icon

Cisársky rez v Bratislave a okolí

sensen12
29. jún 2016

Dobrý deń, chcem sa Vás spýtať, viete o niekom v Bratislave a v okolí, kde je lekár, ktorý bez diskusií urobí opakovaný cisársky rez, čiže druhý cisársky rez. Ďakujem

maciatkolulu
2. júl 2016

@sensen12 pocuvaj, nejako agresivnejsie sa vyjadrujes 😉 si nejaky tenznejsi tip, vsak? Inak mam za sebou tri ciasrske, poviem ti pri druhom som plakala, ze zase cs. Treti zial ide automaticky a nie je pravda, ze po prvom ides automaticky opat na cs. A kde si prisla na to, ze zeny po prorodzenom porode, su v prdeli, videla si ako vyzera zena po prirodzenom a ako po cisarskom? Ja hej a teda po prirodzenom bezkali ako lane po par hodinach na zachod, do sprchy, kym ja som sa plizila este na treti den, jazva na bruchu do konca zivota, bolesti maternice a vpichu po spinalke do konca zivota. Nuz ja by som radsej prirodzeny, nenadarmo sa vola prirodzeny. Plno kamaratiek rodilo normalne a teda ziadna nevlece vaginu za sebou, nesedava v lavoroch a tak, zato poznam dost zien po cisarskom, ktorym rana hnisala a mali plno problemov, takze tak, ale kludne chod a zhanaj a plat si lekara....

maciatkolulu
2. júl 2016

@sensen12 ty a este mi prosim ta vysvetli preco si myslis, ze pristup personalu je iny pri cr ako pri normalnom porode, tomu nerozumiem, lebo ta obsluhuje 😉 rovnaka cata sestriciek a lekarov 😀akurat po cisarskom si viac odkazana na ich pomoc vsakze , len budes na inej izbe. Zaplat si kocha a mas to

maminkasisa
2. júl 2016

@sensen12 to, ze odmietas vsetky testy je len Tvoja vec, ak si nedas robit test na cukrovku, tak naozaj v pripade jej potvrdenia a neriesenia problemu ohrozujes seba aj dieta, a ak odmietas vaginalne vysetrenie, tiez v pripade zhorsenia vaginalneho nalezu Ti hrozi predcasny porod. Nemozes hadzat vsetkych lekarov do jedneho vreca, ja osobne som bola s mojim gynekologom aj porodnikom nadmieru spokojna, doverovala som im a aj som robila co mi poradili, odlezala som si v nemocnici svoje a doma som mala 3 rocnu dceru, o ktoru sa museli starat manzel a babky.... ak sa podobnym sposobom ako sa vyjadrujes tu spravas na poradni, tak neviem..... ak nie si spokojna s lekarom, tak ho zmen.... drzim palce....

arabeska
2. júl 2016

@sensen12 zmeň lekára ak ti jeho postup nevyhovuje. Tebe sa stalo v slovenskej nemocnici niečo zlé, alebo si taká vyplasena z info susediek,koňa? Ja mám deti tri, všetko vysoko rizikové, v nemocnici som bola viac ako doma, ale taký prístup od lekárov ako uvadzas ty som nezažila. Vždy sme sa vedeli na všetkom dohodnúť, ak som nebola spokojná s postupom, tak som sa ohradila.Ty si si očividne nesadla s tvojím gynekológom,preto radím zmenu.Pomoze to aj tebe,aj bábätku, lebo sa ukludníš. Tento stres ozaj nerobí dobre nikomu.
Tvoj prejav je prchký a plný strachu, plus mám dojem že si veľmi pripúšťaš negatíva z okolia. Skús sa sústrediť na pekné a pozitívne veci v tvojom živote. Prajme ti veľa šťastia

angelinja
2. júl 2016

Na slovensku by sa malo uzakonit dat moznist vyberu.za seba dalsie dieta nechcem koli porodu.a je pravda ze vaginy su ine ale niekto ma z toho traumu niekto nie.mne je luto ze nebude mat surodenca koli mne.ano je to sebecke zbabele atd ale nedokazem sa premoct na dalsi porod vaginalny. Malo by to byt zo zakona moznost vyberu.

arabeska
2. júl 2016

@angelinja @sensen12 veď si vybavte papier od psychológa, že máte traumu z predošlého porodu. Tým pádom máte po probléme a sekciu vám spravia

uglybetty1234
2. júl 2016

@arabeska bohuzial v dnesnej dobe preferovanis prirodzeneho porodu uz ani papier od psychologa nie je istota.

