Cisársky rez v Bratislave a okolí
Dobrý deń, chcem sa Vás spýtať, viete o niekom v Bratislave a v okolí, kde je lekár, ktorý bez diskusií urobí opakovaný cisársky rez, čiže druhý cisársky rez. Ďakujem
Ja len ze to da da urobit cr ked sa diets neda vytuahnut zvonom?t.zn. Ze je v porodnych cestach nie ?a mne hovorili ze vtedy uz cr nejde....tak to sa ozaj da?
@angelinja da, aj ja som to tak mala, no co uz mali robit, ked to neslo ani tak ani tak.....a kamoska bola tiez prekvapena, lebo ona nemohla vytlacit a chcela, aby jej urobili cisarsky rez a tiez jej hovorili, ze uz nemozu, lebo dieta je uz v porodnych cestach, jej ho ale nakoniec tym zvonom vytiahli...
@sensen12 ja teda citam kona 8 rokov, ale ze je tu tolko hororov...prosim ta, neprehanaj, kontakt som ti poslala do IP, ale si nemysli, ze cisarsky je bez rizika. Neviem, celkovo mas taky dost zvlastny styl pisania velmi mierne povedane)....neviem mu prist na chut. Myslim, ze o to ide, nie ze si povies nazor, ale skor ako...
@sensen12 ahoj, precitala som so zbezne diskusiu, detailnejsie tvoje prispevky. UPLNE ta chapem ze chces sekciu. Ja som ju po prvom otrasnom porode a pristupe personalu chcela tiez a bol to teda riadny boj si ju vydupat, lebo VSETCi ma tlacili do prirodzeneho. Presne viem ako sa citis, ze nikto neberie do uvahy tvoje pocity, tvoje predchadzajuce skusenosti ( a to mas toho bohuzial naozaj vela za sebou :( ) , ze ta tlacia do niecoho s cim nie si stotoznena.
Ja som tiez na zaciatku argumentovala logicky, slusne, bez scen a histerie. Avsak nikto nebral nic do uvahy. Ako sa blizil termin porodu, tak vsetka slusnost a dostojne spravanie isli mimo ( ale musim povedat ze ma uz dost aj premohlo zufalstvo a panika) a rozrevala som sa, histercila a napisali mi cisar.
Je to skoda, ked prave v takychto pripadoch nemoze zena rozhodnut sama. Nikto nerespektije jej prianie. Ja som vedela ze prirodzeny porod nedam. Viem, ze pre mna je cisar lepsia Volba.
Mam pocit, ze prirodzeny porod sa pretlac za kazdu cenu aj za cenu rizika.
Este na margo porodnej vahy. Dedko mojho synceka ked sa narodil tak vazil 6,26kg.
@uglybetty1234 áno,presne to prežívam a psychika sa sype zo dňa na deň,ako.píšem,presne netto cítim.to.isté a tlačia do normálu,že des a koho zaujímajú moje pocity??? Niekoho,som nula
@kalkulacka111 v rakusku ti urcite sekciu na poziadanie nik neurobi tu su skor za prirodzene porody
@kalkulacka111 netreba zabudat ani na toho lekara (ktoremu na Slovensku tak strasne neveris - potom sa cudujem, ze by si vobec sla na Slovensku na sekciu), ten sa pri porode ci sekcii tiez neocitne nahodou. Je to jeho povolanie a jeho zodpovednost, on by mal v prvom rade posudit rizika jedneho ci druheho, nie pacientka.
@sensen12 nemám vôbec nič proti tomu, aby si mala sekciu. Podľa mňa je najdôležitejšie to, aby mala žena z pôrodu čo možno najlepší psychický aj fyzický zážitok, aby sa mohla nerušene tešiť zo svojho dieťatka a nenosila v sebe nasledujúcich niekoľko mesiacov, rokov zlé spomienky. Mňa len mrzí, že u nás sa často vykonáva sekcia aj keď ju žena nechce, resp. by sa rada aspoň pokúsila o prirodzený pôrod, no odbijú ju tým, že "po sekcii sekcia".
