icon

Cisársky rez v Bratislave a okolí

sensen12
29. jún 2016

Dobrý deń, chcem sa Vás spýtať, viete o niekom v Bratislave a v okolí, kde je lekár, ktorý bez diskusií urobí opakovaný cisársky rez, čiže druhý cisársky rez. Ďakujem

jamika27
1. júl 2016

@sensen12 takto pekne napísaný druhý príspevok som este necitala ... Vážne sa smejem. Ale chápem a odporúčam radšej CR

tecko28
1. júl 2016

@kalkulacka111 ano v Nitre sekcie miluju, ale nesla by som sem rodit ani keby mi za to zaplatia

sensen12
autor
1. júl 2016

@jamika27 ja sa nechcem hrať na hrdinku,x žien čo už počas tehu prišlo.o mimi,vsak im nic nie je,su hrdinky a dnes mimi na cintery,nie,proste nie

mircalla
1. júl 2016

@sensen12 ziadny lekar ti bez diskusii neurobi, co si zazelas, tak to nefunguje. otazka mala byt, ktory lekar by mu bol viac nakloneny. inak po prvej sekcii sa robi vacsinou aj tak sekcia. ale aj tak na zarazilo to "bez diskusii" v tvojom prispevku

tecko28
1. júl 2016

@sensen12 ty hlavne netlac na pilu, kasli na to, nevybavuj. Neviem kolko mas presne rokov, ale ziadny dr nebude riskovat, ze sa nieco stane, radsej urobi sekciu. Prestan sa nervacit, lebo si odpalis placentu a tvoje babo prestane v bruchu rast a to potom bude dovod na sekciu, lae pritom aky uzlik nervov si, tak si ho tym stresovanim zabijes. A to myslim vazne. Klud. Ja som cvele tehotenstvo riesila ako chcem rodit prirodzene a nakoniec som rodila sekciou, bez bolesti. Len tak mi rano povedali, ze ho poobede uz vyberu

sensen12
autor
1. júl 2016

35,máš pravdu,idem dýchať zhlboka a klud

sensen12
autor
1. júl 2016

@tecko28 máš pravdu,keď umrel,tak.hlavne kludne

kalkulacka111
1. júl 2016

@sensen12 nie len šetria pre poistovnu peniaze, lebo sekcia je drahšia, že liečba následkov potom ak zle pôrod dopadne vyjde x-krát drahšie to už nikoho nezaujíma.

sensen12
autor
1. júl 2016

@tecko28 a preco zrazu len tak??

sensen12
autor
1. júl 2016

@kalkulacka111 aha,takže sekcia drahšia,to vadí,ak pôrod zle,tak nevá...no.doobreee

jamika27
1. júl 2016

@sensen12 ja to chápem a rozumiem. Viem o čom hovoríš. Mna len fakt pobavil ten príspevok ako si to pekne na rovinu napísala. To by sa neodvážila hociktorá. Veľa žien ma presne tieto pocity, len ich nikto nepovie priamo. Ja este nechápem tieto diskusie ze žiadať o pomoc pri CR a zrazu hneď všetci do teba ze prirodzený ... A žiadna konkrétna rada ( ja neviem, nie dom z BA) u nas v RK by ti spravili. Načo to vôbec riešia. Alebo žena napíše ze na aké UM ma prejsť všetky do nej nech len ďalej kojí ...

petra3312
1. júl 2016

@sensen12 ved sa uz tolko nestresuj, ani na Slovensku lekar nebude vedome riskovat. Ak mas este nejaky ten mesiac do porodu, tak sa zatial vlastne vobec nic nevie. O cisarskom ci prirodzenom porode, aky caka Teba a aj mna, sa rozhoduje az na poslednu chvilu podla okolnosti ( svat jazvy, velkost, poloha babatka, ci je zostupene atd. ). Ja to tiez nebudem vediet az pomaly do posledneho tyzdna.

sensen12
autor
1. júl 2016

@jamika27 áno,konečne jediná žena co ma pochopila,konečne,áno ja som unikát jediná fest rovno priamo poviem a je mi úplne jasné,že x žien ma podobne myslienky

sensen12
autor
1. júl 2016

@jamika27 a ktorý príspevok?

whitecat666
1. júl 2016

@sensen12 ako pise petra3312 na SR sa vacsinou o cisarskom (ked je kvoli indikacii) rozhoduje az na poslednu chvilu lebo lekari setria poistovniam peniaze.
Ak ho predom nemas dohodnuty, nespoliehaj sa na to, ze ti ho urobia.
Tym ta nechcem vystresovat, no podla mna je fajn si toto vyriesit predom ak chces mat istotu (je dobre, ze sa o to zaujimas skor).