sensen12
autor
2. júl 2016

@arabeska áno,lebo keď odmietne dačo,hneď mi povie kasal.ohrozuje a áno,by si sa divila aké hrozne skúsenosti mám,a som maximálne diplomatická,slušná,a potom.prídem a ventilujem sa na koňovi,

sensen12
autor
2. júl 2016

@arabeska ja som 4 x potratila3 x anembryomola,raz16 tt,chorá crp 30 a kašeľ nonstop10 dní,príčina žiadna,mam.stitinu.zlazu autouimunne,porucha zrazania krvi,rez a 2 x som sa čistila prirodzené po potratov a po rezne a to.bola bolesť,že ideš,rodila som.v zahraničí a tam som.bola kľudne jak bavila,žiadne hodiny tam.nerobia a nikto ma nezareagoval medzi.dverami,aj napriek skončeniu rezom,som okrem kŕčov mala všetko úžasné,tam také haluze ako pôrod na chrbte kláštore atď atď nikto nerobil,dokonca mi.pôrod na baba vravela,že my východná eu keď prídeme k nim,že len sa strašne od strachu a ze ono nechápu z nás,že sme este sto rokov za oporami,jak v myslení,tak v praktikách počas teho aj porodu

maciatkolulu
2. júl 2016

@sensen12 trochu ti je blbo rozumiet, neviem ci si cudzinka, ci preco pises takto, ale ukludnim ta, ja som mala treti cisarsky u kocha a nemala som ani chvilu pocit, ze som v nemocnici, muz bol priamo na sale pocas celeho cisarskeho, bol so mnou po porode na izbe, kazdy den non stop pri mne niekto, az to liezlo na nervy, keby som chcela, tak aj na noc. Ziadna trauma sa na tomto zatracovanom slovensku nekonala. A odmietnut cukor test je fakt riziko, ktoremu vystavujes seba a aj dieta

sensen12
autor
2. júl 2016

@maciatkolulu a na zozname dulu mi.všetky duli osobne povedali,že test cukor je otras,horor pre decko a ze citujem jednu,koňa by to zabilo,že čo to chudák mimi musí absolvovat,že dobré som.spravila,že ani.ony si nič nedali.robiť,a su tu a ze to poisťovne vymysleli a este x veci mi povedali,že aké dobré odrby sa robia na ženách,ale ze ony nič nemôžu,že vždy bude x žien čo si aj koleno.nechajú prevrtať od strachu

sensen12
autor
2. júl 2016

@maciatkolulu ja ani nebudem písať,že aký primár mi.povedal,že no a čo aj po rezne aj 5 kg skúsime,že no.a čo!!! A to je fasa súkromná klinika,tak som.včera zašla za este lepším prednostom a ten to isté,no.a čo,skúsime aj 5 kg,a do ....mrne už,čo som aj moje mimi pokusny kralik????

sensen12
autor
2. júl 2016

@maciatkolulu a este ti citujem prednostu,že nedáte šancu na normal,že som sa vrátil.z medzi konferencie a ze jak.majú deti.po cisárskom o 60 percent zvýšené riziko raka liečenie obezity atď atď,ale ze keď podpíšeme x papierov,vaša vec,a to.bola celá diskusia,zaujímavé,to ako.nestratil,nezareagoval??? To sa ako.vola toto???? Každá jedna je tu tak.pozitivna ako cele naše zdravotníctvo,čo všetkom hrozí,odporúčam.rovno umrel,to už nehrozí nič,preventívne sa zasadrujme,vytrhajme zuby atď atď,všetky čo s u tu a su horom.spodom vrtane,to robia zo strachu,nepresvedčí sa nikto o faktach,zaujíma ma,na akom.základe dostanú deti raka,to ako.z čoho??? Ze ich vybrali cez brucho??? Ze wtf??? Snáď z narkózy chémie,ale zavrieť takú blbosť žene,že lebo je vybrané cez brucho.bude mať raka???

maciatkolulu
2. júl 2016

@sensen12 sorry, ale ja polovici tvojich prispevkov nerozumiem. Ja som tu odrodila tri deti a som spokojna, ale teda citat tvoje temy.... ty sa realne nebojis cisarskeho, najdi si komplikacie pocas cisarskeho, ked uz mas nastudovane velke buchty a zistis, ze sa jedna o vaznu brusnu operaciu s kopou rizik. Ved ty sa sledujes ako sibnuta a divim sa, ze tvoje dieta nie je neurotik, teda mozno aj je, lebo vkuse hladas nieco a co sa tyka porodu, dvere a hranice mas otvorene, nech sa paci bezkaj si kam chces a nemusis nadavat a ani sa bat. Nechapem ako sa mozes menej bat cisarskeho ako prirodzeneho, daj si len tak pre srandu uja googla a vyhladaj si komplikacie a ked maju k tebe takyto pristup prednostovia na sukromnej klinike/necudujem sa im/tak bude asi chybicka aj niekde inde, zeby v tebe? hmm?

