icon

Cisársky rez na vyžiadanie

zuzu113
19. jún 2020

Ahojte,chcela by som sa poradit/nie pocuvat kazne,to si radsej usetrite cas baby pre niekoho kto ma zaujem to pocuvat😉/ohladne toho,ak by som si vyslovene chcela vybavit sekciu. Z klasickeho porodu mam strach z toho dovodu,ze odkedy som zacala pohlavne zit,odvtedy mam pri zaciatku styku problem,ze som uzka...boli to a chvilku trva kym to prejde...potom je to uz ok...po zasa trosku citim neprijemny pocit,ale za chvilku sa to strati..nir je to partnerom mala som to vzdy pri kazdom nech sme sa snazili akokolvek ....mam celkovo dost uzku panvu,takze aj toho sa bojim...neviem ci by to bola indikacia na cisarsky,ale chela som sa opytat ci viete poradit,kde v kosiciach najdem lekara,ktory je otvoreny aj tenjto moznosti a nie je striktne za prirodzeny porod ako niektori...som preavedcena o tom,ze ja by som skoncila pri niekekom kto by ma vytrapil...vacsina kamosiek rodila cisarskym lebo museli ...aj to ich predtym brutalne vytrapili...tak prosim ak niektora mate skusenost napiste mi a naozaj koho tato moja myslienka poburuje preskocte a nezatazujte sa tym...dakujem 🙂

Strana
z2
zuzana18072020
1. feb 2021

@beata_k som dakujem v aprili mam termin 🙂

timejkaaa24
1. feb 2021

@zuzu113 presne som mala takýto zážitok a nebol cisársky taky strašný ako som dovtedy počúvala. Mlieko som mala a dva dni a keby mam rodit opäť znovu chcem cisarsky...

iluviel
1. feb 2021

Fuuuu tak ja som mala aj prirodzeny, aj cisarsky porod a teda bolesti po cisarskom boli take, ze by som sa na stenu skriabala este cele TYZDNE po porode. Po prirodzenom nic. Fungujes prakticky hned. Si to radsej este rozmysli, nevies si predstavit tie bolesti ked to rozrezu vsetky vrstvy brucha a aj maternicu. Hoji sa to dlho, chodis v predklone ako starena, ani kychnut si nevies lebo mas pocit ze z teba vyletia vsetky vnutorne organy. Ani zasmiat sa poriadne, nic. A v takomto stave ti daju na piaty den domiv novorodenca ze na, staraj sa ☺️ Ja keby som vtedy nemusela, tak niiiiikdyyyy nejdem sekciou. Je to sialena, sialena bolest. Daj si na misku vah potrapit sa par hodin a par tyzdnov. Myslim ze je to jednoduche rozhodnutie.

zuzana18072020
1. feb 2021

@iluviel presne o tomto som jej pisala

evaachesa
1. feb 2021

@zuzu113 ahoj, mrzí ma že máš takú skúsenosť 😒 kde si prosím ťa rodila a u koho? Hrozné že ťa tak nechali vytrápiť 😩

zuzana18072020
1. feb 2021

@evaachesa ja som este nerodila ...ale pocula som vselico aj mam v rodine niekoho kto si to zazil a ked mi to rozpravala nic prijemne to nebolo

beata_k
Odpoveď bola odstránená
zuzana18072020
1. feb 2021

uz to nerieste kazda to preziva inac niekto v pohode niekto zas nie... ja som mala dost po zlcniku prvy den :D nie este slepe crevo :D asi som fajnovka

lauriinkaa
1. feb 2021

@iluviel nie každá žena to ma takto, ja som po cisarskom chodila ako starena 3 dni, na tretí deň z jisky na izbu a pohoda, už som ani lieky nepotrebovala. Keď sa mi dalo kychnut som si len chytila ranu a bolo. Bolel ma len chrbat cca mesiac a to bolo celé. Krásne som fungovala a po týždni od prepustenia som chodila na dlhé prechádzky ( bolo leto). Nemusí každá žena takto prežiť obdobie po pôrode a čo poznám ženy z okolia, tiež nemali problém..