sensen12
autor
1. júl 2016

Mám cca 50 dní,takže musím konat

tecko28
1. júl 2016

@sensen12 nie len tak, prestal mi v 33tt v bruchu rast. A kedze som ho chcela ziveho, tak samozrejme aj lekari, lebo ma uz 9 dni mali v nemocnici na pozorovani, tak sa jedno rano zhodli na tom, ze netreba cakat a ideme na to. Ja s tebou hned teraz dokazem uzatvorit stavku, ze to bude sekcia, lebo uz ked ta medzi dverami uvidia tak budeu vediet, ze nemaju inu moznost. Tym co aj teraz tu vyvadzas skodis len svojmu dietatu

zuzana76
1. júl 2016

@tecko28 preco by si do NR nesla rodit? ja som 2x a pohoda

kalkulacka111
1. júl 2016

@sensen12 ved ja Ti tiež držím palce konečne si aj tu ženy vedia povedať ako si predstavujú svoj pôrod a žiadať, aby to Dr. akceptovali. Je to tvoje telo, tvoj pôrod, tvoje rozhodnutie a ako som písala vyššie v okolitých štátoch môžeš o sekciu požiadať .
Aspoň 20 % takto nastavených žien ako si Ty a lekári sa začnú snáď aj chovať slušnejšie, pre mňa je neakceptovateľné , aby Dr. u ženy vyvolával pocit viny, že si dovolí mať jasný názor ako chce rodiť.

tecko28
1. júl 2016

@zuzana76 pohoda, lebo si zrejme nemala ziadny problem. Ako som uz vyssie pisala, prestal mi maly v 33tt rast, ked ma moj gynekolog poslal ihned do nemocnice odmietli ma prijat (aj sam prednosta, ved pohoda, aj malicke deti sa rodia), ked som na tom trvala, tak mi povedal, ze ked som taka preplasena, tak nech pridem na druhy den o 10 na prijem (po vyse 24h). Tak som isla na Kramare, tam to videli inak, 4x denne mi robili CTG pasy, kazdy druhy den sonom merali ci sa to pohne. Nepohlo, musel ist skor von. Keby nie som v nemocnici, mohol mi aj zomriet. Preto Nitra nikdy. Uz planujeme druhe a uz som sa ubezpecila, ze znovu budem moct ist na Kramare a samozrejme budem rodit sekciou, lebo uz si na prirodzeny netrufam

zuzana76
1. júl 2016

@tecko28 ja som bola hospitalizovana tiez a tiez planovana sekcia a syncek sa poponahlal , tak nevahali a robili sekciu hned ako nastali problemy, takze ono fakt asi zavisi, kto ma ake stastie

petra3312
1. júl 2016

@kalkulacka111 s tymto zasa az tak velmi nesuhlasim. Aj ked je to nase telo, treba trochu doverovat aj lekarom. Ako laik predsa nebudem rozhodovat o tom, ako maju na mne vykonat operaciu srdca, ci?
Cisarsky rez je operacia, ktora ak su na nu dovody, tak je uzasne, ze tu taka moznost je...ale rodit je predsalen prirodzenou sucastou zivota, tak je to v prirode vymyslene, tak to funguje, tak si myslim, ze to netreba s tou svojvolou az tak prehanat.

Tym ale nechcem povedat, ze sensen12 nema dovod na cisarsky, v jej pripade by ju nemali to toho tlacit, hlavne ak je uz teraz myslenim nastavena tam, kde je....

tecko28
1. júl 2016

@zuzana76 je to mozne, kazdopadne, nebudem to viac riskovat, ked ma uz raz odmietli a pojdem tam kde viem, ze mi pomozu.

