Chodíte k MUDr. Kajabovi?
Prosim vas chodite niektora ku dr Kajabovi a ste tehotna? Chcem sa spytat, ako to budete riesit, nakolko zostal nahle dlhodobo PN. Vdaka
@anotatorka ja som tam prisla raz nablind a nikto tam nebol, v case ordinacnych hodin :( sestricke som sa dovolala az o tri dni, vraj teraz objednavaju vzdy na cas, lenze ked mam akutny problem a neviem sa sestricke v ten den dovolat, tak ako sa objednam?
Uz som sa dovolala asi po 30. telefonatoch. Maju toho vela, sestricka mi povedala, ze staci prist a pockat. Este sa spytam sestricky, ked pojdem na vysetrenie, ako to maju s objednavanim.
@piip no veď toto. A ešte teraz, keď sú všelijaké opatrenia, obmedzenia a zákazy, len tak prísť na blind... 🙄
Žienky a nemali ste niektorá skusenost s polročnou antimykotickou liečbou u dr. Kajabu? Vravel mi,ze by mi to nasadil, a na internete som sa dočitala o Mycomaxe 1x mesacne, a môj súčasný gyn je dosť neschopak a predpísal mi 6 tbl denne po sebe co sa mi nezdá. 😪 tazko niekomu veriť novému...
@mila23 nie, ja som mala narok az v oktobri na preventivku. Ale som odcestovana v oktobri a najblizsie po menstruacii mam tento novembrovy termin az. Myslim, ze termin daju do mesiaca. Len to musi byt minimalne rok po predoslej prevencii. Ak nezabudnem, napisem aky som mala z nej dojem. Akurat som dostala ms 10 dni skor a dlhsiu ako zvycajne a ku koncu kvasinky. Opakuju sa mi aj 3x do roka akonahle to prezeniem s hygienou apebo jem viac sladkeho. Tak tiez nejaka protimykoticka kura by sa mi zisla. Snad ta predcasna ms je len zo zmeny prostredia a nic vaznejsie. Aj sa tesim ze po pobyte budem mat o 3 tyzdne tu preventivku a mozem sa popytat.
Boze, to je strasne. Dozvedela som sa to az dnes a normalne mi je z toho smutno, akoby mi odisiel clen rodiny ☹. Toto bol najlepsi doktor na svete a pochybujem, ze este takeho niekde najdeme. Akurat sa mi blizi termin preventivnej prehliadky a tesila som sa, ze ho po roku uvidim. Bude mi velmi chybat. Neskutocne mily a empaticky clovek to bol. Skoda, ze taki dobri ludia odchadzaju tak skoro ☹
@mila23 tak bola som dnes na preventivke u Dr.Krkosku. Bol mily a v pohode. Prsia mi nepozeral hoci to bola preventivka. Vypisal mi ale ziadanku na mamografiu kedze tento mesiac budem mat 40. Ster na cytologiu ma trochu bolel, co sa mi pri Dr.Kajabovi nestalo. Mozno tym, ze Dr.Krkoska je onkogynekolog, tak kvoli tomu steru nural viac alebo hlbsie. Neviem. Co sa tyka sona, neviem ci videl co chcel, lebo nepytal sa nic ani kvoli mojej dozadu otocenej maternici a mensiemu operovanemu vajecniku. Cize ani neviem ci mam v malej panve vodu alebo ci nemam (ako som mavala). Ci bola ovulacia alebo nie. O tom ma Dr.Kajaba informoval. Ale sledovali sme to, tak mozno preto. Mala som sa ho na tu vodu opytat...Ale pocas sona sa pytal na iny moj zdravot.problem. Sice som to chcela rozoberat, ale nechcela som ho rozptylovat nech to sonom poriadne pozrie ci tam nemam nieco zle, ked som mala menzes tento mesiac po 2 tyzdnoch opat. Kazal mi sa ozvat ak sa to zopakuje. Co sa tyka vysledkov povedal ze zavolaju ak bude zle, sestricka zase ze ja si mam zavolat. Ani mamograf mi nevedela povedat kam sa mam objednat ci kde chcem alebo maju spadovy. Mam zavolat doobeda Peti a popytat sa, ze ona vie lepsie (bola tam ina sestricka). Pred vysetrenim som sa citila tak zvlastne..zname priestory, neznami ludia. Sice mili, ale ini... Necitila som ten citlivy pristup, tu prijemnu atmosferu, pocit bezpecia....Po vysetreni a cestou domov sa mi slzy tisli do oci a prislo mi to cele velmi velmi smutne a nespravodlive. Velmi mi Dr.Kajaba chyba a chybat aj bude...takeho uz nebude. :( Musime si zvyknut a vstrebat to...Bude to fajn, ale ine...