evaachesa
1. feb 2021

@zuzana18072020 ja síce nie som tehotná, rodila som prirodzene, no zaujíma ma kde ju toľko nechali trápiť a až na poslednú chvíľu sa rozhodli pre cisársky 😒

lucia147852
1. feb 2021

@zuzzqa lebo nevieš aké to je mat veľmi, veľmi, veľmi zlý prirodzený. Pri tej sekcií máš aspoň istotu, že sa ti dieťatko v tých úzkych pôrodných cestách nezadusi. Prirodzene je samozrejme prirodzene. Ale nie každá žena je schopná to zvládnuť. Ja by som ti vedela zas rozprávať o doživotných následkoch po prirodzenom pôrode a neprekonateľnou strachu z ďalšieho tehotenstva. Podľa mna dr by sa na to mali pozerať s rozumom. A nie za každú cenu prirodzený. Potom častokrát doháňajú ženy na pokraj zúfalstva

lucia147852
1. feb 2021

@zuzu113 úplne viem o čom hovoríš. S tým rozdielom, že ja som sa síce otvorila, čo sa týka krcku ale kosti boli úzke a dcéra sa zasekla. Už bola na ceste, musela ísť von tade. Má 4 roky a tie bolesti ktorými trpím každý deň neprajem nikomu. Skoro sme umreli obe. Ale čiarocka prirodzene musela byt. Čo je už po tom, nikoho nezaujíma

beata_k
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Odpoveď bola odstránená
zuzana18072020
1. feb 2021

inac ako lekar zisti ze mam uzke porodne cesty? robi sa kazdej toto vysetrenie?

bluka2
2. feb 2021

@zuzana18072020 niečo také ako úzke pôrodné cesty neexistuje a ani také vyšetrenie teda. Sa ti pod vplyvom prirodzených hormónov, ak sa nenechas napichat nejakými vylepsovakmi a urychlovakmi, roztiahnu...a potom zas stiahnu.

bluka2
2. feb 2021

@lucia147852 to ma mrzí 🙁 rodila si v polohe na chrbte asi, že? Lebo v tej polohe je to samozrejme pre viac než 99% najťažšie a všetko sa lepšie otvorí, keď si žena polohu vyberie sama. Na videách sa to dá nájsť znázornené na modeloch panvy. Väčšina žien so vyberie polohu na 4 alebo v stoji/gravitačnu. Na chrbte si ju prirodzene zvolí menej než 1%, lebo pre väčšinu je na pôrod nevhodná a hodí sa akurát tak max. lekárom, aby -citujem jedného- ich neboleli kríže, keby sa mali k žene zohnúť pri pôrode.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
bluka2
2. feb 2021

@beata_k iba na Slovensku. Kde sa aj rutinne strihá a robí kopec iných škodlivých veci alebo takých, čo nedávajú zmysel. V zahraničí to nikto nerobí. A toto, čo som napísala, ti povie hocijaký (neslovensky) gynekológ

beata_k
Odpoveď bola odstránená
bluka2
2. feb 2021

@beata_k to je úplne iná téma a záleží od krajiny

zuzana18072020
2. feb 2021

tak ze panva sa meria zas som asi daco poplietla :D
este k tomu nastrihu citala som ze vraj to je dobrovolne ale ak si to zena nepraje tak ju moze aj dieta roztrhnut a prave preto sa to robi... neviem co je na tom pravdy
lekar mi povedal ked som sa na to pytala ze co mas v porodnom plane musia to akceptovat

erikavasilova
10. feb 2021

Dobrý deň , podarilo sa vám vybaviť ten cisársky??? ....Rodila som prvé normálne ( pre mňa hrozný zážitok , roztrhnuta , nastrihnuta ) a chcela by som druhé bábätko len chcem vedieť či sa mi podarí vybaviť si cisársky .

Strana
z2