@kalkulacka111 samozrejme, máme medicínsku etiku, práva pacientov si dostatočne uvedomujem. Z pohľadu pacienta s tebou úplne súhlasím, že žena má právo rozhodovať o tom, ako bude prebiehať jej pôrod, no na druhej strane, lekár je za priebeh a výsledok pôrodu danej ženy zodpovedný, tak zas treba chápať, že sa snaží (aspoň by sa mal) rozhodnúť podľa svojho najlepšieho svedomia a hlavne vedomostí, či môže vyhovieť každej pacientkinej požiadavke. V ideálnom prípade by to malo byť zladené, aby sa na jednej strane čo najviac vyhovelo prianiam rodičky, no na druhej strane by si aj ona mala nechať poradiť od skúsenejšieho lekára( veď neštudujeme pre parádu, ale pre pacientov ). To by však musela danému lekárovi dostatočne dôverovať, že chce pre ňu to najlepšie. No to už vždy závisí na danom lekárovi, či si uvedomuje, že lekárske povolanie nie je o diktovaní čo ako bude, ale hlavne o vzájomnej komunikácii s pacientom a hľadaní najlepšieho riešenia ako z medicínskeho hľadiska, tak aj z pohľadu pacienta. Poznám aj takých lekárov 🙂
@petra3312 omyl, na Slovensku nepoznám prípad, že by lekár bol odsúdený za zbabraný pôrod, tak aká zodpovednosť lekára? Ak by to tak bolo lekári by sa chovali k pacientkam s rešpektom a tých pôrodov čo dopadlo zle poznám niekoľko.
@kalkulacka111 neverim moc tomu pretoze sa to neda zaplatit si cisarak bohvie co za dr.to bol ale oficialne to isto nebolo
@lavia si ma veľmi potešila touto odpoveďou, snáď po rokoch praxe "nevyhoríš" a svoj postoj prenesieš aj priamo do nemocnice, kde je dnes vzácne stretnúť empatického lekára. Podľa skúsenosti lekári v nemocniciach až tak o komunikáciu s pacientom a dôveru neusilujú, pacienta neinformujú, rozhodujú direktívne, bez rešpektu k pacientovi.
@kalkulacka111 aj ja dúfam, že mi to ostane 🙂 Mám dosť veľký rešpekt pred lekárskym povolaním, uvedomujem si svoje limity, tlak poisťovní, nekonečnú byrokraciu miesto času venovaného pacientovi...na Slovensku to nemá ľahké ani pacient, ani lekár...a v oboch táboroch sa nájdu "tí dobrí, i tí zlí"...nič nie je čierno-biele 🙂
@kalkulacka111 predpokladam, ze hovoris o pripadoch, ktore boli presetrovane ustavom pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou a takych, kde bola podana zaloba na sud, ci? Lebo vies, ak sa nikto nestazuje, tak sa vinnik nenajde...to, co jedna pani povedala, moze aj nemusi byt pravda....nie za kazdy porod, ktory nedopadol dobre, moze lekar.
@lavia presne,lenže napr.Ja som vnútri tri sekundy ako všetky ostatné ženy,žiadna komunikácia len.buď postarší,vyhrážky a zas postarší a to je cele budovanie dôvery a komunikácie,rovno si brať úver a pôžičku a mať individuálne sedenia aj hodinu a rozobrať to,lenže keďže som zistila,že na sk ak nemáš lové,tak buď nerod,nemaj deti a šupaj nohama doma,už sa nedivim,že slovensko.vymiera,x mojich spolužiacok buď deti nechce alebo.ma max dve,za ten stres a nervy im.to nestoji
Najprv som chcela normal,potom si môj chlap robil srandu,tak.som.to začala študovať,potom som.bola 50:50,potom gyn povedal,že to bude zase skoro 4 kg a potom.to.už bol len nátlak a depka,a teraz si môžem brať uver
Zaplatiť dulu,ktorá zostane aj po reze pri.mne,chlap už nechce nič riešiť,že jemu je už všetko jedno,ďakujem za všetko všetkým
@sensen12 dostala som sa k teme tripple testov, to co si tam popisala, tak teraz vobec nerozumiem, aj tam si bola veeeeeelmi negativna a co si tam popisala, prepac, ale s Tebou je asi dost tazko vyjst.... a uz moc neverim, ze ked prides do poradne, tak lekar hned vo dverach Ta tlaci do normalneho porodu.... podla Teba Ta vsetci tlacia do niecoho co nechces a nesuhlasis s tym.... prepac, mala by si trosku zmenit myslenie a aj vyjadrovanie, nic v zlom.... pre Tvoje dobro
@maminkasisa to bolo tusim este minuly rok, ked nazyvala svoje babatko debilom a ako ho nechce a nekoniec potratila. Celkovo ma tato mamina negativisticky pristup k zivotu, vsetko je stale zle a to moze druhych doslova vyciciavat. Pri zmene pristupu by bol svet hned ruzovsi.
