam natriet fenistilom. Ani sa na to nepozrel. Keby tam bol dr Kajaba urcite by to pozrel a nieco s tym spravil. Isla som odtial dost sklamana z pristupu. Teraz ma caka preventivka tak uvidim. Ak to bude stale take nafigu tak si hladam ineho doktora.
Bola som dnes u pani doktorky. Bola veľmi milá, komunikatívna, vyšetrenie bolo úplne bezbolestné, vyšetrila aj prsníky. Ja som v situácii, keď ďalšie deti už neplánujem a okrem tehotenstiev som ku gynekológovi chodila raz ročne na preventívku. Takže ja tomu po osobnej skúsenosti dávam šancu.
@yoxinka
Ešte doplním. U doktorka Kajabu sme mali permanentný nadštandard, podľa mňa a takého doktora, ktorý by aj dýchal pre svoje pacientky, nenájdeme. Ja som bola vždy šťastná, že ho mám a som rada, že som časť života prežila s jeho starostlivosťou. Keď som to racionálne zhodnotila, akýkoľvek iný gynekológ by bol pre mňa na úrovni lekárov, ktorí sú teraz v ambulancii ... cudzí človek. K dr. Kajabovi som začala chodiť, keď mal menej rokov ako ja teraz, bol mladý a začínajúci doktor s prívlastkom “veľmi šikovný” a nikdy som neoľutovala. Teraz som sa rozhodla dať šancu pani doktorke Kocovej, ktorá má pri prvej návšteve ničím neodradila. Nie, nie je to doktor Kajaba, ale nikdy nikto nebude ako doktor Kajaba ... lebo on bol ÚKAZ, dokonalá kombinácia empatie, profesionality, ľudskosti a odbornosti ... také sa hľadá ťažko a ja som si povedal, že to nechám plynúť a nebudem riešiť, čo ako robia a nerobia noví lekári a porovnávať ... nemá to zmysel. Všetkým vám držím palce, nech ste zdravé a nech nájdete lekára/lekárku s ktorými budete spokojné 🙂
Ja chcem popri vsetkych tychto nasich odach na nasho pana doktora vyzdvihnut aj sestricku. Rozpravala som sa s nou trosku ked som tam bola a bol to aj pre nu urcite velmi narocny rok, je velmi zlata, empaticka, bola tam pred 20 rokmi, ked sa nemylim, ked som u pana doktora bola prvykrat a okrem tehotenstiev ked mala pauzu bola s nim kazdy den. Urcite nie lahke i pre nu, vravela, ze pan doktor mal sialene tempo, bohuzial sa mu to vypomstilo na zdravi. Bola som na preventivke u noveho pana doktora a za mna OK, velmi profesionalne, necitila som sa neprijemne aj ked som sa toho velmi bala, ze to psychicky bude narocne, akosi to bolo uplne OK, pan doktor bude ale navzdy chybat.
Myslím na pána doktora veľa krát. A tiež si ho pripomínam teraz na Vianoce. Bol to človek, ktorý tu zanechal po sebe veľkú stopu v mysliach a srdciach ľudí.
@limitgirl ja takisto. Planujem mu ist aj zapalit sviecku na cintorin. Vzdy, ked si na neho spomeniem pride mi to nesmierne luto a stale pokrutim hlavou, ze je to take nespravodlive.
Isla som okolo ambulancie v pondelok a dali mi termin na prevenciu na stvrtok. Hned som objednala aj mamu. Doktor bol fajn, mily, nevysetroval prsia, dostala som sono listok. Cytologia, ultrazvuk fajn. Pripominal mi Dr. Kajabu uplne. Aj mama bola spokojna.
@katarinasu28 Aj mne bol miestami velmi podobny Kajabovi.
Ja som bola vcera panovi doktorovi aj s dcerkou zapalit sviecku na cintorine. Chcela som mu aspon takto za nu a vsetku starostlivost podakovat, ked uz inak som to nestihla, narodila sa 5 dni pred jeho umrtim. Nedalo sa ubranit slzam...
@katarinasu28 Ano, aj ja som bola u noveho lekara na preventivke. Tiez som mala podobny pocit miestami ako pri Dr. Kajabovi. Trosku hlasnejsie rozpraval, ale robil tiez zarty, ze ci nedam aj tretie tehotenstvo, pytal sa na deti, snazil sa vyvolat pohodicku 🙂. Vysetril aj prsia sonom za poplatok 20e ale dva krat mi dal moznost ist cez poistovnu niekam inam, ze mi vypise listok..netlacil na to, aby to urobil on za poplatok. Na mna dosiel smutok az ked som vysla z ordinacie. Cestou z budovy az dom som slzila..smutno mi je z toho, vzdy ked si na Dr. Kajabu spomeniem. Keby tak vedel, ako bol pre nas vsetky dolezity..
@barbarelka prosím vás aké sú poplatky v ambulancii?
@sova007 Neviem čo iné je spoplatnené, ale za toto sono prsníkov som platila 20e. Ako som už spomenula, dal mi možnosť ísť cez poisťovňu so žiadankou inde. Ohľadom nejakých iných poplatkov, netuším..
@dlhovlaska_ prosim Vas kde je pochovaný?
@martinquezak na cintoríne v raci.

@yoxinka Ja som tam bola po strate doktora Kajabu zatiaľ len raz a to som 15min.predychavala pred vchodom a potlacala slzy...v čakárni som to nevydržala a rozplakala sa ako malá prave, ked mi sestricka Peťka otvorila dvere. Bol tak úžasný, ludsky a profesionálny ku nám všetkým, ze mi chyba ozaj ako niekto z rodiny 😔 Tiez mam aj vďaka nemu jedinú dcéru. Veľmi ma mrzí a je mi velmi ľúto, ze tak skoro a tak mlady nahle "odisiel" 😢 Doverovala som mu vo všetkom, co robil, kedze nikdy nič nezanedbal. Veľmi mi chýba.