Čo pobaliť do pôrodnice - do starej nemocnice v Prešove?
Aj pre mamicku aj pre dietatko .
pridala by som obuv do sprchy
Však ťa budú chodiť navštevovať tak čo ti bude chýbať donesú.
Pre babo len plienky, vlhcene obrusky, krem na zadok a ked chces tak nejaku ciapocku (ziadny detsky olej netreba ani vatove tycinky a plienky som mala pampers 43ks stacilo). Pre teba to co je uz vyssie napisane, hlavne vlozky, toaletny papier, pribor, pohar, obuv do sprchy jednoznacne a zijdu sa aj podlozky na postel, ja som mala co pre deticky na prebalovanie z DM. 🙂 A este prakticke su tampony do podprsenky a mast na osetrovanie bradaviek, to tam mal kazdy aj ja a dakovala som bohu za to 😀 Prilozim tu jeden zoznam ktory neni z tejto porodnice ale ja som sa podla neho balila presne podla neho pred 2 mesiacmi do starej porodnice a vsetko som vyuzila a nic mi nechybalo.. DOKUMENTY: preukaz pre tehotne, preukaz o zdravotom poisteni, obciansky preukaz,sobasny list, zapisnica o urceni otcovstva k nenarodenemu dietatu so suhlasnym vyjadrenim rodicov (ak nieste vydata a partner uznava otcovstvo-vybavite na matrike v mieste bydliska), vysledky specialnych vysetreni v gravidite, alebo z minulosti. OSOBNE VECI: nocna kosela(1-2 so zapinanim v predu,inak dostanete nemocnicnu), zupan, uterak, mydlo, kefka, pasta, hreben, papuce, ponozky, spodne pradlo, matersku podprsenku(2kusy ), vlozky do podprsenky, mast na osetrovanie bradaviek(poradia vam v lekarni), napoje(nesytene mineralne vody), toaletny papier, hygienicke vlozky, jednorazove absorbcne podlozky do postele PRE DIETA: jednorazove plienky, jednorazove vlhcene utierky PRE DIETA PRI ODCHODE Z PORODNICE: oblecenie podla rocneho obdobia, body, plienky, postolkove nohavicky, ciapka, rukavicky, ponozky, dupacky V ZIME: fusak, svetrik, kabatik, tepla ciapka, tepla deka a autosedacka a este tam je napisane NA DOKUMENTACIU PRICHODU DIETATA NA SVET: fotoaparat, videokamera, mobilny telefon s fotoaparatom 😀

oficiálna verzia z pôrodnice je: pre mamičku: nočné košele, župan, hygienický balíček, vložky, pohár na vodu a polievku, minerálka, príbor, tehotenský preukaz, občiansky preukaz, karta poistenca, sobášny list, jednorazový holiaci strojček. Pre dieťatko: plienky - 8ks/deň, krém na zadoček, vatové štetôčky, vlhčené utierky, detský olej. Toto bol zoznam od nich. Potom sú iné zoznamy, ktoré sa dajú nájsť na fóre 🙂