sensen12
autor
1. júl 2016

@kalkulacka111 no ja sa pýtam, prečo ženy na sk, čo idú do poradne lekár ešte pri otvorení dverí straší všetkými horormi, čo sa môže stať a ked má ísť rodiť, tak sa tvári ako je všetko ok a porodíme aj slona aj po troch rezoch no a čo. Idem do poradne a tam od začiatku nič iné, len to ako môžem umreť, ako ohrozujem seba a mimi, nonstop najprv strašenie genetickými testami všetkého druhu, potom strašenie ultrazvukmi, potom strašenie nonstop, že treba všetko premačkávať, vaginálniť, potom že treba cukrovkové testy robiť, lebo všetkým nám hrozí všetko a čo všetko nám hrozí a nič iné, len čo nám hrozí, celý modrý kon je len o ženách, ktoré sa boja a všetko im hrozí a všetko sa im stalo, žijeme izolovane a chodíme sem a strašíme sa horormi, odmietla som komplet všetko čo sa dalo, až na utz, nemám doteraz žiaden cukrovkový diabetez a jem piate cez desiate a sladké od nevidím do nevidím a doteraz mám cukor 4,3 mááááx, doteraz som sa nedala vaginálne mágať a nič sa nestalo a proste prečo, pýtam sa prečo fuuuurt každá straší ako jej sa dačo stalo a ked mám rez, tak všeeeetky a všeeetci že no a čo, aj slona vytlačíme!!! a čo tam po reze, zase len dr povie ako hrozí môjmu mimi všetky choroby sveta z dôvodu, že bude rez a ja sa pýtam ako načo je to dobré tento nonstop horor počúvať a nič nijaké ukľudnuje reči. Ženy na sk sú megaspokojné s tým, ako nás strašia a osobne moja kamarátka podstupuje všetko, od vaginálneho až po amniocentézy a všetko si nechá vrtať krížom krážom, a aj tak ma deti choré dve, jednému pri porode dolámali kľúčnu kosť a o dcére pomlčím

sensen12
autor
1. júl 2016

@tecko28 presne ani ja si netrúfam!!!! a chcem len gynekologa normálneho, čo urobí rez, bohate mi stačí že s týmto budem chodiť hádam do 20tky k logopédom vdaka superporodu a ťahaniu zvonom

sensen12
autor
1. júl 2016

@petra3312 presne, už som hotová, dva týdne dozadu povedal gyn, že je väčšie o dva týždne a to že môj prvý syn je doteraz vysoký slon pomlčím a že ja som prťatá jak blcha to tiež, ked by mi začali kontrakcie ako pri malom, tak ich zaručene mám až od krku a pri prvom porode som bola tichúčko ako myška, dostala som krč kontrakciu, nič som nikdy neštudovala, a tak som stuhla že som nedýchala a potom som sa nadýchla a zas prišla dalšia a tak to trvalo od rána do rána až ťahali zvonom a ešte sa im aj reťaz urvala a hned sekcia. a načo to bolo dobré? no nato, že máme vdaka tomu teraz leeen rečové problémy

kalkulacka111
1. júl 2016

@petra3312 či súhlasíš alebo nie je to tvoj subjektívny názor a nemáš právo niekomu niečo nariaďovať. Každá žena je iná, aj jej prežívanie je iné. Žena má poznať svoj zdravotný stav ,má mať dostatok informácii o spôsobe a rizikách pôrodu a má mať možnosť výberu ako bude rodiť. Je to tak intímna vec, že jej rozhodnutie sa má akceptovať. A dôverovať lekárovi na Slovensku - nebuď smiešna, poznám také čo dôverovali a horko to oplakali. Lekár môže odporučiť, ale rozhodnúť sa má žena. A v zákone je niečo také ako súhlas pacienta, práva pacientov, slobodná voľba... atď, ale o tom sa tu už dosť písalo v starších príspevkoch .

petra3312
1. júl 2016

@kalkulacka111 rovnako ako aj to, co pises Ty, je iba Tvoj subjektivny nazor....a ze ide iba o subjektivny podporuje aj situacia, ktora existuje, tj ze zena nema na vyber. Zijem v USA a pri prvom porode mi nikto na vyber nedaval - neboli dovody na sekciu, tak som isla prirodzene, nikto sa nepytal, ako by sa to milostivej pacilo.

kalkulacka111
1. júl 2016

@sensen12 100% súhlas, Teba treba naklonovať, do každej ambulancie gynekológia aspoň niekoľko takto naladených pacientiek. Dr sú už na Slovensku navyknutí , že žena neodporuje , nemá názor, súhlasí so všetkým. Potom ticho v kúte plače, že dopadla zle. Svoje práva máloktorá pozná, máloktorá žiada dodržiavať.

kalkulacka111
1. júl 2016

@petra3312 ako som vyššie písala v mnohých štátoch EÚ o sekciu môžeš požiadať, už 60 km od Slovenska vo Viedni je možná sekcia na želanie. Ako je to v USA vieš Ty, myslím, že záleží ako vysokú poistku máš kúpenú u zdr.poistovne. a čo Ti zdravotná poistovňa v USA preplatí, to určite presne vieš už pri uzatvorení poistenia. Žiaľ tu síce platiť musím povinne zo zákona , ale na čo mám nárok mi nik nevie definovať.