Ahojte dievcata, aj ja som bola dnes na preventivke u p. dr. Kocovej. Tak isto ako pani vyssie, v cakarni sa mi tisli slzy do oci, musela som troska predychavat. Prisla som skor a cakala som, tak som mala na to cas 😔 Sestricka Peťka ma milo privitala, pytala sa aka bola cesta, kedze uz nebyvam v Karlovke... tak aspon jedna znama tvar. Pani doktorka bola mila, mala zaujem, co vo mne vyvolalo pocit dovery. Ster na cytologiu nebol nikdy moc prijemny, ani u dr. Kajabu, no nepamatam si, ci som potom niekedy krvacala ako dnes, ale len velmi slabunko. Ale to sa asi stava, kedze sa tam “nuraju” 😋. Uz tu niekto pisal ze p. dr. nedala automaticky papier na utretie, ani som ich nikde nevidela pripravene, tak som si hned vypytala. Tak povedala ze samozrejme ze mi da, chytila z tej papierovej rolky na ktorej som sedela a odtrhla mi 🤣 tak asi setria... Prsia mi kontrolovala, takze preventivka ako ma byt. Pytala sa aj ci som bola na sone prsnikov ale kedze este kojim povedala, ze az potom mi vystavia ziadanku, alebo ze sa mozem aj k nim objednat, lebo Dr. Krkoska to robi, no za poplatok 20€. Z cennika ma zaujimala aj nadstandardna starostlivost v tehotenstve, ktoru mal Dr. Kajaba za 70€, teraz maju 80€. Ak mi to pojde, prilozim sem aj ordinacne hodiny, ak by niekto potreboval. Ked som odchadzala, velmi som sa chcela sestricky opytat na dr. Kajabu, lebo ma to stale trapi, preco mu nik nevedel pomoct ked to najviac potreboval, no stale tam sedela nejaka slecna (aj ked som prisla, aj ked som odchadzala), tak som to nechala tak. Snad niekedy nabuduce. Majte pekny den. 🙂
@mila23 nemas za co. Všetko najlepsie k jubileu aj tebe! Hlavne zdravicko! Potom napis ako si bola spokojna s vysetrenim. Ten papier na utretie chybal aj mne. Ja som sa v kabinke utrela vlastnou vreckovkou. To su ale detaily. Hlavne aby vysetrenia boli dokladne a lekari prijemni. Tak si drzme palce. 🙂
@bubinka7
Ja som sa so sestrickou rozpravala, ked som bola na kontrolu po sestonedeli uz u noveho doktora a teda ze s dr. Kajabom to malo rychly spad. Som sa pytala, ze ci vedel, ze ma problemy s oblickami a ze nie, lebo on vobec nechodil k doktorom, ze mu dohovarali vsetci, aby isiel na preventivky, ale tak on fakt pracoval 24/7. A seba zanedbal 🥺
Mne sestrička často hovorila, že doktor ide totálne na doraz. Ráno o 7 začínal, večer o 7 končil. Že nie raz prišiel ráno do roboty, že nespal, lebo rozmýšľal nad nejakou pacientkou a napadlo ho voľačo a ráno fofry, že ako by mohol jej stav riešiť. Keď mi povedala, že si našiel priateľku, som sa začala smiať, že to musí byť pacientka, lebo on len robí, tak sa len usmiala, ale nepovedala mi viac. Keď som bola uňho naposledy, povedal mi, že keď sa ráno zobudí, cíti sa ako 80ročný a že ho strašne bolia kríže. Keď som mu hovorila, že musí k doktorovi, tak klasika, že nemá on na to čas. :( Jaaaaj, chýba strašne :(.