@maminkasisa nemusím ti nič prepáčovať, a áno, sadnem si, zmerá tlak a hned začne, no tak ako? ideme normálne, že a ja že nie, a on že noooo ale to ohrozujete dieťa, ohrozujete seba, to a ono vám hrozí a tamto vám hrozí, alebo poviem, nie nechcem triple testy a on nooo ale to ked bude choré dieťa, to potom ohrozujete seba, jeho hento tamto, prídem na poradnu a zase, nooo tak ako? robíme glukozový test a ja že nie, nerobíme a on,nooo ale to ohrozujete seba, dieťa. Do prdele to už iné slovo ako ohrozovať nikto nepozná??? Nie nedala som si robiť, nedám si robiť a nikto mi nič nerobil ani v prvom tehotenstve a všetko bolo super, takže vidím kto šíri horory. Doteraz som ok a aj budem ok a platím si dulu a tá sama povedala, že áno, ženy len strašia zastrašujú a deptajú slovenskí lekári, idem k hemato a tam mi povie to isté, že otrasní gynekologovia, len strašia ženy.... a vôbec nemusím nič a ani nebudem prehodnocovať, rozhodla som sa a je to moja vec, nebude ma nikto strašiť a nájdem si normálneho lekára, čo urobí rez a ostatné ženy, nech sa boja od rána do večera, ako moja kamarátka, ktorá si dala a dáva robíť všetky testy, od triple až po amnio a deti má aj tak choré
@tecko28 nemali ma strašiť!!!! U nás dve susedy majú autistické deti a kto to denne nevidí, tak nevie ako sa už vlastní rodičia vyjadrujú o týchto autistoch. Matka fajčí od jednej k druhej, pije, celé dni len sedí na lavičke a dieťa nepríčetne behá po vonku, a druhá 18 ročná detto, hormony a matka tak tá už nevie, či si to nehodí alebo hodí, a vyjadrovanie nemá s tým nič spoločné, na tohto kona sa chodím ventilovať to je všetko, ja aspon som v živote ani jednu cigaretu nezapálila a v živote som nepila narozdiel od iných, ktoré možno svojmu postihnutému dieťaťu spievali balady a nakoniec ho majú postihnuté, hlavne že fajčili a fetovali a neviem čo. A poznám aj takú, čo porodila tretie cisárskym, fetáčka a ušla dve hodiny po operácii a nahánala ju polícia. Ale tá hlavne nepovedala, že má debila, len to dieťa ma dodnes problémy a abstinenčné príznaky, ale hlááávne že ho nenazvala debilom
@sensen12 radsej si zahreším a zanadávam a neviem čo, ako iné matere, ktoré nikdy o decku nepovedia debil, len ho proste zmlátia jak hada, áááno najdôležitejšie sú reči, nie skutky, to je úúúúplne jedno, ako sa mater správa k decku, dôležité je to, čo vypisuje na nejakom konovi alebo si nadáva sama pre seba, hlavnééé je čo robí, ale jooo... v jednoduchosti je krása...
@sensen12 Neviem s akymi osobami sa to stykas, ale ja osobne nepoznam ani jednu hroznu matku, aku opisujes.
Mala by si sa ukludnit, spravas sa ozaj hystericky a to som myslela tymi prispevkami, nie stylizaciu, ale obsah. V style stvrta cenova skupina, prepac. Vyjadrovanie strasne. Tvoje dieta potrebuje hlavne pohodovu matku, co tu predvadzas je presny opak. @tecko28 uplne suhlasim.

@kalkulacka111 áno,akonáhle si poviem názor,som označená za xxx a pozerajú na mňa,že čo si to dovoľujem vôbec dačo povedať,a ostatné ženy,no pre ne som.netto trúbka,ako to ze si drzo poviem názor a dačo chcem