uglybetty1234
2. júl 2016

@maciatkolulu tiez uprednostnujem v mojom pripade cisar ako prirodzeny porod, ale zakladatelka temy ako aj tema samotna sa mi uz zda ,, mimo misu"

maciatkolulu
2. júl 2016

@uglybetty1234 da sa pochopit vsetko, ale treba mam aj trochu zdraveho rozumu... a ten tu podla mna trossssicku chyba, myslim u autorky

sensen12
autor
2. júl 2016

@maciatkolulu no nebude vo mne,sa opýtaj žien,čo im rupla maternica po cisárskom,zeee pohodaaa...veď jak mi teta povedala,dedinské ženy berú pôrod tak,že no prežijem,prežijem,neprežijem,neprezijem,no a čo....Ja mám už jedno dieťa zdravé a neurotikom nie je,lebo sme našťastie nežili na sk

sensen12
autor
2. júl 2016

@maciatkolulu ja aj keby treba po cisárskom rezne nútili do normálu poradiť 4,5'kg dieťa,ok,gratulujem ti

sensen12
autor
2. júl 2016

@sensen12 keby teba po cisarskom nútili všetci do normalu porodiť 4,5 kg dieťa,s chudou a nízkou postavou,tak.ideš do toho ako.naša 60 ročná suseda,25 rokov sa starala o komplet postihnutého syna kvôli supervaginalnemu pôrodu,to ze ona je dodnes na hlavu,to už nemá,mimochodom 3 roky dozadu umrel,takže myslím,že on a by si dala znovu repete,aj slona za každú cenu,oki

maciatkolulu
2. júl 2016

@sensen12 tak ja mam uplne nervovo zdrave deti a aj seba a muza a zijeme tu aj sme tu rodili, neviem kde mas tu svoju vysnivanu zem, ale nechapem preco tam nejdes rodit, preco sa pozorujes a vkuse v nejakej teme sa pytas, ci moze uskodit triaska, jazda autom a ine mudrosti dietatu, ci mu bude bit srdce, to ako v zahranici by sa nedialo, dievca, ty len vyhladavas nejake problemy, ale podla mna by si mala ist do vysneneho zahranicia a tam rodit a budes mat. Mne stacil koch, ale prezila som aj sulekovu a zochovu a aj moje deti, trauma neostala.Nemudruj, nestresuj a hybaj rodit do ineho statu, rakusko nemas daleko

katy83
2. júl 2016

mna nechavali rok a pol po sc rodit prirodzene, 12hodin som sa trapila ....vraj by mi aj cosi dali nech sa to rozbehne len sa boja kedze som po prvej sc kratku dobu. Porod nepostupoval a nakoniec ma aj tak rezali. Takze nie je to samozrejmost. Lutujem, ze som si nevybrala porodnicu kde by mi automaticky robili aj druhy CR a vyhla by som sa tomu....no kedze mi 2 tyz. pred terminom odtiekla pv uz sme leteli

maciatkolulu
2. júl 2016

@sensen12 moja utla kamaratka porodila tretie dieta 4480g prirodzene a druhe rodila cisarskym. A? Je spokojna, buchtu ma normalnu. A kebyze som mala pozerat co sa komu stalo, tak deti radsej nemam, Mas pocit, ze pri cs sa nemoze nic stat?

sensen12
autor
2. júl 2016

@katy83 ze,a nebola to sranda a nebolo ti všetko dik,mne ide o.dieťa a o mňa a o druhé veľké dieťa a zodpovednosť a nie stavať na piedestál nonstop jak choré vag porod,že hierarchia ala dedina,na prvom mieste pôrod,potom život dieťaťa a ženy,no comment úroveň dedina

sensen12
autor
2. júl 2016

@maciatkolulu určite menej nebezpecne ako si rupnut maternicu,ja chodím do rizikovej poradne a nie do zábavného parku

katy83
2. júl 2016

@sensen12 mne nechybalo vela a rupla by mi maternica, takze v hod.12stej . moj gyn. ma pripravoval na sc a uz som mala aj predoperacne no v nemocnici rozhodli inak. Dost zalezi aj od toho kedy si mala prvu sc

maciatkolulu
2. júl 2016

@sensen12 tak by si mala radsej do toho zabavneho parku dievca moje, bolo by ti to prospesnejsie a naco vlastne chodis ku gynekologovi, ked vsetko zamietas? Ja mam tri cisarske rezy a viem co to je, ale tym ze budes pozerat okolo seba, ze henta suseda to ona tamto, mimochodom ty byvas asi niekde v ustave, lebo mas okolo seba same desive priklady prirodzeneho porodu s fatalnymi nasledkami 😉 ako prepac si trosku smiesna. Zaplati, uplat, nejakeho porodnika a snad ta smykne a budes kludna.
Aky mas rozdiel medzi tehotenstvami?

mircalla
2. júl 2016

@sensen12 chodis do rizikovej a odmietas vysetrenia? aky to ma potom akoze zmysel?

maciatkolulu
2. júl 2016

@mircalla tiez ma to zaujalo

sensen12
autor
2. júl 2016

@katy83 mne gyn jasné povedal,že na časovom rozostupe nezáleží a ze ani.hrúbku jazvy neriešia,že buď to vyjde alebo nie,a vidíš,tu v hodine 12tej a tu ma budú úžasky presviedčať,že no a čo,aj slona dáme,ale ani jedna nepozná moju analýzu,ale vedia najlepsie

sensen12
autor
2. júl 2016

@mircalla nie este nie,od bud tyzdna,a mám x dôvodov,aby sa lekár staral.viac ako štýlom,skúsime,zábavime sa