@bubinka7 Ja som sa tiez chcela opytat p. sestricky, co sa stalo, ale nezmohla som sa na nic, ked som tam bola........Bola som u p. doktorky niekedy v juni a ledva som sa udrzala aj v cakarni a hlavne vnutri, aby som sa nerozplakala. Ked som vysla od pani doktorky, uz som to nevedela potlacat, tak som doslova utiekla z ordinace a nic som sa neopytala:( Odvtedy som tam nebola, bohvie ako to bude po druhy krat. Ale kazdu chvilu si spomeniem na pana dokttora a stale mi chodi v hlave, ako to, ze sa take nieco mohlo vobec stat..... :(
@hamca @yoxinka Dakujem dievcata za info. Ach ako sa nemoze doktor starat o svoje zdravie 😢 To je naozaj sila ze mu boli dolezitejsie pacientky. Taky doktor uz naozaj hadam neexistuje. Strasne mi je to luto. Raz sa mi snivalo ze som isla ku nemu na prehliadku a ze tam bol on, taka som bola stastna a rano som zistila ze to bol zial len sen.
@miuska Ano presne, kebyze sa opytam tak sa aj ja urcite rozrevem a kedze tam bola este ta slecna, nechcela som traposit, no cakala som ze odidem s lepsim pocitom ako som tam isla - co sa tyka pochopenia tejto tragedie. Tiez na neho myslim skoro kazdy den, lebo ked mi raz kontroloval babatko v brusku, mi povedal podla tej stehennej kosti, ze nebude nejaky velmi vysoky a kazde rano ked maleho prebalujem tak robime “aky velky narasties”, tak mi to vzdy pripomenie. 😢
@bubinka7
Vieš čo, ja mám na toho chlapa toľko spomienok ... chodila som k nemu 14 rokov, prvýkrát ako vysokoškoláčka som tam bola, on bol mladý doktor, toľko mal, čo ja teraz. 4x som bola tehotná, jeden MA, potom tri deti, druhé tehotenstvo som mala celé mykózy, ale nepomáhalo že nič ... on mi povedal, že také máava tak 3pacientky ročne, čo sa ich držia takto mykózy, že som výnimočná ... som sa začala smiať, že ďakujem pekne, radšej by som bola v tomto úplne všedná ... povedal, že to skončí až pôrodom, ale nevzdával sa ... chodila som k nemu jak na klavír a medzi pacientkami mi vytieral vnútro borax glycerínom ... akože nechuťárna, ale mne toto fest pomáhalo ... On tak strašne chcel pomôcť ... ja som raz tak zo srandy prehodila, že keď takto bude fungovať, raz ho z toho klepne ... no ... tak rada by som sa mýlila :(. Keď som sa to dozvedela, normálne som zavolala, dvihla mi Petra, som sa jej rozrevala do telefónu ... len mi povedala, že ona tak chodila do roboty a z roboty asi mesiac, furt s plačom. Ja sa už dva mesiace odhodlávam objednať na preventívku ... lebo keď mi tam otvorí dvere tej ambulancie cudzí človek ... ja neviem ako zareagujem :(.

@katka1989ba ja už volám týždeň a nič. Predtým mali čas na tel. objednávanie od 13.00 do 14.30. Tak neviem... 😏