Čo očakávať pri nástupe do pôrodnice?
Už mám po termíne tak ma objednali na utorok na check in a tak ma zaujíma na čo sa mám pripraviť 😊 či to budú len vyšetrenia a pošlú domov alebo si ma tam rovno nechajú a budú vyvolávať
@anonym_autor tlak, moc, odbery na hodnoty kadecoho, plus tie kvazi predoperacne, Keby doslo na cs. Potom na termin a po termine sa robi CTG a mozno usg kvoli vahe dietata.
@kiki68 a neviete mi náhodou povedať či si ma nechajú alebo ešte pošlú domov
V mojom prípade som sa mala hlasit tyzden po termíne, rovno ma tam nechali. Urobili mi vyšetrenia a začali s vyvolávaním pôrodu.
Boze ved je jedno ci ta poslu domov, porodit to dieta aj tak raz musis
Boze ved je jedno ci ta poslu domov, porodit to dieta aj tak raz musis
@anonym_6f1a68 no veď to mi je jasné😀 len už by som tam najradšej aj ostala aby som mala po Tom všetkom
@anonym_6f1a68 no veď to mi je jasné😀 len už by som tam najradšej aj ostala aby som mala po Tom všetkom
@anonym_autor mne nerobili žiadne extra vyšetrenia, skontrolovali zdola, kedze uz som bola trochu otvorena tak ma tam nechali, prenasala som 41+2.. koľko prenasas? Možno ti nebudú vyvolávať porod hned, možno až za pár dní, a možno do utorka porodis.. 😉
No mne povedali že si mám zobrať aj veci do pôrodnice pre istotu. Koľko mas po termíne? Ja by som si normálne zabalila aj kufor keby som tam išla vec nikdy nevieš… môžu ti aj bielkoviny vyskočiť
Odovzdas moc, vyplnite papiere, urobia CTG, ides k Dr. na vyšetrenie a USG. Bežne pošlú domov, ak niečo nebude ok, zostávaš.
Závisí od pracoviska. Ak máš výsledky (sono, ctg) v poriadku, tak je to na dohode. Ak žena chce už rodiť, lebo už to nedáva, tak pôrod vyvolajú. Ak ešte chce počkať pár dní doma, rešpektujú to.
Ja som mala termín 6.3., v ten deň som mala oficiálne nastúpiť do nemocnice, ale po dohovore s doktorom v nemocnici som mohla ísť domov a mala sa hlásiť až 11teho (to bol pondelok), ale ze vtedy už má určite hospitalizuju. Tak aj bolo, no 3 dni ma iba sledovali (zase to bolo na vzájomnej dohode, ja som nechcela pôrod ešte vyvolať a oni nevideli nutnosť). Pôrod vyvolali až 14teho.
@kiki68 a neviete mi náhodou povedať či si ma nechajú alebo ešte pošlú domov
@anonym_autor to by som zavolala ci si niest veci, alebo iba kontrola a dohodnete sa. Keby ide o nastup na porodnicu a vyvolavanie, tak aj s vecami. Pri synovi mi dali na vyber, ci este chcem domov a zbalit sa, alebo zostat. Ale mne nesedel tlak. Cize to bolo trosku ine. Ale standardne s vecami az ked to navrhnu a teda maju volnu izbu na pobyt. Ja som prvy raz prisla s vecami az ked povedali a aj tak som 7 hodin cakala na izbu.

@anonym_autor tlak, moc, odbery na hodnoty kadecoho, plus tie kvazi predoperacne, Keby doslo na cs. Potom na termin a po termine sa robi CTG a mozno usg kvoli vahe dietata.